lola_J -> RE: Biopsija horionskih resic (27.9.2010 21:18:55)
|
Živjo! Jaz sem imela bicepsijo horinskih resic, pred dvemi leti v porodnišnici Ljubljana. Odločila sem se, ker mi je tamkajšna medinska sestra prepričala, da v bistvu ni veliko večje tveganje od amiocinteze, ter da se kar nekaj žensk odloča za bicepsijo horionskih resic. Kar je bistveno, se izvaja en mesec prej kot amiocinteza, torej so tudi rezultati prej. Tveganje je zato večje, ker se pač izvaja do ¸13 tedne, kar je še samo posebi več možnosti, da imaš spontani splav, kot v 16. tednu, ko se izvaja amoiocinteza. Sam potek je pred dvemi leti potekal nekako tako: zjutraj prideš v poronišnico, kjer izpolniš s sestro nekakšne paprije, potem sledi čakanje oz. ko si na vrsti ti ginekologo naredi ultrazvok oz. cel postopek se izvaja s pomočjo ultrazvoka, potem ti lokalno omrtvičjo predel kjer te piknejo z iglo (vsaj zdi se mi), ter z iglo vzamejo resice. Potem do kosila čakaš v posebni sobi še z ostalimi, ki so ta dan opravljale bicepsijo oz. amio. Počivaš na super ležalnikih[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image], dobiš kosilo in lahko greš domov. Mislim, da ti po horinski pripada en teden bolniške. To je to, če te še kaj zanima vprašaj. lp
|
|
|
|