Slaboooo... (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Nosečnost in porod

Sporočilo

azeleja -> Slaboooo... (29.7.2005 12:46:08)

Čao bejbe!

Men je pa tko slabo! Bruham non stop, jedla in pila pa nisem že več kot 24 ur. Sam žolč mi gre vn! Kaj naj naredim? Mene bo pobral!

Skrbi me, da bom mogla jit na flaško, če bo šlo tko naprej. Sem v 9. tednu in me daje že od 5. naprej, sam da prej ni blo tko hudo, zdej je pa skoz hujš.

Upam da nas je takih bogic čim manj. Ostale, ki uživate v nosečnosti, pa kar tako naprej.

Lepo se mejte, jest grem pa bruhat:((

pikica* -> Slaboooo... (29.7.2005 12:49:44)

Boga:(. Mi je poznano. Če je res že tako hudo, pokliči svojo G. Mogoče ne bi bilo slabo, da greš res na infuzijo v bolnico. Je menda potem nekaj časa bolje, predvsem pa je važno to, da tvoj :duda: dobi kar potrebuje.

Drugače pa ne moreš narediti nič. No,vsaj meni ni nobeden od predlogov pomagal.

azeleja -> Slaboooo... (29.7.2005 13:04:31)

Pikica*, kolk časa je pr teb to trajal?

Ko mal berem forum, pa vidm da se lahko vleče do 5. meseca, pol me kr use mine. Sej veš da smo prpravlene marskej potrpet, ampak...

Dej mi predlagej, kolk časa nej še počakam, če bo šlo tko naprej. Recimo, če še jutr nam mogla nč pojest, a se ti to zdi že krizno?:zmeden2:

pikica* -> Slaboooo... (29.7.2005 13:32:33)

Koliko časa bo še trajalo je težko rečt. Pri meni je bilo tako, da so se slabosti začele nekje pri sedmih tednih in se z vsakim tednom stopnjevale. Pri desetih sem bila ves čas na relaciji do wc-ja, v meni ni ostalo praktično nič in celotno počutje je bilo katastrofalno. Komaj sem še hodila. Potem pa se je naenkrat izboljšalo. Pri 11t sem bruhala samo še ene 2x na dan, potem niti to več ne (sem pa ves čas čutila slabost, ampak precej manj intenzivno). Sedaj pa sem noseča 15t2d in lahko rečem, da sem že skoraj čisto ok:) Pride še kakšen dan, ko se počutim malo slabše, ampak so to samo kratkotrajne slabosti (ponavadi pojem kakšen kreker in je bolje).

Glede na to, da bruhaš že toliko časa, po moje ne bi bilo slabo poklicat G. Jaz sem bila ravno na tem, da pokličem mojo, ko se je stanje izboljšalo. Drugače bi me pa najbrž poslali kar na infuzijo, ker sem se res čisto posušila (ves čas sem bila žejna, vendar nisem prenašala nobene tekočine). Pokliči jo, škodilo sigurno ne bo.
Držim pesti, da se ti stanje čim prej izboljša.

MatMaj -> Slaboooo... (29.7.2005 13:33:02)

Lep ozdrav!

Upam, da ti bo to kaj pomagalo. Moja sodelavka je sedaj , mislim da v 9t, in bruha že najman 4t. Naenkrat je ni bilo več v službo, ker ji je ponoči od sile poknila žilica v očesu in šele takrat se je njena ginekologinja malo premaknila(prej je namreč ni jemala resno)!
Ko so jo pregledali, so ji prepovedali do nadaljnega v službo(zaposleni sva v trgovini). Očitno ima težave z ledvicami. Boga revica, niti mali se ji ni razvijal kot bi bilo potrebo. Ko je prišla iz prve kontrole,v 6t, mi je pokazala slikico. Nisem mogla verjeti kako sta se moja in njena razlikovali. Moja je bila takrat 6t3d, njena pa 6t1d. Na mojem se je že videla oblika, kje so rokice in kje nogice, na njenem pa samo pikica , nič drugega. Njena G ji ni napisala niti materinske knjižice. Češ saj ni prav "razvit". Mene je kar šokiralo, kakšen odnos je imela do nje. Kaj je pa zdaj z njo pa ne vem. Se pa imam namen pozanimat, ker vem, da ji pogodba poteče 3.avgusta in sem slišala, da ji je naš direktor rekel, da si lahko takrat pride kar po knjigo. Joj, kako so pokvarjeni...:grrr::grrr::grrr:

Če te zanima se lahko pozanimam. Ti pa toplo svetujem, da ne čakaj.
Pojdi k svoji G in naj te pošljejo na pregled.

Vso srečo:rozica:

Lorena -> Slaboooo... (29.7.2005 13:35:25)

Sočustvujem s tabo, ker je tudi meni slabo, samo v glavi..;););)
Jaz, ki imam tako srečo z nosečniškimi znaki, mene bi znala prijet kakšna takšna slabost kot je tebe...

Kdaj, v katerem tednu se ponavadi pojavi?:darilo:

Natasa-6 -> Slaboooo... (29.7.2005 14:31:41)

Azeleja, pri meni jebilo isto, že v 1. nosečnosti in zdaj spet, me je G obakrat poslala v bolnico na infuzijo. Res je dobro, da greš. Malo prideš k sebi, predvsem pa tvoj otrok dobi, kar potrebuje. Mene je prestrašila, ko mi je rekla, da lahko splavim, če ne bom dovolj močna, pa sem potem raje šla.
Po odhodu iz bolnice sem še bruhala, a ni bilo tako hudo, bruhala sem v glavnem samo še zvečer. Jaz ti priporočam infuzijo!

Fifa -> Slaboooo... (29.7.2005 14:40:29)

Pozdravljene punce!

Poglejte kakšno stran nazaj, ko sem tudi jaz pisala take stvari o slabosti. Nekje med 6t in 7t se mi je pojavila celodnevna slabost, ki je drugače bila samo jutranja kakšen teden. Ker sem veliko spraševala in ker mi je letos ena:duda: že pobegnila, se nisem hotela zafrkavat. Tako, da sem pri postelji imela zraven prepečenec, krekerje in topel čaj. Preden sem hotela it lulat sem nekaj dala v usta in to po sili, ker pasalo mi tudi malo ni. Ena mi je svetovala grozdje in tudi to sem po sili požrla - po treh dneh vam lahko povem, da sem boljš, vseeno še bruham ampak vsaj vem, da obstajam, ko nisem imela ničesar v sebi sem bila pa samo senca.

Treba se je prisiliti!!!

:racka:Upam da bo boljš vsem :nosecka: bruhicam.:racka:

azeleja -> Slaboooo... (29.7.2005 14:40:57)

Joj, kok ste me pa zdej prestrašle. No, ja, ampak je pa učinkovalo. Takoj po šihtu pokličem G, da vidim, kaj bo rekla.

Hvala vsem, za odgovore, pa lepo se mejte, kljub vročini.

smrka -> Slaboooo... (29.7.2005 15:30:18)

Azeleja, ce prevec bruhas in ti hrane nic ne ostane v tebi moras it dohtarju! ker tvoj otrocek tudi potrebuje za razvoj hrano, ce gre pa vse ven, jo nedobi. Jest bi na tvojem mestu sla do zdravnika - nic te ne stane. Vem pa da ti je hudo, tudi sama sem bruhala, vendar ne tako grozno veliko.
Lepo nosecnost ti zelim
smrka mamika

Stran: [1]