ronja
|
včasih dobim občutek da bolj ko se pri človeku viša izobrazba, manj ima stika z realnostjo in manj je učinkovit na delovnem mestu. It just crossed my mind Do neke mere imaš prav: recimo raziskovalno delo je tako, da enostavno ne moreš napovedat rezultata: če bi ga lahko, ne bi potreboval raziskav. Zato včasih delamo kako stvar 2 meseca, pa se izkaže za slepo ulico. Podobno je s kreativnimi deli: ne moreš se odločit, da boš zdaj pa dobil inspiracijo. Enostavno pride - kadar delaš, seveda, kot je rekel Paco de Lucia - navdih pride iz trdega dela. Vendar vseeno včasih delaš, pa enostavno ni in ni rezultata. Kaj v tvojem delu ni takih frustracij? potem si lahko zelo srečen človek . Sem si pa danes svoje mislila na urgenci (nikjer ne piše, da je zaprta med 7 in 8 uro, stavka tam ni nič omenjena), vendar so mi že ko sem prišla (6:45), povedali, da zdaj dela nočni zdravnik, ki pa verjetno ne bo več nič jemal in da pride dnevni zdravnik ob 8ih zjutraj in da me bo potem on vzel. NO, res sem bila na vrsti ob 8:20 (prva v čakalni vrsti, nobene operacije, nobenega nujnega primera, nič...) Seveda se nas je takrat nagnetlo že kar precej in bojo jamrali, da imajo gužvo. Pa je ne bi imeli, če bi normalno sproti delali. Ampak ker že vem, kakšen je tam sistem, sem imela knjigo s sabo . Torej čakala sem več kot 1 uro in pol, čeprav sem bila prva na vrsti in nobenega nujnega primera.
|