Gina -> RE: risanje 6 letnika (29.9.2010 19:02:31)
|
IZVIRNO SPOROČILO: m.piccolina Hvala vam za odgovore, ja grafomotoriko sva že osvojila tako da nama črte že ležijo, problem je le narisati človeka, ali pa kakšno žival,ne mislim ga v nič silit ker tudi jaz nisem umetnica risanja, vendar v šoli so standardi kaj naj bi otrok že znal in kaj mora znati!!! Ja pa saj grafomotorika niso samo črte, je to, da roka uboga glavo...da če hoče narisat krog, da ga nariše....ne da bi glava nekaj, roka pa drugo. Problem rata tudi, če si glava ne predstavlja kroga....potem roka ne more narisat nekaj, o čemer si glava sploh ne ustvari natančne predstave. Jaz zase vem, da nikdar niti danes ne znam narisat nobene živali, ker imam samo celostno predstavo v glavi, kako od daleč ta žival zgleda. KO se je treba pa posebej spomnit kakšen ima trup, vem pa zelo nenatanačno, kako naj bi izgledal, da ne govorim o obliki tac ali ušes ali kaj vem čem. Če me nikdar niso zanimali detjali, ker nisem vizuelen človek, jih enostavno ne poznam (razen če gledam tisto žival na sliki ali v živo in preslikujem, takrat komot vse narišem). Kako naj jih potem narišem?
|
|
|
|