Antilopa -> RE: Obrazec ER 28 - RAČUNOVODKINJE HELP!! (21.9.2010 15:00:44)
|
gre ugotovljena zavarovaln IZVIRNO SPOROČILO: uškinamama IZVIRNO SPOROČILO: Antilopa IZVIRNO SPOROČILO: TomTaylor IZVIRNO SPOROČILO: uškinamama Če gre za leto 2006 - podatke je moral dati bivši delodajalec tudi na ZPIZ - obrazec M4/M8. Tam so tudi podatki o bruto plači in urah. Mogoče si s tem pomagaš. ja, spotoma se bom še na ZPIZ-u ustavila. Pa so mi dolžni dati te podatke? (najbrž so, ne?) Ti podatki niso merodajni za izračun nadomestila... vzame se osnovo iz dohodninske odločbe in za ta del pripadajoče ure. M4/M8 tukaj nima veze... Ne razumem točno...v (bivših) dohodninskih odločbah ni bilo ur, tudi zdaj v informativnih izračunih jih ni. Katere pripadajoče ur imaš v mislih. Ker v m4 gre ugotovljena zavarovalna doba , število ur rednega časa, ugotovljena plača in še nadomestilo plače za ves čas zadržanosti od dela. Vem, da r28 ni m4, samo podatki se ujemajo in mi lahko bili tt koristni. Ker osnova iz dohodninske odločbe je bila tudi npr. katastski dohodek, avrorski honorarji, podjemne pogodbe...to pa verjetno ne gre v refundacijo. Katero osnovo točno imaš v mislih (1101)? Ure iz plačilnih list za plače, ki so bile izplačane v določenem letu. Ta podatek imajo v računovodstvu. Podatki iz dohodnine in M4 se ne ujemajo in sicer za decembrsko plačo, če je le ta izplačana v januarju, če je izplačana v istem letu, potem je identično. Samo kolikor imam jaz izkušenj se pri 90% izplačevalcih decembrsko plača izplača januarja naslednje leto. V osnovo pa se, kot si že sama napisala, upošteva le znesek iz 1101 (bruto plača) [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]
|
|
|
|