šolska prehrana - subvencionirana (Polna verzija)

Forum >> [Skupnost RR] >> Čvekanje ... v tri dni ...



Sporočilo


mikina -> šolska prehrana - subvencionirana (27.9.2010 14:57:54)

Mene pa nekaj zanima oz. iščem mnenja staršev iz različnih šol.
Na OŠ, ki jo obiskujejo moji trije otroci so z letošnjim šol. letom uvedli "štemplanje" pri malici in kosilu. OK, vse lepo in prav, dokler otrok slučajno ne pozabi kartice doma. Če nima kartice z seboj ne gre na malico oz.  bolj pogumni grejo in  takrat malica ni 30centov ampak 80centov. Pogumni pa zato, ker je bilo povedano, da če nimajo kartice nesmejo v jedilnico.
Uvedli pa so jih baje zato, ker če se ne "štemplajo" ministrstvo malice ne subvencionira. Ampak do zdaj vem, da v okolice dve šoli nimata kartic malico pa imajo vseeno suvencionirano. Res bi prosila, če mi na lahko napišete, če je na vaših šolah tudi tako.
Ker izgleda, da ima sam "sistem" pomanjklivosti in jih mislim v četrtek na svetu staršev izpostaviti.


Hvala in lep pozdrav, mikina     [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/rozica.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/rozica.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/rozica.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/rozica.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/rozica.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/rozica.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/rozica.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/rozica.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/rozica.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/rozica.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/rozica.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/rozica.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/rozica.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/rozica.gif[/image]




mojcaziga -> RE: šolska prehrana - subvencionirana (27.9.2010 15:04:15)

Naš tamali je v 3. razredu in so uvedli neke ključke za evidentiranje kosil, kar se ni obneslo, ker bi izgubljene morali starši plačevati plus tega pa imajo še vedno spremstvo učitelja in tako velja, da celotni prvi triadi malice in kosila evidentira informator, ki je na šoli. Višji razredi si malico in kosila evidentirajo s ključki.
In ja, če malica ni pravočasno odpovedana jo zaračunajo polno ceno.

lp, mojca




mikina -> RE: šolska prehrana - subvencionirana (27.9.2010 15:09:45)

In ja, če malica ni pravočasno odpovedana jo zaračunajo polno ceno.

Za odpoved malice mi je jasno ni mi pa jasno, da otrok je v šoli ampak nima s seboj kartice ne gre na malico in kosilo se pravi,da je lačen.
Jasno mi je tudi, da otroci morajo imeti odgovornost ipd. A se zgodi, da pozabijo. Saj se tudi nam starejšim zgodi, da kaj pozabimo doma.





Tejči -> RE: šolska prehrana - subvencionirana (27.9.2010 15:24:25)

Pri nas ni nobenega štempljanja in nič, je pa res, če se malica ne odjavi pravočasno, se zaračuna polna cena. Moje mnenje o štemplanju - saj nočete vedete..grozno no...[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley35.gif[/image]




ajataja -> RE: šolska prehrana - subvencionirana (27.9.2010 16:13:57)

IZVIRNO SPOROČILO: Tejči

Pri nas ni nobenega štempljanja in nič, je pa res, če se malica ne odjavi pravočasno, se zaračuna polna cena. Moje mnenje o štemplanju - saj nočete vedete..grozno no...[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley35.gif[/image]


tudi pri nas ni nobene novosti razen plačila ja.




mamamajča -> RE: šolska prehrana - subvencionirana (27.9.2010 16:52:20)

kaj si bojo še zmislili no.... to smo imeli nekoč v dijaškem domu in ja, otroci pa res niso takšna odgovorna bitja, da bi imeli skrb za te kartice....
Ne vem, a se da to na kaj obesit, recimo, da ma okrog vratu, da ne pozabi?

Ah, kaj nas še čaka....




špelin@ -> RE: šolska prehrana - subvencionirana (27.9.2010 17:42:02)

IZVIRNO SPOROČILO: mikina
Na OŠ, ki jo obiskujejo moji trije otroci so z letošnjim šol. letom uvedli "štemplanje" pri malici in kosilu.

Kaaaaj?? [image]http://www.cosgan.de/images/smilie/konfus/n020.gif[/image]




*miska.mcc* -> RE: šolska prehrana - subvencionirana (27.9.2010 17:43:37)

pri nas nič ne štempljajo.




nynna -> RE: šolska prehrana - subvencionirana (27.9.2010 17:52:00)

IZVIRNO SPOROČILO: Tejči

Pri nas ni nobenega štempljanja in nič, je pa res, če se malica ne odjavi pravočasno, se zaračuna polna cena. Moje mnenje o štemplanju - saj nočete vedete..grozno no...[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley35.gif[/image]



Enako!




Anonimen -> RE: šolska prehrana - subvencionirana (27.9.2010 18:08:23)

Uvedli pa so jih baje zato, ker če se ne "štemplajo" ministrstvo malice ne subvencionira.


Tudi če je to res - naj jih štempljajo v pisarni.

Mislim, otroke učiti birokracije namesto spoštovanja do hrane - kam smo prišli.




*pepelka* -> RE: šolska prehrana - subvencionirana (27.9.2010 18:17:39)

Tudi prinas ni nič drugače kot je bilo. Le malico je treba pravočasno odjaviti, ker jo drugače plačamo v celoti. Štempljali pa se bojo v srednji šoli, pa še to šele takrat, ko jim bojo uredili menzo in sistem za vse to. Pa saj niso normalni, a če bo otrok kartico pozabil doma naj bo pa lačen celi dan[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]. Kaj pa če jo izgubi in jo recimo najde nekdo drug in je namesto njega...




tamiflu -> RE: šolska prehrana - subvencionirana (27.9.2010 19:57:43)

IZVIRNO SPOROČILO: *miska.mcc*

pri nas nič ne štempljajo.



pri nas tudi ne




nadaklemen -> RE: šolska prehrana - subvencionirana (27.9.2010 20:19:25)

Moj sin je v prvem razredu in imajo ključke,ki jih imajo spravljene v šoli.Vsak dan morajo s ključem potrditi prisotnost,razen če prej odjaviš.
Je pa cena precej drugačna kot pri vas. Pri nas je malica 65centov ,kosilo pa 2,57 €.




LEJLA -> RE: šolska prehrana - subvencionirana (27.9.2010 20:20:08)

[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] ja pa kaj se grejo pri vas[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image]

itak, ce prvi dan manjkas imas se vedno subvencionirano
sele, ce manjkas 2 dni in STARSI ne odjavijo malice potem placas polno ceno

je pa dejstvo, da se jim bo v tajnistvu zmesal od vseh klicev odjav\prijav  (vsaj pri nas kar pojamrajo)

torej ce starsi ne odjavijo IMA DA GA CAKA MALICA!!1! TO JE PRAVICA OTROK!

naj me katera popravi ce se motim





Gina -> RE: šolska prehrana - subvencionirana (27.9.2010 21:10:01)

Stvar je taka, da je ministrstvo z letošnjim letom nehalo v celoti plačevat malico dijakom, je pa uvedlo delno plačilo za osnovnošolce. Cena je fiksna za celo slovenijo in je 80centov na dan. Vendar....ministrstvo plača 50centov subvencije vsakemu otroku vsak dan za malico, a samo pod pogojem, da je otrok tisti dan v šoli. Če otroka ni, ministrstvo ne plača nič.

V praksi torej to pomeni,d a mora starš odjavit prehrano do zgodaj zjutraj, sicer v primeru da tvojega otroka ni, šola ne dobi denarja od ministrstva za tvojega otroka, malica je pa v šoli - torej ti to ceno zaračuna polno - 80centov. V primeru, da ga odajaviš za naslednji dan, šola ne nabavi malice in ti ne zaračuna ničesar. Če ga ne odjaviš, ministrstvo ne plača svojega dela cene malice za tvojega otroka, torej šola ne dobi denarja za subvencijo za tvojega otroka od ministrstva in ti zaračuna polno ceno.

Kako pridejo do podatka, kdo je na šoli, da kosila odjavljajo, je različno. Večina šol je uvedla prakso, da mora starš poklicati do osme zjutraj. Če ne sporočiš do osme, otroka pa ni, ti zaračunajo polno ceno - 80 centov. Nekatere šole imajo odzivnik, kamor sporočiš do osmih. Nekatere pa so menile, da lahko staršem to delo prihranijo s štemplanjem. Vendar očitno otroci niso dovolj zreli za to. Sistem se tudi meni ne zdi ok, najbolj verjetno pa ni bilo mišljeno kot nekaj tako strašnega in slabega, ampak v pomoč staršem pri njihovi nezanesljivosti v sporočaju, d aotroka ne bo.




melanija -> RE: šolska prehrana - subvencionirana (27.9.2010 21:13:00)

Malica subvencionirana, se pravi plačamo 30 centov od 80-ih. Če otrok zboli, zjutraj pokličeš in tisti dan plačaš malico, ker odjava velja od naslednjega dne. Prijavit pa ga moraš nazaj en dan prej, da ima potem tisti dan malico, če ne je lačen. Če ne odjaviš in je otrok odsoten plačaš polno ceno to je 80 centov.

Kosilo je pri nas malo - za prvo triado 2,50 eur, za ostale 2,70 eur. Kosilo lahko prijaviš ali odjaviš tisti dan ko je sprememba in plačaš kolikor krat otrok koristi kosilo.




hariba -> RE: šolska prehrana - subvencionirana (27.9.2010 21:19:07)

Pri nas imajo na šoli že tretje šolsko leto ključke na cheap, ko se to približa učitelj vidi otrokovo ime in a je prijavljen na kosilo ali ne in če kosilo ni plačano PISKA kar mi je nesprejemljivo. Izgubljen ključek je 5 €, če ga le pozabi doma gre za tisti dan v tajništvo iskat potrdilo. So pa s tem preprečili goljufanje, ker so hodili na kosilo tudi otroci ki niso bili prijavljeni, ker so jim blokce sošolci dali, so jih našli, včasih so jih baje za nje tudi izsiljevali. pa starše se da obvestit, če recimo otrok ima prijavljeno kosilo in hodi neredno, ker se to takoj vidi. Vsaka stvar ima dobre in slabe lastnosti, bolše kot blokci je že, tiste so naši kar izgubljali.




hariba -> RE: šolska prehrana - subvencionirana (27.9.2010 21:20:25)

Pri nas je treba tudi do 8 h odjavit sicer plačaš polno ceno.




Kerensa* -> RE: šolska prehrana - subvencionirana (28.9.2010 5:56:29)

V "naši" OŠ so imeli tudi najprej blokce (za vsak dan en listek), že od lanskega leta pa imajo elektronske kartice (velikost osebne ali zdravstvene izkaznice) s čipom. Če je otrok izgubi, stane nova 5€, nanjo se čaka cca. 14 dni, tačas pa dobi začasna potrdila (kartonček) v tajništvu. Meni se ta način ne zdi sporen - pravzaprav mi je celo bolj všeč od prejšnjih blokcev.




mojamura -> RE: šolska prehrana - subvencionirana (28.9.2010 9:22:04)

pri nas imajo vsi otroci splošno olajšavo, tako kot je napisala gina, se pravi 50 ventov prispeva ministrstvo. v kolikor otrok zboli in ne odjaviš takoj tisti dan, se prvi dan tolerira, se pravi, da še vedno subvencija velja. če otroka ne odjaviš vsaj drugi dan po izostanku do 8.30 ure plačaš polno ceno. otroka se praviloma odjavi na šolski e-mail, le v izjemnih primerih po telefonu.
za malico ni preverjqanja (kartica ključek) saj imajo malico vsi otroci. To, da na nekaterih OŠ komplicirajo glede malice mi ni najbolj jasno (kosilo je res druga pesem)
na naši OŠ ni štemplanja, imajo pa otroci kartice, kjer je slika otroka gor (so jih izdelali sami v šoli) s tem lahko gre na kosilo. če kartico slučajno pozabi doma se mu en dan tolerira, se pravi lahko gre na kosilo, vendar imajo prednost pred njim otroci s kartico. to je za redna kosila. za občasna kosila pa je šola uvedla bone.
Če otrok kartico izgubi, dobi novo s plačilom 3€.







2violina -> RE: šolska prehrana - subvencionirana (28.9.2010 9:25:55)

IZVIRNO SPOROČILO: *pepelka*

Tudi prinas ni nič drugače kot je bilo. Le malico je treba pravočasno odjaviti, ker jo drugače plačamo v celoti.


Mene pa zanima sledeče:

Do kdaj morate odjavit maloco v primeru, da vam otrok zboli?

Pri nas (hči je v 2 letniku) morajo malico odjavit en dan prej do 10 ure v nasprotnem primeru plačamo celoten obrok (polno ceno). Mi ni logično. Kako bom vedela danes do 10, da bo jutri hči bolna?? Smo imeli na roditeljskem sestanku celo burko na ta člen a dosegli nismo nič. Očitno bodo nekateri doma imeli brezplačno kosilo za celotno družino....




mikina -> RE: šolska prehrana - subvencionirana (28.9.2010 9:26:36)

IZVIRNO SPOROČILO: Kerensa*

že od lanskega leta pa imajo elektronske kartice (velikost osebne ali zdravstvene izkaznice) s čipom. Če je otrok izgubi, stane nova 5€, nanjo se čaka cca. 14 dni, tačas pa dobi začasna potrdila (kartonček) v tajništvu. Meni se ta način ne zdi sporen - pravzaprav mi je celo bolj všeč od prejšnjih blokcev.


Saj meni se tudi ne zdi sporen - do takrat ko otrok nesme v jedilnico, če je pozabil kartonček doma. Časa imajo 15 min, da pridejo z 3 nadstropja se štemplajo, pojejo malico in pridejo k naslednji uri. Če zamudijo pet minut je neupravičena. Tako je od petega do devetega, od prvega pa do četrtega pa gre dežurni v razredu po malici v jedilnico in štempla cel razred (malico imajo v razredu). pri kosilu pa se vsi štemplajo sami. Učenci prve  triade in 4. r puščajo kartice v šoli. Ostali pa nosijo domov.  Midva sva se sicer odločila, da starejšima z oktobrom kosilo odjaviva.




Stran: [1]