Bolečina pri rebrih (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Naše zdravje

Sporočilo

memole80 -> Bolečina pri rebrih (25.9.2010 8:51:29)

Včeraj sem se odpravila k zdravniku, ker me boli okrog reber. No, ni neka huda bolečina, na dotik pa le čutim neko bolečino, ki seva tudi n ahrbet. Zdravnica mi je rekla da verjetno je to od nošenja otroka in da je vnet kakšen živec in da se bo z mazanjem z Voltarenom stanje izboljšalo. Rekla je tudi, da se v nosečnosti telo zelo spremeni in da ni več tako kot pred nosečnostjo.

Zanima me ali ima še katera take bolečine. Včasih me tako peče hrbtenica, kot da bi bila opečena...pa ni to od nošenja. Pri prvem otroku je bila čisto druga bolečina.

Felicita -> RE: Bolečina pri rebrih (25.9.2010 22:45:13)

lahko je res vnet živec, to boli kot opisuješ, pa ni nujno da je od dvigovanja/nošenja, lahko je pač 'iz ljubega miru', brez kakega posebnega razloga...

maš mogoče kak izpuščaj/rdečo/suho kožo, kakršnokoli spremembo kože na delu kjer te boli/peče? lahko da se ti je oz. se ti bo razvil herpes zoster.

memole80 -> RE: Bolečina pri rebrih (26.9.2010 15:24:48)

IZVIRNO SPOROČILO: Felicita

lahko je res vnet živec, to boli kot opisuješ, pa ni nujno da je od dvigovanja/nošenja, lahko je pač 'iz ljubega miru', brez kakega posebnega razloga...

maš mogoče kak izpuščaj/rdečo/suho kožo, kakršnokoli spremembo kože na delu kjer te boli/peče? lahko da se ti je oz. se ti bo razvil herpes zoster.

Ma kaj je možno, da me to boli že cca. 2 leti? No, bolečina ni tako huda, zato nisem prej šla k zdravniku. Pa misliš, da se bo z Voltarenom pozdravilo? Se pa bojim, da me boli maščoba oz. maščobni žepek, ki ga imam pod prsmi. V nosečnosti, ko trebuh pritiska proti dojkam, sta se mi pod prsmi naredila maščobna žepka in to me tudi boli. Tudi kg imam še nekaj viška, tako da sem bolj močna. Bom poskusila z masažo.

Nimam pa nobenih izpuščajev ali rdečine. :(

Hvala za pomoč.

urška76 -> RE: Bolečina pri rebrih (27.9.2010 12:06:05)

Mene je tako bolelo nekaj let nazaj spredaj pod rebri. Za vsak slučaj me je dal slikat pljuča (vse ok), pol so me pa mal na trdo prijeli (ne dobesedno), da se bo treba malo več s športom ukvarjat, pa vaje za hrbtenico delat. In od takrat imam kar mir. Poskusi, zgubit nimaš kaj (razen bolečine).

memole80 -> RE: Bolečina pri rebrih (28.9.2010 11:10:31)

Ma te je bolelo tudi na hrbtu...zgornji del okrog lopatic?

Freya88 -> RE: Bolečina pri rebrih (28.9.2010 19:20:32)

IZVIRNO SPOROČILO: memole80

IZVIRNO SPOROČILO: Felicita

Ma kaj je možno, da me to boli že cca. 2 leti? No, bolečina ni tako huda, zato nisem prej šla k zdravniku. Pa misliš, da se bo z Voltarenom pozdravilo? Se pa bojim, da me boli maščoba oz. maščobni žepek, ki ga imam pod prsmi. V nosečnosti, ko trebuh pritiska proti dojkam, sta se mi pod prsmi naredila maščobna žepka in to me tudi boli. Tudi kg imam še nekaj viška, tako da sem bolj močna. Bom poskusila z masažo.

Nimam pa nobenih izpuščajev ali rdečine. :(

Hvala za pomoč.

To potem ni herpes zoster, ki ga povzroca isto povzrocitelj kot norice! Brez mehurckov napolnjenih z tekocino to ni to... poleg tega se tudi herpes zoster ne preboleva tako dolgo!

urška76 -> RE: Bolečina pri rebrih (29.9.2010 11:30:48)

IZVIRNO SPOROČILO: memole80

Ma te je bolelo tudi na hrbtu...zgornji del okrog lopatic?

Mislim, da ne, točno se pa ne spomnim, ker je že kar nekaj let od takrat (sem bila še samska in brez otrok). Če se bo stanje z voltarenom izboljšalo in te bo nehalo bolet pa le poizkusi z vajami (pa ne obupat po enem tednu). Meni so dali napotke, naj mažem in počivam dokler boli, potem pa moram nujno mišice okrepit. Saj pravim, vzemi si zvečer pred spanjem pet, deset minut samo zase in za svoje zdravje. Škodilo ti ne bo, pa če te bo še naprej bolelo, boš vedela, da to ni to in še malo zatežila zdravnikom. Ker če je od nošenja otroka mišice ob hrbtenici niso dovolj močne. Moje čisto laično mnenje.

Stran: [1]