|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  56 57 [58] 59 60   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Junijke 2011
9.1.2011 12:11:19   
mamipikapoka
V Kopru imate res lepo urejeno glede pomoči od občine. Mislim, da celo najvišje v Slo. Pri nas je okroglih 100, za MB pa ne bi vedla.

Pralne pleničke - Po moje se finančno najbolj splača, če jih uporabljaš vse od začetka. Sama sem bila prepričana, da jih bom pri prvem uporabljala, ampak so me potem moji, kar lepo založili s tistimi za enkratno in sem se tako odločila kar za navadne.

Glede nakupa opreme pa priporočam tudi trgovinice s komisijsko prodajo rabljene otroške opreme in pa seveda bolha. Nekatere stvari so komot rabljene, so pa tudi takšne, za katere je nakup kot loterija: vozički (!), ...
Naprimer koši za plenice, stolčki za hranjenje, varnostne ograjice, igralne podloge, slingi, posteljice... to pa ni nujno, da je ravno novo.

prvijalna komoda, pa takole:
Sploh je nisem uporabljala. Sicer sem jo dobila, ampak mi je bila previjalna površina v čudni višini, zato še zdaj sinka povijam kar na postelji ali na kavču. Bom pa za novega junaka nabavila tisto "zložljivo" iz Ikee - ki se pritrdi na steno. Najprej se mi je sicer zdela zelo nastabilna, ampak sem se prepričala, da je to odlična zadeva. Zavzame malo prostora pa še višino si nastaviš po želji.

Uživajte punce

http://www.facebook.com/pages/Zbiranje-podpisov-Za-otrocka-gre/135343546502939?ref=mf

http://www.ringaraja.net/clanek/podprite-mamico-janjo-pri-posvojitvi-dvojcic_3182.html

(odgovor članu sovila)
Neposredna povezava do sporočila: 1426
9.1.2011 12:20:15   
Udb
Še zmeri bulj 100 kot nič kot je v Nm...

(odgovor članu mamipikapoka)
Neposredna povezava do sporočila: 1427
   [Brisano sporočilo]
9.1.2011 13:46:45   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

Neposredna povezava do sporočila: 1428
9.1.2011 14:04:50   
ana**
Živjo dekleta.

Samo,da se vam na hitr javim kr sm ful slabe volje. user posted image Moj sin, star 1,5let je v bolnici, na kisiku, infuziji in nevem kaj še vse... Jaz pa ne smem bit z njim, zaradi nosečnosti.user posted image user posted image Sm bla zjutraj pri njemu, pa je spančkal, ga nisem hotela budit in sm ga samo opazovala. In pol popoldne grem še 1x k njemu, ampak kaj, ko nesmem bit več kot 1uro tam. Upam,da se bom lahko nekak zmenila, se mi zdi da čist preveč komplicirajo. user posted image

baby shower sm mela v prvi nosečnosti. Kolegice so mi pripravile presenečenje, čist tko po ameriško je blo. user posted image Smo se presmejali še pa še.. Bilo je zabavno in super prijateljski zaključek, preden sem rodila.user posted image

Pralne pleničke hm... to mi nekak ni všeč. user posted image Res,da je mogoče boljše za okolje.. Ampak vseeno ostajam na pleničkah za 1x uporabo. Tudi te pralne pleničke niso tko suuuper, kot se sliši.user posted image
Vozički  jaz sem že skoraj 100% da se bomo odločili za Mutsya. user posted image user posted image Sprobala sem ga že pri kolegici, ima eno pomankljivost.. Ampak najbrž nebom našla vozička,ki bi bil za mene popoln. user posted image

Evo, ravno nekaj urejam.. Moj buši v 18t 2d
user posted image

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 1429
9.1.2011 14:41:16   
fluf
ana** user posted image za tamalega...

pa na hitro, kakšno pomankljivosti si našla pri mutsyu :) tud jaz sem trenutno 90% da bo to naš voziček :):)

(odgovor članu ana**)
Neposredna povezava do sporočila: 1430
9.1.2011 17:04:37   
Mihelinka
Hej,
ne glede na to, da so se zdaj pojavile kritike na baby boom, ga bom vseeno naročila, pa bomo videli kak je. Kakorkoli obrnem sem doma v mestu in skoraj ni niti makedama po katerem bomo vozili; bom poročala kak zgleda na prvi pogled, ko ga dobim user posted image

V Slovenski Bistrici dobimo 200€ občinske pomoči za prvega otroka, če pa gre za drugega oziroma vsakega nadaljnjega otroka pa 300€.

Spet sem en body kupla user posted image .

Kdaj se začnejo urejat vsi ti papirji, ki jih moram uredit?

(odgovor članu fluf)
Neposredna povezava do sporočila: 1431
9.1.2011 17:05:20   
sovila
IZVIRNO SPOROČILO: hruška debeluška

IZVIRNO SPOROČILO: mamipikapoka

V Kopru imate res lepo urejeno glede pomoči od občine. Mislim, da celo najvišje v Slo. Pri nas je okroglih 100, za MB pa ne bi vedla.

izola je imela 300..ne vem kolk ima zdej user posted image

Izola ima letos 500 user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 1432
9.1.2011 17:25:33   
fluf
jest dobim 200 eur od naše občine baje... sicer me daje, ker vrtca ne bom dobila, ampak s tem se začnem ukvarjat marca...

(odgovor članu sovila)
Neposredna povezava do sporočila: 1433
9.1.2011 17:48:45   
Mihelinka

IZVIRNO SPOROČILO: fluf

jest dobim 200 eur od naše občine baje... sicer me daje, ker vrtca ne bom dobila, ampak s tem se začnem ukvarjat marca...

Kako je s tem, da dobiš vrtec ali ne? Zakaj ne bi dobila vrtca? O tem še nimam pojma, pa me zanima kako je s tem....

(odgovor članu fluf)
Neposredna povezava do sporočila: 1434
9.1.2011 17:52:54   
Reggie
hej,hej!

Tud jst sm ena izmed vas,ki boste v juniju obiskale porodnišnicouser posted image ,pričakovani datum je 16. al bo luštno poletje user posted image
Kar se pa vozička tiče,tudi midva sva pregledala toliko vozičkov,da se nama je že skoraj mešalouser posted image (že pred mojo zanositvijo sva pomagala sestri od mojga),pa sva se na koncu odločila za Mutsyja.  res da je velik,samo se mi zdi,da je zelo težko najdt manjši voziček... al sm pa samo jst zahtevnauser posted image ...

lepo nosečnost vam (nam) želim!!

(odgovor članu fluf)
Neposredna povezava do sporočila: 1435
9.1.2011 18:01:06   
fluf
Mihelinka pri nas je tko, da morš met stalno prebivališče v občini kjer bi ga rad dal v vrtec. Stalno prebivališče mame in otoroka bo v sosednji občini, kar mi je pa FUL od rok, ker bi bil potem otorok v vrtcu vsaj 10 ur (zaradi vožnje), če ga pa dam v vrtec kjer ima stalno prebivališče oče (otroka bi lahko prevzela babica), pa zberemo premalo točk... tako da bomo verjetno iskali privat varstvo. Nimamo kaj.

(odgovor članu Reggie)
Neposredna povezava do sporočila: 1436
9.1.2011 18:05:08   
Mihelinka

Mihelinka pri nas je tko, da morš met stalno prebivališče v občini kjer bi ga rad dal v vrtec. Stalno prebivališče mame in otoroka bo v sosednji občini, kar mi je pa FUL od rok, ker bi bil potem otorok v vrtcu vsaj 10 ur (zaradi vožnje), če ga pa dam v vrtec kjer ima stalno prebivališče oče (otroka bi lahko prevzela babica), pa zberemo premalo točk... tako da bomo verjetno iskali privat varstvo. Nimamo kaj.

Vse razumem, do "premalo točk" - kakih točk?

(odgovor članu fluf)
Neposredna povezava do sporočila: 1437
9.1.2011 18:11:05   
_sunny_
V Velenju dobiš 100 evrov od občine ob rojstvu otroka!

Ana** lep trebušček user posted image Moj še ne zgleda čisto nič nosečniški, samo kot da sem se lepo poredila čez praznike!  Malo me skrbijo te kile, upam, da bo bo po porodu šlo vsaj nekaj teh stran user posted image Držim pesti, da bo tvoj fantek kmalu zdrav!!!

Midva urejava sobico za user posted image /user posted image komaj čakam, da bo zbeljeno da lahko začnem z opremljanjem! Povejte mi kje bo spal vaš dojenček, midva se ne moreva odločiti ali naj bo zraven naju ali v svoji sobici tik poleg najine? Izkušene mamice, imate kak nasvet? To me res mučiuser posted image Jaz mslim da ker bodo postelje oddaljene samo nekaj metrov in  odprta vrata sob, da  to ne bi smel biti problem?

Jaz bi tudi imela baby shower user posted image upam, da bodo prijateljice prišle na idejo!

Lp, vsem!

(odgovor članu Reggie)
Neposredna povezava do sporočila: 1438
9.1.2011 18:20:40   
fluf

IZVIRNO SPOROČILO: Mihelinka

Vse razumem, do "premalo točk" - kakih točk?

hm... jest sem si na internetu poiskala od željne občine obrazce, pa postopek izbire itd... pa sem našla, da se zbirajo neke "točke" za vrtec...  če je otorok in straši s stalnim prebivališčem zbereš 50točk... morm se to še točno pozanimat...

(odgovor članu Mihelinka)
Neposredna povezava do sporočila: 1439
9.1.2011 18:23:21   
Mihelinka
Aha, ker jaz sem malo gledala tudi naše vrtce in obrazce pa tega nisem zasledila, zato sem vprašala. Verjetno je od občine do občine različno. Sej to se moram tudi jaz še pozanimat... Hvala ti za razlago user posted image

(odgovor članu fluf)
Neposredna povezava do sporočila: 1440
9.1.2011 18:49:47   
mayalottie
Izola 500e? uaaa...To pa je nekaj..potem ne bi šparala z vozičkom:)
Če ne pa se vrnem k temi voziček...ali je katera naletela na vozičke Jaguar? Cena je zelo ugodna, nisem pa zasledila še nobene kritike! (za razliko od baby boom). Meni je tolk vozičkov všeč, da se bom težko odločila...Gledam pa malo tudi rabljene. vesela sem, ker bo poletje in se bova na začetku lahko sprehajala v vreči...Če bo za, seveda:) Ali boste vse vzele košaro?

Vrtci? user posted image Naslednja skrb...Ja, kriza je, če nimaš starih staršev, ki ti lahko priskočijo na pomoč občasno, vsaj s tem, da ti ga gredo iskat v vrtec....Jaz še ne razmišljam o tem..kdaj se je potrebno prijavit za vrtec? Koliko časa prej?
Kje pa izveš koliko ti da občina?

Lep teden vam želim...Kako hitro gre!

(odgovor članu Mihelinka)
Neposredna povezava do sporočila: 1441
9.1.2011 19:11:06   
Udb

IZVIRNO SPOROČILO: _sunny_

Midva urejava sobico za user posted image /user posted image komaj čakam, da bo zbeljeno da lahko začnem z opremljanjem! Povejte mi kje bo spal vaš dojenček, midva se ne moreva odločiti ali naj bo zraven naju ali v svoji sobici tik poleg najine? Izkušene mamice, imate kak nasvet? To me res mučiuser posted image Jaz mslim da ker bodo postelje oddaljene samo nekaj metrov in  odprta vrata sob, da  to ne bi smel biti problem?

Lp, vsem!

Če bi imela šanso, potem bi bil ziher od začetka v svoji sobici. Pri prvem smo začeli spati (vsi 3) šele, ko sva ga preselila. Samo pri nas je tako, da ima sobo na drugem koncu hiše pa sva tako malo dlje odlašala.

(odgovor članu _sunny_)
Neposredna povezava do sporočila: 1442
9.1.2011 19:44:08   
fluf
na hitro...

vrtec: ja je kriza, pa mogoče se zdi komu neumno, da že zdej gledam vrtec, ampak nimam možnosti, da ga mi kdo čuva, varianta bi bla da ga babica pobere... ker nimava še urejenega svojega naslova (neurejen stanovanjski problem mlade družine)... sem se začla zanima kako je s tem... pač samo za občine kjer me stanje zanima

vozički: men jih je tud ful všeč, sem prepričana da do določne mere plačaš kvaliteto, seveda pa tudi znamko... zato gledam tudi "cenejša variante" npr. implast, lusx4kids, baby boom, ... pa berem forume uporabnic... voziček bo nov, ostalo bo rabljeno, nekaj celo sposojeno sedaj :)...

sobica: žal otork nima svoje sobe in bo primoran spati z nama, kar nama ni všeč. Definitivno delava na tem, da se reši najin stanovanjski problem, pa greva v večje stanovanje. če bi imela svojo sobo ne bi odlašala... zdej bomo pa samo na videz z predelnimi stenami predelali spalnico... ah ja, bomo že.

(odgovor članu Udb)
Neposredna povezava do sporočila: 1443
9.1.2011 19:53:33   
lana08
Otrok na začetku vsekakor pri nama, mi2 ga imava še sedaj v najini spalnici, pa je star 11m. Mi je lažje, ker ga še dojim, da ga zjutraj samo prestavim v najino posteljo, podojim, potem pa še skupaj zaspimo za kakšno urico. Čez kakšen mesec bo itak moral v svojo sobo.

(odgovor članu fluf)
Neposredna povezava do sporočila: 1444
9.1.2011 20:06:54   
sovila
Če bi imela šanso, potem bi bil ziher od začetka v svoji sobici. Pri prvem smo začeli spati (vsi 3) šele, ko sva ga preselila. Samo pri nas je tako, da ima sobo na drugem koncu hiše pa sva tako malo dlje odlašala.

Jaz tudi nimam s tem izkušenj. A otrok boljše spi, če ima svojo sobico ali kako? Meni ni jasno, midva imava možnost, da bi bil v svoji sobi, vendar sem do sedaj razmišljala, da bo z nama vsaj na začetku v spalnici. Hm... zdaj pa ne vem. Zakaj je boljše, da je v svoji sobi?

(odgovor članu Udb)
Neposredna povezava do sporočila: 1445
   [Brisano sporočilo]
9.1.2011 23:40:53   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu sovila)
  Neposredna povezava do sporočila: 1446
10.1.2011 8:27:35   
fluf
ooo hruška debeluška hvalaaaaa... tole mi pa prav pride... sej men kdo reče, da sem bebasta, ker že zdej razmišljam o vrtcu... sam rada sem obveščena kako je s tem, ne pa da sem pol vse na hitro, pa ne vem kje se me glava drži. Že tko bo en kup stvari...

Neposredna povezava do sporočila: 1447
10.1.2011 8:29:20   
ava_sa
Tako, pregled je za mano. Sem kar pomirjena, saj sem toksoplazmozo že prebolela, tud v vse ostalo je bp, pa tud mojga pikeca sem vidla.

Zanimivo, da že kar sobice urejate za dojenčke! A ga boste dale kar v svojo sobo? user posted image

Glede pralnih plenic, pa tu škoda ni uporabnic, da bi malo svoje izkušnje delile in pomagale pri moji dilemi.

Neposredna povezava do sporočila: 1448
10.1.2011 8:39:42   
karmen7
Jutro!
Jaz sem pa spet zbolela. Pa to ni res no, komaj se pozdravim, evo spet od začetka. Hvala bogu vsaj vročine nimam, ampak sem v službi in mi niti slučajno to ne paše, ker me med drugim fullll boli glava in komaj gledam v to računalniško škatlo. Tak da je odpadel moj sobotni ogled vozička. user posted image

(odgovor članu ava_sa)
Neposredna povezava do sporočila: 1449
10.1.2011 9:38:58   
Mihelinka
Otrok/sobica - tud midva sva se odločla, da bo otrok pri nama nekje pol leta, čeprav imava otroško sobo. Do spremembe bo prišlo le, če bo velik jok in stok in se bo moj težko naspal za službo, takrat pa bomo prej naredili selitev pa bom ga/jo jaz hodila tolažit med tednom....no bomo videli. To je itak okvirna ideja, kako bo v resnici bomo videli potem user posted image .

ana** - tud moj buši je dosti večji od tvojga, ampak je pa mene tud mal več skup sodeč po sliki user posted image

voziček - plačala baby boom 3yCombo; pride ta teden, pa da vidimo user posted image

koš za plenice - sanjalo se mi je o teh glupih koših, očitno s to odločitvijo še nisem opravila user posted image

(odgovor članu karmen7)
Neposredna povezava do sporočila: 1450
Stran:   <<   < Prejšnja stran  56 57 [58] 59 60   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  56 57 [58] 59 60   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.
Zgodnji znaki nosečnosti: Izcedek
Zanositev povzroči številne spremembe v ženskem telesu in ena od teh je trdnost in položaj materničnega vratu. S spremlj...

Katero ime bi izbrali?
lenika

Lana (57%)

Manja (15%)

Ajda (28%)

Število vseh glasov: 421

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!