Dokumenti za poroko (Polna verzija)

Forum >> [Partnerstvo] >> Poroka, krst, obletnice ...

Sporočilo

Nastya -> Dokumenti za poroko (24.9.2010 14:30:17)

Zanima me ali v primeru da si ločen in se želiš ponovno poročiti, kakšen papir moraš sedaj prinesti na Matični urad ? Če se poročiš prvič, prineseš  roj. list, ki ne sme biti starejši kot 3 mesece in se prijaviš na matičnem uradu. Če si iz Ljubljane oz. občina spada pod Lj moraš na Mačkovo, da to tam urediš..je tako ??

kaj pa če si že 1x ločen, roj. list...ločitvene papirje..kaj ????

če katera ve, naj mi prosim po ve..hvala in lep dan še naprej !!

ajataja -> RE: Dokumenti za poroko (24.9.2010 21:57:37)

a ni bolj enostavno poklicat na matični urad pa vse izveš 100%

enkratna -> RE: Dokumenti za poroko (25.9.2010 10:31:04)

Za ponovno poroko ne rabiš nič kaj dosti s sabo nositi, razen svojega veljavnega osebnega dokumenta, si upam trditi.

Na matičnem uradu (jaz sem ravno včeraj urejala prehod na dekliški priimek, na Viču) imajo namreč vso evidenco v elektronski obliki. V matični evidenci posameznika je že zabeležen vsak dogodek (poroka, ločitev - če je odločba pravnomočna!)...

Preveri točno, kam sodiš, in kot pravijo punce, raje prej pokliči: http://www.upravneenote.gov.si/ljubljana/

koala -> RE: Dokumenti za poroko (27.9.2010 9:50:45)

Sicer sem se poročila 5 let nazaj, ampak takrat sva za prijavo poroke potrebovala semo osebna dokumenta in Imena in naslove prič.

posastka -> RE: Dokumenti za poroko (9.10.2010 22:10:12)

enako, na UE potrebuješ samo dokument in poveš imena prič pa je urejeno
je pa res da zbajo na različnih UE različno komplicirat pri določenih stvareh (kraj poroke, ura, ...)

Stran: [1]