|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Obup - 3 letnica ne uboga čisto NIČ
29.9.2010 8:48:46   
zmajaz
IZVIRNO SPOROČILO: metulj333
no, vidis - to je pri nas premalo ucinkovit nacin. vceraj npr. se je 1 uro metal na tla in drl (pa to traja ze leto in pol, s premori), ker je hotel prijateljev skiro, ne pa svoj in smo se pac vrnili domov. 1 uro - ne 2min, 1 uro. kot ze omenjeno, rekord je 2h.

Ah ja - bomo videli, kaj nas še čaka. user posted image  Saj se pri naši tudi zgodi, da tuli pol ure skupaj - in to čisto za brezveze - tako da mi včasih res že plafon dviguje. V opisanem primeru je zadeva na srečo pač hitro minila. Pri nas je tako - enkrat bo tulila celo večnost, potem je pa nekaj časa bolj ali manj mir, ker svojega ne doseže, in se pojavljajo samo kaki krajši izpadi, potem pa spet pride kak daljši. Samo takega karakterja pa k sreči mislim da nima, da bi več ur skupaj tulila - je že sama po sebi premalo vztrajna, pa tudi posebne vzpodbude za to nima, ker še NIKOLI ni s tulenjem NIČ dosegla - no - razen KONTRA učinka od želenega. user posted image  

< Sporočilo je popravil zmajaz -- 29.9.2010 8:50:04 >

Ta večja: 05.01.2008
Ta mali: 01.05.2009

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 26
   [Brisano sporočilo]
29.9.2010 9:07:27   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu zmajaz)
  Neposredna povezava do sporočila: 27
29.9.2010 10:08:57   
ThinkPink
Saj je človek lahko trden, če ima otrok kakšen izpad občasno. Problem nastane takrat, ko otrok za VSAKO stvar trmari - če ravnaš po načelih, da ne popuščaš, potem se lahko zgodi, da je dretje cel dan, kar pa zna razparati živce. Saj ne rečem, da je pri nas vsak dan, za vse tako. Pridejo dnevi, ko je ok, včasih pa je ni stvari, pri kateri ne protestira. Iz ljubega mira spleže na jedilno mizo in se hoče sprehajat po njej, valda ne dovolim - dretje, 5 minut za tem si bo gospa izmislila, da bo s kanglico polno vode zalivala stanovanje - spet ne dovolim - dretje, potem grema ven - se zatakne pri čevljih - ona bi sredi sončka imela dežne škornje, ker so pač roza - ne dovolim in spet dretje....kakšen dan bi se lahko človeku vtrgalo, če bi hotel biti 100% načelen v vzgoji. In se kar strinjam s Splišni, ko je napisala, da gre za trdnost otroka. Ker naša deklina je neomajna, njej lahko 1000x ne popustim in bo 1001. naredila povsem isto. Ima pač očkov karakter - in je samosvoja - morda ji bo v prihodnosti koristilo, ker si bo znala izboriti svoje, ne pa njena mati, ko stoji v tistem kotu, ko jo postavijo.

Neposredna povezava do sporočila: 28
29.9.2010 10:24:51   
mateyka
Iz ljubega mira spleže na jedilno mizo in se hoče sprehajat po njej, valda ne dovolim - dretje, 5 minut za tem si bo gospa izmislila, da bo s kanglico polno vode zalivala stanovanje - spet ne dovolim - dretje, potem grema ven - se zatakne pri čevljih - ona bi sredi sončka imela dežne škornje, ker so pač roza - ne dovolim in spet dretje....

pazi pazi, a veš kaj je to? DOLGČAS! to je pa neki čisto drugega kot sitnoba, ker je zaspana npr. in povem ti, da naša smrketa zna bit takako ji je dolgčas - prav vidim ji v očeh, da dela stvari za katere VE, da jih ne sme ali naj jih ne bi. če je le možnost jo jaz skušam zaposlit (tako da ne vodi igre "kaj bom delala" ona) ali pa se zmenim z njo, da bomo kasneje, ko končam kar delam, lahko delala nekaj kar ji je fajn (pri nas pali npr., da gremo na Bajer, ker rada packa tam okol jezera, naša mala umazanka user posted image ).

metulj333, dej povej, a ste vi v istem prostoru kot "drečnik"? user posted image ker pri nas najbolj pali, da izoliramo dretje (ker ne mislim oglušet anyway) in ostali pač počnemo kar smo nameravali. ma ji je tok brezveze sami tulit, da večinoma kar hitro neha. razen če je ful zmatrana. takrat se pa mora zjokat (včasih celo reče da bi "še" user posted image jokala) in dat iz sebe vse "gorje" user posted image potem jo pa lahko pedenamo, umivamo in crkljamo ter damo spat.

(odgovor članu ThinkPink)
Neposredna povezava do sporočila: 29
   [Brisano sporočilo]
29.9.2010 10:28:21   
Brisani uporabnik

(odgovor članu mateyka)
  Neposredna povezava do sporočila: 30
29.9.2010 11:17:56   
elevitka
Da se vam še jaz pridružim... pri nas je isto kot pri ThinkPink, le da imamo 14 mesecev starega fantka.... kaj ta otrok vse dela... da te kap... fant že hodi od 11 meseca in ni da ni kaj ne natakne bolj mu praviš kaj nesme, bolj je zanimivo in protestira z dretjem, grizenjem in mlatenjem, ... glede ignorance in dretja je rekord pri nas 3.5 ure skupaj (prej je skor mene pobralo), spimo ne, jest ne moremo skupaj, igrat ne, enostavno samo ipika in galama. Zelo sem si želela 2 otročka... ampak ob misli da imam zdaj še enega takega se raje obesim ker nebi zdržala. Pride kak dan ko je kolk tolk... pa tudi tak ko bi se samo nosil, samo pri meni seveda, ker drugi niso ok in je prilepljen na moje hlačnice in me samo vlači in se dere gor gor...user posted image

Biti pripravljen je veliko, znati čakati, je še več, toda izkoristiti pravi trenutek, je vse.

(odgovor članu zmajaz)
Neposredna povezava do sporočila: 31
29.9.2010 11:33:38   
zmajaz
IZVIRNO SPOROČILO: ThinkPink
Saj je človek lahko trden, če ima otrok kakšen izpad občasno. Problem nastane takrat, ko otrok za VSAKO stvar trmari - če ravnaš po načelih, da ne popuščaš, potem se lahko zgodi, da je dretje cel dan, kar pa zna razparati živce.

Ja - pridejo taki dnevi. Ko vidiš, da je otrok v taki fazi, da bi najraje imel izpad na izpad, se moraš poskušati diplomatsko izogibati konfliktom, morda malo zamižati in dovoliti tudi kaj takega, kar sicer morda ne bi (če že ni res kaj takega, kar se absolutno v nobenem primeru ne sme), da preprečiš dretje - ampak NE potem, ko si že najprej prepovedal - ko se začne dretje, je prepozno, takrat ni več poti nazaj in takrat se NE popušča več. Smo že imeli tudi pri nas kak dan, ko je bilo cel dan dretje za vsako figo - in predragi očka je tudi popustil user posted image , ampak kaj mislite, kaj je s tem dosegel - NIČ - mala je tulila dalje, čeprav ji je poskušal ustreči, zato ker očitno sploh ni tulila z namenom, da bi svoje dosegla, ampak se mi zdi, da je bilo tuljenje bolj samo sebi namen in se ji je pač zdelo, da bi malo tulila. user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 32
29.9.2010 11:36:32   
zmajaz
IZVIRNO SPOROČILO: elevitka
Da se vam še jaz pridružim... pri nas je isto kot pri ThinkPink, le da imamo 14 mesecev starega fantka....

Uf ja - pri teh ta malih je pa dooooosti težje, če se zadeva že tako hitro začne, ker še pa sploh niso toliko sposobni ubogati - saj razumejo že, samo ubogati še nekak ne znajo in če jim ni do tega, jih zelo težko prepričaš, da je treba. Pa itak, da je tisto, kar jim prepoveš, potem ravno zato še 100x bolj zanimivo - to se pa pojavlja pri našem ta malem (17 mesecev) - samo niti približno v tako hudi obliki, kot pri vas.

(odgovor članu elevitka)
Neposredna povezava do sporočila: 33
29.9.2010 11:41:31   
mateyka
IZVIRNO SPOROČILO: mateyka
pazi pazi, a veš kaj je to? DOLGČAS!

lahko, da je. ampak tako obnašanje še vedno ni sprejemljivo!

sigurno ne. samo je veliko bolj jasno kaj moraš narest, kot pa da ne veš zakaj se to dogaja. ker v drugem primeru samo miriš, ne rešiš pa njegoveg problema (heh, niti svojega user posted image ). glede dolgčasa pa - jaz mislim, da se otroke mora naučit kako se reši dolgočasja, ker to ni nekaj spontana zadeva imho. in to zelo zgodaj, podobno kot z motivacijo, ki se oblikuje zelo zgodaj. ker pri 7-8 letih je po moje že izoblikovan nek vzrorec/reakcija na dolgčas in takrat je fuuul težje to spreminjat..

metulj333, dej povej, a ste vi v istem prostoru kot "drečnik"? user posted image ker pri nas najbolj pali, da izoliramo dretje (ker ne mislim oglušet anyway) in ostali pač počnemo kar smo nameravali.

nope - mi pocnemo, kar smo se namenili, mali gre v "kazen" in ko je pripravljen poklice, ali pa pride. pa mu to ne prepreci izpada - njemu je cist OK, da se dere v drugi sobi user posted image

hja, pol pa naj.. mogoče je soba preveč ok? pri nas se gre v kopalnico, tam kjer ji ni toook fino user posted image samo potem mu jaz ne bi cel dan nič ugodila v kaki crkljariji in bi bil izključen iz kroga odločanja kaj boste delali ta dan. a veš kaj mislim, da se "vi" menite kaj boste vsi skupaj delali, on pa lahko samo poslušain nema pravo glasanja ali predlogov. pač nek odvzem pravice zaradi zavlačevanja z dretjem,ker ste vsi ostali moral bit zarad njega doma. in to bi mu tud skoz dajala vedet, če bi potem hotel kaj predlagat. takrat samo sprejema kako bo in sorry, no "goodies". jaz sem enkrat to naredila in je bla tamala čist šokirana, jaz sem pa tudi bla malo bolj "stroga" ta dan (prej je mela en tak bister izpad zarad neumnosti) in je bla potem cel dan ful bubica. je zaštekala, če nisem dobre volje, da ne gremo na igrišče user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 34
   [Brisano sporočilo]
29.9.2010 11:43:42   
Brisani uporabnik

(odgovor članu elevitka)
  Neposredna povezava do sporočila: 35
29.9.2010 11:45:11   
zmajaz
hja, pol pa naj.. mogoče je soba preveč ok? pri nas se gre v kopalnico, tam kjer ji ni toook fino user posted image

He he - naša bog da pride do kopalnice - bi bila cel dan notri in delala bedarije. user posted image  Js sploh ne vem, kam jo naj dam za kazen, da bi bila to res kazen - v sobi se lahko igra, kopalnica je itak totalno zanimiva (to bi bila zanjo prej nagrada kot kazen), v spalnici se tudi ne bi pritoževala, še v shrambi bi si našla kaj za počet - ker ju že itak kar naprej naganjam iz shrambe in smo morali zdaj narediti tako, da je ne moreta odpret. user posted image  Pač v sobo jo naženem, toliko da ne poslušamo direkt tulenja, ker nas potem ušesa bolijo od njenega močnega glasu. user posted image

< Sporočilo je popravil zmajaz -- 29.9.2010 11:46:58 >

(odgovor članu mateyka)
Neposredna povezava do sporočila: 36
   [Brisano sporočilo]
29.9.2010 11:48:54   
Brisani uporabnik

(odgovor članu mateyka)
  Neposredna povezava do sporočila: 37
29.9.2010 12:06:35   
elevitka

imamo 14 mesecev starega fantka

pri nas se je tud zacelo takrat... in po mojih izkusnjah - je lahko se hujse.

IZVIRNO SPOROČILO: zmajaz

očitno sploh ni tulila z namenom, da bi svoje dosegla, ampak se mi zdi, da je bilo tuljenje bolj samo sebi namen in se ji je pač zdelo, da bi malo tulila. user posted image

pa saj to je ocitno fora tega obdobja user posted image  cimvec dretja in se vec dretja... in kar je najhuje - ce zdaj ne odradi tega, bo pa kasneje...

ojej... in kaj je potem najbolje... da ga skregam in ga pač pustim da se dere 3 ure skupaj? Ker pride tudi dan ko ima izpad za izpadom... potem bo drenje v eno brez prestanka? Sem že brez idej, brez upanja da bo kdaj normaln... je pa že od rojstva bil zelo zahteven otrok.

Biti pripravljen je veliko, znati čakati, je še več, toda izkoristiti pravi trenutek, je vse.

Neposredna povezava do sporočila: 38
29.9.2010 12:11:15   
zmajaz
ojej... in kaj je potem najbolje... da ga skregam in ga pač pustim da se dere 3 ure skupaj? Ker pride tudi dan ko ima izpad za izpadom... potem bo drenje v eno brez prestanka? Sem že brez idej, brez upanja da bo kdaj normaln... je pa že od rojstva bil zelo zahteven otrok.

Če je res taka kriza, da ne veste več, kaj bi, pa prosi za nasvet zinkozi - tale mail je ponudila na prejšnji strani: svetovanje.vzgoja@gmail.com.

(odgovor članu elevitka)
Neposredna povezava do sporočila: 39
   [Brisano sporočilo]
29.9.2010 12:21:31   
Brisani uporabnik

(odgovor članu zmajaz)
  Neposredna povezava do sporočila: 40
29.9.2010 12:36:10   
Katy78

IZVIRNO SPOROČILO: zmajaz

He he - naša bog da pride do kopalnice - bi bila cel dan notri in delala bedarije. user posted image

haha, od prijateljice mali je ravno prejsnji teden kopalnico zakuril user posted image   k sreci nic hjsega, ampak ji se zdaj ni jasno, kako user posted image

No evo, takole nekako bi bilo pri nas, če bi ga dala na ohlajanje npr. v kopalnico. Vrata od stroja bi bila ziher odlomljena ker bi se nanje obešal, programator tudi ne vem če bi preživel, ker ga je tko fajn vrtet, vprašanje, če bi ostal suh, ker bi ziher zlezel v tuš kabino in odprl vodo. Po školjki bi tudi zagotovo šaril. V bistvu njega ni varno samega zapreti v kateri koli prostor, povsod bi ušpičil kakšno bedarijo in kaj uničil. user posted image

Je pa na srečo pri nas tako, da je sicer zelo zahteven in samosvoj otrok, ampak tako daleč pa še nismo prišli, da bi ga bilo treba dati na ohlajanje. Če pa bo do tega prišlo, potem bomo morali najti drugo metodo za umirjanje.

Sem pa ugotovila, da moja oz. najina (z možem sva si pri vzgoji enotna) vztrajnost in nepopuščanje zaenkrat kažeta rezultate. Danes pri 22. mesecih je veliko bolj obvladljiv kot pa slabega pol leta nazaj. Mogoče tudi zato, ker več razume, čeprav tudi pri 15. mesecih me je prekleto dobro razumel, le da ni hotel razumeti.

Se pa strinjam, da včasih otrok pač mora dati ven iz sebe tisto ihto in se zdreti. Jaz sem 1x poskusila od ronje metodo - pravi, da takrat hčerko stisne k sebi in je ne spusti dokler se ne umiri. No, pri nas je bila potem še večja histerija, zato sem ga spustila. Ko se je po nekaj minutah nehal dreti, je bil spet ok, kot da ni nič bilo. Očitno to rabi na vsake toliko časa.

Neposredna povezava do sporočila: 41
29.9.2010 12:51:24   
kalbo

mene tudi tole ne gane. ampak kaj naredis, da to sankcioniras - konkreten primer bi me zanimal. nas je namrec trmast skoraj bolj, kot jz user posted image  in mi zmanjkuje idej. sedenje v kazni sicer deluje, ampak ker se ob tem dere, kot bi ga iz koze dajali (rekord smo imeli 2h sredi noci), me zanima, ce obstaja kak bolj ucinkovit nacin.

Daš tuljenje na ignor, kot da ne tuli, posebnih sankcij za to se pa ne poslužujem.

Neposredna povezava do sporočila: 42
29.9.2010 12:55:20   
kalbo
IZVIRNO SPOROČILO: ThinkPink

Saj je človek lahko trden, če ima otrok kakšen izpad občasno. Problem nastane takrat, ko otrok za VSAKO stvar trmari - če ravnaš po načelih, da ne popuščaš, potem se lahko zgodi, da je dretje cel dan, kar pa zna razparati živce. Saj ne rečem, da je pri nas vsak dan, za vse tako. Pridejo dnevi, ko je ok, včasih pa je ni stvari, pri kateri ne protestira. Iz ljubega mira spleže na jedilno mizo in se hoče sprehajat po njej, valda ne dovolim - dretje, 5 minut za tem si bo gospa izmislila, da bo s kanglico polno vode zalivala stanovanje - spet ne dovolim - dretje, potem grema ven - se zatakne pri čevljih - ona bi sredi sončka imela dežne škornje, ker so pač roza - ne dovolim in spet dretje....kakšen dan bi se lahko človeku vtrgalo, če bi hotel biti 100% načelen v vzgoji. In se kar strinjam s Splišni, ko je napisala, da gre za trdnost otroka. Ker naša deklina je neomajna, njej lahko 1000x ne popustim in bo 1001. naredila povsem isto. Ima pač očkov karakter - in je samosvoja - morda ji bo v prihodnosti koristilo, ker si bo znala izboriti svoje, ne pa njena mati, ko stoji v tistem kotu, ko jo postavijo.

Pa saj ne rabiš bit načelen pri čisto vsaki stvari. Govorim za osnovne stvari. Pač ji ne kontriraš pri banalnih stvareh, kot je to, katere škornje bo imela, definitivno pa ne dovoliš plezat po mizi recimo. Malo svoje volje tud mora met otrok, definitivno pa tega ne sme dosečt z dretjem..

Neposredna povezava do sporočila: 43
29.9.2010 13:00:55   
kalbo
IZVIRNO SPOROČILO: Katy78

No evo, takole nekako bi bilo pri nas, če bi ga dala na ohlajanje npr. v kopalnico. Vrata od stroja bi bila ziher odlomljena ker bi se nanje obešal, programator tudi ne vem če bi preživel, ker ga je tko fajn vrtet, vprašanje, če bi ostal suh, ker bi ziher zlezel v tuš kabino in odprl vodo. Po školjki bi tudi zagotovo šaril. V bistvu njega ni varno samega zapreti v kateri koli prostor, povsod bi ušpičil kakšno bedarijo in kaj uničil. user posted image

Maš našega malega doma?user posted image

No, mi smo takole zverinco dobil kot tretjega. Zdaj ma 14 mesecev. Prime Labelo v roko, preden mu jo uspeš vzet je speštana. Žena mu da sladoled za polizat in v stotinki sekunde zgrabi kornet in ga razturi. Če ga pustiš v otroški sobi, je v deset_ih minutah takšno, kot znata starejša dva narest s še tremi prijatelji v dveh urah.

No tuša nebi odprl, ker se ga boji, pipa v bideju je bolj zanimiva, čeprav zadnje čase ga tud tuš ne ustaviuser posted image , pa je šlo zadnje orožje.

Hvala bogu, da kljuke ne doseže, se pa bojim, da jo bo kmalu, ker je pogruntal uporabnost plastične pruičke, si jo prinese s sabo in stopi gor.

< Sporočilo je popravil kalbo -- 29.9.2010 13:13:55 >

(odgovor članu Katy78)
Neposredna povezava do sporočila: 44
29.9.2010 13:18:14   
elevitka

IZVIRNO SPOROČILO: kalbo

No, mi smo takole zverinco dobil kot tretjega. Zdaj ma 14 mesecev. Prime Labelo v roko, preden mu jo uspeš vzet je speštana. Žena mu da sladoled za polizat in v stotinki sekunde zgrabi kornet in ga razturi. Če ga pustiš v otroški sobi, je v deset_ih minutah takšno, kot znata starejša dva narest s še tremi prijatelji v dveh urah.

No tuša nebi odprl, ker se ga boji, pipa v bideju je bolj zanimiva, čeprav zadnje čase ga tud tuš ne ustaviuser posted image , pa je šlo zadnje orožje.

Hvala bogu, da kljuke ne doseže, se pa bojim, da jo bo kmalu, ker je pogruntal uporabnost plastične pruičke, si jo prinese s sabo in stopi gor.

kot da gledam našega falota... preden meni uspe ga dohitet in videt kaj ima v roki... je že prepozno. Pralnemu stroju je demontiral pokrov za filter, gumb za centrifugo. Preliže celo wc školjko in tisto obešanko notri. Ma ni da ni stvari ali prostora kjer nebi naredil ****rije. Tud mucin wc je nadvse priljubljeno skrivališče ... groza no bajto raztura v nulo čas posla.

(odgovor članu kalbo)
Neposredna povezava do sporočila: 45
29.9.2010 13:19:40   
Katy78

Žena mu da sladoled za polizat in v stotinki sekunde zgrabi kornet in ga razturi.

Evo, tole s kornetom je pri nas identično. user posted image Gledam manjše otroke, kako lepo ližejo sladoled, pa ga dam našemu in je kornet v sekundi zdrobljen. user posted image

Drugače pa kar se tiče kljuke - odkar jo doseže in se lahko šeta prosto po Prešernu po stanovanju, smo mu nonstop za ritjo... user posted image

(odgovor članu kalbo)
Neposredna povezava do sporočila: 46
29.9.2010 13:37:00   
Katy78

kot da gledam našega falota... preden meni uspe ga dohitet in videt kaj ima v roki... je že prepozno. Pralnemu stroju je demontiral pokrov za filter, gumb za centrifugo. Preliže celo wc školjko in tisto obešanko notri. Ma ni da ni stvari ali prostora kjer nebi naredil ****rije. Tud mucin wc je nadvse priljubljeno skrivališče ... groza no bajto raztura v nulo čas posla.

he he, pri nas je tudi enkrat šaril po WC školjki. Sem imela tisti gel, ki se na školjko prilepi in mi je enkrat skliznil v kopalnico, ravno dobro je takrat začel hoditi. Jaz pa potem voham kaj za vraga po stanovanju tako po limoni diši. No in je kar nekaj časa trajalo, preden sem poštekala - ko sem mulca povohala, so mu roke in cel obraz dišali/smrdeli po tistem gelu. user posted image

Jaz ti lahko samo rečem, da vztrajaj in prepoveduj tisto, česar mu res ne dovoliš, kjer pa veš, da mu lahko malo popustiš, pa pač popusti. Popolnoma zatreti ga tudi ne moreš in mu vse po spisku prepovedat. Pri nas se že obrestuje, npr. predali v dn. sobi ga ful mikajo in sem ugotovila, da če mu dovolim, da jih odpre in pogleda vanje, da potem ga ne mikajo več tako, kot če mu težim še preden jih je sploh odprl. Pri vsakemu je kakšna finta, ki pali, verjetno pa res ne pali ista stvar pri dveh otrocih.

(odgovor članu elevitka)
Neposredna povezava do sporočila: 47
   [Brisano sporočilo]
29.9.2010 13:38:44   
Brisani uporabnik

(odgovor članu kalbo)
  Neposredna povezava do sporočila: 48
   [Brisano sporočilo]
29.9.2010 13:40:33   
Brisani uporabnik

(odgovor članu Katy78)
  Neposredna povezava do sporočila: 49
29.9.2010 13:46:45   
Katy78

mi imamo ze 4. nadomestnega daljinca; moji mobiteli so ze 3 v smeteh (se mal, pa bo moj mozi zacel sumiti, da jih namerno dajem mulariji user posted image ); sesalec je ze nov; DVD-player je tud ze nov (k srec se jih da dobit za manj, kot 30 EUR in da sva bla tolk pametna, da nasploh nisva kupovala drage opreme za doma, ker bi do zdaj ze zivcnega fasala user posted image ); macko prime za rep in se z njo vrti okoli (mi ni jasno, kako to, da ga ni ze konkretno spraskala user posted image  ocitno zival cuti, da je to en - nori - mladic...); babi se je dolgo cudila, kako to, da perilo ni oprano, dokler ni ugotovila, da ji mulc zavrti gumb na hladno pranje in skrajsa pranje; dediju je budilko razstavil; nonstop vlece kable iz vticnice, kar je sploh zabavno pri kompu, ki ga seveda izklopi ravno, ko jz kaj ful dolgega pisem; rastur v bajti je na sporedu, cim nisem pozorna (si je ze enkrat tud prste na multipraktiku posekal, ceprav so bli nozi na reeees tezko dostopnem mestu in se zaprti v skatli s patentom - kako je odprl, ne vem); edino na sladoled je pa res tko nor, da ga prav zgledno je user posted image

user posted image user posted image user posted image Tale je pa daleč najboljša, uboga babi. user posted image user posted image user posted image

metulj, a to je vaš ta večji tak majster al tamali?

Neposredna povezava do sporočila: 50
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Zato bi se morali otroci več igrati
Igra spodbuja otrokov razvoj, od ustvarjalnosti in motoričnih spretnosti do logičnega razmišljanja in socialnih veščin. ...
Družinske aktivnosti za ves december
Pripravili smo vam več kot 20 aktivnosti, s katerimi lahko napolnite adventni koledar oziroma zapolnite družinske dneve ...

Jaslice ali varuška
пеперутка16

Bi otroka raje vpisali v vrtec ali najeli varuško?