Hope2 -> RE: dieta brez soli (22.9.2010 14:44:53)
|
IZVIRNO SPOROČILO: špelin@ IZVIRNO SPOROČILO: kodrana IZVIRNO SPOROČILO: špelin@ IZVIRNO SPOROČILO: kodrana nad soparo nikoli ne kuham. bom poskusila. Uuu, kar poskusi, boš videla, kaj je to okusna zelenjava [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley20.gif[/image] verjetno se pa kuha dlje, kot v vodi? Ne. Jaz soparim max. 15 minut (običajno 10) - pač odvisno od vrste in starosti zelenjave. Samo moraš vedet, da je taka zelenjava "al dente", ni zdrizasta in mehka kot putr. Je kompaktna, ampak vseeno nežna. Ma bejž, sem že lačna [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley9.gif[/image] Zdajle bi požrla celo glavo soparjene cvetače z zeliščnim maslom, mmmmmmmmm [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/ocala.gif[/image] Ti pa raje kar navadno maslo in sama daj notri zelišča, ker v kupljenem zeliščnem je sol [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley2.gif[/image] Ti pa se tudi raje zbrcaj in si ga naredi doma[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]. Je bolj okusen. Ko ga narediš, odreži prozorno folijo, na njo daj maslo v obliki klobase, zarolaj in stisni, da bo ja kompaktna klobasa in v zmrzovalnik. Vsakih odrežeš kolikor rabiš, ostalo nazaj. Jaz dam not stisnjen česen, nasekljan drobnjak, baziliko, 1-5 lističev rožmarina (odvisno kolk masla). Tole maslo pride fajn tudi na pečeno meso. Ne rabiš solit ali pa malo soliš, našpikaš meso, not porineš maslo in daš pečt[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image], pa na testenine tudi paše (bel vinček, šitake, zeliščno maslo)[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]
|
|
|
|