Hope2 -> RE: ploščice (28.9.2010 9:53:25)
|
Pri ploščicah računaj, da je kurilna sezona zelo dolga, razen če boste non stop v copatih, vas ne moti mrzlota ploščic in da nimata otrok. Kurilna sezona zna trajati skoraj celo leto, razen 2-4 mesece poleti (odvisno od števila toplih dni). Če imata navadno gretje- plinovod, peč-drva, plin, olje.... to kar velik stane. Če bosta imela toplotno črpalko, pa ni problema, se splača. Druga stvar je, ploščice niso samo hladne dejansko, ampak dajejo tudi občutek hladnosti v hiši, ni tiste domačnosti-topline, kot jo daje les. Če je hiša na premični zemlji (ala barje), ob avtocesti, železniški progi, ob gradbiščih.....ploščice tudi znajo pokati Si ne predstavljam malih otrok in ploščic, vse bolj je aavč, trdo, mrzlo. Fuge se mažejo, not se nabira svinjarija, težko čiščenje, s časoma grdo zgleda. Če izbereš grobe ploščice težko čistiš, če izbereš sijaj ploščice, se vse pozna, vsaka črta od mokre cunje. Če ti kaj pade, se znajo tudi ploščice okrušit, tudi počit (odvisno od teže predmeta) Mi imamo parket več ali manj vedno. Le 1x smo imeli ploščice, saj tam ni bilo kurilne sezone. Še vedno imam raje parket, čeprav je zdaj po 2 letih že načet, ampak j.b.g pri psu in malem otroku težko ohraniš vse v prvotnem stanju. Pa neglede na to, bo vedno parket na prvem mestu. Mal ga bomo s časoma pobrusili, nekaj ploščic bo treba menjat, pa bo spet kot nov. Ker tista leta, ko smo imeli ploščice, sem bila ful nezadovoljna, v glavnem meni osebno ne potegne. Stvar okusa in navade bi rekla. Tudi na morju v apartmaju imamo ploščice in že razmišljam da bi čez dali kak laminat. Letos je npr bil le julij in avgust tolk topel, da so ploščice bile normalne za boso nogo. Non stop sem letala za malim, mu obuvala ali štunfe ali copate. Spomladi smo dali ogromen tepih čez, da se je lahko na tleh igral. Lani ko se je plazil, pa je sploh bil problem.
|
|
|
|