Pomoč - divjačinska pečenka (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Kuhajmo skupaj



Sporočilo


razigrana -> Pomoč - divjačinska pečenka (27.9.2010 8:27:37)

Kako jo pripravite? Jaz je nisem še nikoli, zdaj sva pa dobila en lep kos košute in ne vem kako naj jo pripravim[sm=smiley9.gif]. Sem že brskala po netu, pa ne najdem nobenega recepta.




Luni -> RE: Pomoč - divjačinska pečenka (27.9.2010 8:48:52)

Divjačino daš dan prej obvezno v marinado. Jaz naredim takole: meso posolim, dodam začimbe (obvezno brinove jagode, česen in čebula v kosih, ostalo po okusu: peteršilj, poper, malo majarona... ) in polijem z oljem (jaz to naredim z olivnim, ker drugega skoraj več ne uporabljam). Seveda pa k marinadi lahko dodaš še zelenjavo, katera se bo pekla skupaj s pečenko: korenje, koleraba,....




Volga -> RE: Pomoč - divjačinska pečenka (27.9.2010 9:17:13)

pa dobro je dva dni marinirat. Lahko dodaš še koren, poper v zrnju, majaron, lovor, brinove jagode, česen, čebulo, peteršilj, pa obvezno vino in malo vode.




Luni -> RE: Pomoč - divjačinska pečenka (27.9.2010 9:58:42)

IZVIRNO SPOROČILO: Volga

pa dobro je dva dni marinirat. Lahko dodaš še koren, poper v zrnju, majaron, lovor, brinove jagode, česen, čebulo, peteršilj, pa obvezno vino in malo vode.

Ja, točno, vino, obvezno rdeče ali črno!




razigrana -> RE: Pomoč - divjačinska pečenka (27.9.2010 10:29:29)

Super. Hvala vama[sm=smiley31.gif]




Felicita -> RE: Pomoč - divjačinska pečenka (27.9.2010 11:44:38)

pa ko pečeš pazi da zadeve ne presušiš. peči pokrito, samo na koncu potem odkrij da se naredi skorjica. pa zraven (za postrežt) fajn paše kaka kisla marmelada - brusnice, ribez, drnulja.




Pokora -> RE: Pomoč - divjačinska pečenka (27.9.2010 19:52:42)

Jaz bi ti pa predlagala da jo spečeš v tistih vrečkah za peko. Poleg mesa daš v vrečko tudi vse ostalo kar so ti že punce napisale. Meso tako ostane lepo sočno. Vrečke za peko pa kupiš v vsaki trgovoni kjer prodajajo vrečke za gospodinjstvo.




*daša* -> RE: Pomoč - divjačinska pečenka (27.9.2010 23:08:49)

Meni najboljši recept za divjačino: meso tik pred peko iz vseh strani fejst nasoliš, ga popopraš, posuješ z grobo mletim česnom, brinovimi jagodami, rustikalnimi in provansalskimi začimbami in ga preliješ z vročim oljem. V litru vrele vode raztopiš tri goveje kocke in to naliješ po pekaču okrog mesa kak cm ali 1,5 cm visoko. Pečenko nato vsake toliko časa narahlo (da ne spreš začimb) z žlico poliješ s to tekočino iz dna pekača. Po pekaču razporediš tudi dve na 4 dele narezani čebuli in par glav česna. Ko je pečenka pečena jo razrežeš in preliješ z omako iz dna pekača. Če je dovolj prostora lahko daš zraven v pekač tudi krompir.




Stran: [1]