Prvi zobki (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Dojenje in dodajanje

Sporočilo

sonček88 -> Prvi zobki (22.9.2010 12:36:32)

Zdravo punce. Matija je star 4 mesece in 2 dni. In prej 2 tedni, se mi je začel zbujati ponoči v joku in ga ne potolaži ne mleko ne čaj ne duda...Slini pa se že kake 3 tedne in tudi rokice in tiste igrače za dlesni tlači v usta...
Krči so šli mimo...niti lačen ni..tko da po moje bi mogli biti zobki problem...no nisem več pametna:////
Zanima me če morda katera od vas, je imela podobne izkušnje in če pozna kak dober gel za dlesni...

Hope2 -> RE: Prvi zobki (22.9.2010 12:43:10)

Počel je isto, PA niso bili zobki, pač obdobje, nimam pojma kaj. Greš v lekarno pa kupiš gel, vsa umetnost. Nekaterim otrokom paše calgel, drugim kaj drugega. Probaj, če bo kaj bolje, nam ni pomagal. Ko so bili zobki, se je videlo na dlesnih in takrat sem mu dala pred spanjem calpol, in takrat je mirno spal, dokler ni calpol popustil. Slina in rokice niso nujno znak zobkov. Naš se je slinit začel v potokih od 2 meseca, prvi zobek je ven prišel pri 8 mesecih. Preoblačila sme ga po 8x na dan ali pa je imel cele dneve zavezane slinčke. Ko je puzal, pa je prav potoke in jezerčka za sabo puščal[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]. Še zdaj pri 22 se slini ko polž vsak dan, četudi ni še  noben zob v zadnjih 5 mesecih ven prišel. 

koala -> RE: Prvi zobki (22.9.2010 12:44:04)

Moj se je tako obnašal od 3 meseca, pa smo prva zobka dočakali šele pri 6 mesecih.

Za masažo dlesni pa je mojemu najbolj pomagal Dentinox iz Mullerja.

sonček88 -> RE: Prvi zobki (22.9.2010 12:50:13)

koala   kaj se je tudi tko zbujal ponoči in jok in stok???
ker do 2 tedna nazaj mi je spal celo noč in zdej pa se tko zbuja...mogoče je res obdobje..samo ker sem prvič mamica, nisem izkušena:)pa raje prašam:P

K_a_t_i -> RE: Prvi zobki (22.9.2010 14:18:53)

sonček, če pogledaš pod majčice, boš videla, da se nas več ukvarja z isto zgodbo [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley2.gif[/image] . Moja zadnja "teorija" je, da bi se on malo obrnil pa se še ne more in se jezi. Pod razlogi imam pa sicer še (opcije):
lačen
zobki
zebe
vroče
moti ga kovter
se mu kaj sanja
ga kaj šravfa

Jah,... kdo bi vedel.... Takle mamo!

kristinaj -> RE: Prvi zobki (22.9.2010 14:34:50)

ma zbujajo se ne vem zakaj.. naš kriči kje je moja muca maca in ko jo poiščem in mu jo dam zaspi naprej, pa tudi luna se bliža....

Stran: [1]