pogodba za določen čas (Polna verzija)

Forum >> [Skupnost RR] >> Čvekanje ... v tri dni ...

Sporočilo

paši -> pogodba za določen čas (24.9.2010 14:56:36)

Nekaj me zanima, če mi lahko katera pomaga bi bila zelo vesela.
Pred kratkim sem dobila že četrto pogodbo v istem podjetju za isto delovno mesto in tudi tokrat za določen čas, koliko časa se lahko tako podalšujejo pogodbe za določen čas? Ne me narobe razumet, sem zalo vesela a hkrati žalostna ker spet ne morem vzeti kredita za stanovanje.
Pa še nekaj, v pogodbi imam zapisano da je osnovna plača delavca 553,75 eur bruto za polni delovni čas, a ni zakonsko več? 

Pia* -> RE: pogodba za določen čas (24.9.2010 15:30:24)

Bruto (skupni, z vsemi dodatki) za poln delovni čas ne more biti manjši kot 734,15 EUR.

Podalšujejo lahko mislim, da 3 leta, po treh letih ti pripada pogodba za nedoločen čas.

A to jo podpisuješ 1x letno?

Tejči -> RE: pogodba za določen čas (24.9.2010 15:35:34)

IZVIRNO SPOROČILO: Pia*

Podalšujejo lahko mislim, da 3 leta, po treh letih ti pripada pogodba za nedoločen čas.

Popravek: 2 leti!

paši -> RE: pogodba za določen čas (24.9.2010 15:44:05)

Kateri dodatki so mišleni v znesku bruto?

Paštetka -> RE: pogodba za določen čas (24.9.2010 18:29:41)

po dveh letih moraš dobiti po zakonu pogodbo za nedoločen čas.

Minimalna plača je cca 735 € bruto. V pogodbi ti lahko piše manj (glede na delovno mesto oz. glede na sistemizacijo, ki jo ima narejen delodajalec). S tem, da pri plači mora delodajalec izplačati razliko do minimlane plače, če imaš po pogodbi manj.

Paštetka -> RE: pogodba za določen čas (24.9.2010 18:39:07)

IZVIRNO SPOROČILO: paši

Kateri dodatki so mišleni v znesku bruto?

tukaj si lahko prebereš

http://mladipodjetnik.si/podjetniski-koticek/racunovodstvo/kako-je-sestavljena-placa

paši -> RE: pogodba za določen čas (24.9.2010 18:46:12)

Res ti najlepša hvala za razlago in link, zdj vem pri čem sem in kako si lahko sama zračunam vsaj približno plačo. 

enkratna -> RE: pogodba za določen čas (25.9.2010 10:25:07)

Pogodbo za določen čas ti lahko dajejo tudi več kot dve leti zapored, če v pogodbi izrecno piše, da nadomeščaš zaposleno, ki je na porodniški (če to napišejo z imenom in priimkom, in je v vsaki pogodbi druga oseba navedena, ti lahko tako pogodbo podaljšujejo dobesedno v nedogled  [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image])

poli* -> RE: pogodba za določen čas (25.9.2010 11:50:07)

Ja, če je napisan manjši znesek od min. plače ti morjo zraven dati aneks k pogodbi, v katerem piše, da bodo izplačal tisto minimalno...

Stran: [1]