Fizika (Vodna ura) (Polna verzija)

Forum >> [Skupnost RR] >> Čvekanje ... v tri dni ...



Sporočilo


mali55 -> Fizika (Vodna ura) (27.9.2010 12:34:08)

Pozdravljeni

Malo čudno je da to tu pišem ampak vseeno ste tu malo starejši ljudje in imate več izkušenj.Če mogoče veste bi prosil da napišete.

Dobili smo za nalogo oz :je to prostovljno da naredimo vodno uro ..To mislim v OŠ.

Zdaj pa iščem na spletu in nikjer nič ne piše o izdelavi  oz da bi bil napisan kak postopek ,če je mogoče že kdo delal kdaj kaj podobnega  bi prosil če ve kakšen postopek za izdelavo naj ga napiše.

Pa prosim ne spamat po temi ..In ne mi govorit zakaj nisem iskal po  internetu ker sem iskal  in žal ne najdem..In pa ne mi govorit zakaj nisem učitla vprašo ,ker če bi vedli kak on razlaga bi tudi vi poiskali pomoč kje na kakšnem forumu.

Upam da se bo našel kdo ki ga je kdaj zanimala fizika oz ga še vedno zanima in ve postopek.

Hvala.




Felicita -> RE: Fizika (Vodna ura) (27.9.2010 13:22:57)

zadeva dela po enakem principu kot peščena ura in jo lahko na podoben način (z malo več tesnenja) tudi narediš - vzameš 2 steklenici, eno napolniš z vodo, zatesniš npr s plastelinom v katerega narediš MAJHNO luknjico. čez povezneš še drugo steklenico in voila. če jo hočeš umerit pač preverjaš pretok preden zadevo zlepiš skupaj...
še bolj simpel način je, da vzameš dve posodici (jogurotva lončka?), v eno pri dnu (ampak na strani) zvrtaš malo luknjico, jo postaviš tako, da voda odteka v drugi kozarček (= jo postaviš višje, na 'stopničko) in potem jo z navadno uro umeriš, narediš črto na lončku z luknjo (npr 30 sekund) in maš.

p.s.: pomoje ni načrt učitelja da otrok naredi nalogo (še prostovoljno) tako, da starši to sprašujejo po forumih...

p.p.s: mogoče tole kej pomaga: http://www2.arnes.si/~sjagod/erid/nvu/ure.html




Stran: [1]