mavo -> RE: tisti ki niste bili sprejeti v vrtec (5.10.2010 12:36:55)
|
IZVIRNO SPOROČILO: lenca1 Ja, govora je o skupni čakalni listi za celo LJ. Tudi jaz sem klicala na oddelek za predšolsko vzgojo in so mi tam vse razložili. Torej, ker sem rodila takoj po novem letu je največji problem ta, da je moj otrok rojen v l.2010 (izpolnjujem vse pogoje o stalnosti bivanja v MOL, pa še dodatne točke smo dobili, ker imamo enega otroka že v vrtcu). Kljub dokaj visokim točkam, pa se lahko zgodi, da bodo sprejeli nekoga za nami (z manj doseženimi točkami). Gledali bodo na to v kateri skupini se je/bo sprostilo prosto mesto (če se mesto sprosti v skupini l.2008 morajo potem vzeti v skupino otroka l.08 - to pa zato, da še vedno izpolnjujejo pogoj o homogenosti skupine, kjer je lahko 14 otrok, drugače je normativ 12 otrok). Jasno je, da bodo vrtci in MOL gledali na to, da zapolnijo čim več prostih mest, ne pa da jih še zmanjšujejo. No pa še glede tega, da sem rodila v napačnem letu-kako naj se sprosti prosto mesto v skupini 2010, če pa takih otrok še sploh ni v vrtcu, mi pa potrebujemo varstvo z dec.2010, ko bo dopolnila 11m. Sedaj je verjetno bolj jasno kaj sem mislila z zgornjim odgovorom in zakaj ne morejo gledati samo na točke? tako so tudi meni razložili. Če pa se bo v katerem vrtcu sprostilo mesto za letnik 2008 (vem, da se je že, ker so še dodatno starši odpovedali, pa niso smeli not jemati novih), potem bo dobil to mesto otrok, rojen 2008, ki bo imel na skupni listi največ točk. Ker smo obkrožili možnost katerega koli vrtca, me zanima, če ima še katera otroka 2008, ki ima več točk kot naš mali gremlinček (73točk). Drugače pa tudi jaz upam, da vsi dobimo, čeprav so to bolj pobožne želje[sm=smiley19.gif]
|
|
|
|