dieta brez soli (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Prehrana nosečnic



Sporočilo


kodrana -> dieta brez soli (20.9.2010 19:37:16)

zanima me, kaj ste jedle tiste, ki ste bile na dieti brez soli v nosečnosti?! kakšni predlogi? recepti? 




Najaa -> RE: dieta brez soli (20.9.2010 20:01:31)

Vse brez soli. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]
Jaz sicer nisem bila na dieti brez soli, sem pa morala pazit zarad pritiska in čim manj soli uporabljat. Veliko sem si kuhala zelenjavo na pari, tam praktično ne rabiš soli, ker zelenjava spusti naravni sok in je zelo dobro. Drugače pa pač brez soli oz. res zelo malo.




josephine27 -> RE: dieta brez soli (20.9.2010 20:41:15)

predvsem se izogibaj vse konzervirane hrane, pa suhomesnatih proizvodov. kar kuhaš pa ne soliš al pa res minimalno. jaz sicer podobno kot Najaa sem to pazila zgolj zaradi krvnega tlaka.




špelin@ -> RE: dieta brez soli (20.9.2010 21:01:38)

IZVIRNO SPOROČILO: Najaa
Vse brez soli. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]
Jaz sicer nisem bila na dieti brez soli, sem pa morala pazit zarad pritiska in čim manj soli uporabljat. Veliko sem si kuhala zelenjavo na pari, tam praktično ne rabiš soli, ker zelenjava spusti naravni sok in je zelo dobro. Drugače pa pač brez soli oz. res zelo malo.

Ja, predvsem definitivno vso zelenjavo soparit, ne kuhat v vodi. Ohrani močan prvovrsten okus, ki ga sol pravzaprav drugače pokvari. Jaz sploh več ne solim korenja, cvetače, brokolija ipd., ker imajo sami po sebi slasten okus, sploh s kancem stopljenega masla in mogoče malo prepraženih drobtin povrhu.

Drugače pa se da bogato začiniti jedi z zelišči (tu imam v mislih baziliko, majaron, drobnjak,...) in je okusno, čeprav nenavadno brez soli. Sploh drobnjak je dober ob nadomeščanju soli, ker da npr. juham eno fino aromo [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]





Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (20.9.2010 21:18:00)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]




kodrana -> RE: dieta brez soli (20.9.2010 21:21:56)

hvala. ja, saj jaz imam dieto zaradi povišanega pritiska. pa še malo zatekam v roke povrhu tega. nad soparo nikoli ne kuham. bom poskusila. suhomesnatega se itak izogibam.. samo imam pa rada juho, ki je količkaj slana, in vse glavne jedi začinjene z soljo. ampak sedaj se bo pač treba malček odpovedat. 




špelin@ -> RE: dieta brez soli (20.9.2010 21:29:58)

IZVIRNO SPOROČILO: kodrana
nad soparo nikoli ne kuham. bom poskusila.

Uuu, kar poskusi, boš videla, kaj je to okusna zelenjava [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley20.gif[/image]




kodrana -> RE: dieta brez soli (20.9.2010 21:37:37)

IZVIRNO SPOROČILO: špelin@

IZVIRNO SPOROČILO: kodrana
nad soparo nikoli ne kuham. bom poskusila.

Uuu, kar poskusi, boš videla, kaj je to okusna zelenjava [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley20.gif[/image]


verjetno se pa kuha dlje, kot v vodi?




špelin@ -> RE: dieta brez soli (20.9.2010 21:42:22)

IZVIRNO SPOROČILO: kodrana

IZVIRNO SPOROČILO: špelin@

IZVIRNO SPOROČILO: kodrana
nad soparo nikoli ne kuham. bom poskusila.

Uuu, kar poskusi, boš videla, kaj je to okusna zelenjava [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley20.gif[/image]


verjetno se pa kuha dlje, kot v vodi?


Ne. Jaz soparim max. 15 minut (običajno 10) - pač odvisno od vrste in starosti zelenjave. Samo moraš vedet, da je taka zelenjava "al dente", ni zdrizasta in mehka kot putr. Je kompaktna, ampak vseeno nežna. Ma bejž, sem že lačna [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley9.gif[/image] Zdajle bi požrla celo glavo soparjene cvetače z zeliščnim maslom, mmmmmmmmm [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/ocala.gif[/image] Ti pa raje kar navadno maslo in sama daj notri zelišča, ker v kupljenem zeliščnem je sol [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley2.gif[/image]




Hope2 -> RE: dieta brez soli (22.9.2010 14:44:53)

IZVIRNO SPOROČILO: špelin@

IZVIRNO SPOROČILO: kodrana

IZVIRNO SPOROČILO: špelin@

IZVIRNO SPOROČILO: kodrana
nad soparo nikoli ne kuham. bom poskusila.

Uuu, kar poskusi, boš videla, kaj je to okusna zelenjava [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley20.gif[/image]


verjetno se pa kuha dlje, kot v vodi?


Ne. Jaz soparim max. 15 minut (običajno 10) - pač odvisno od vrste in starosti zelenjave. Samo moraš vedet, da je taka zelenjava "al dente", ni zdrizasta in mehka kot putr. Je kompaktna, ampak vseeno nežna. Ma bejž, sem že lačna [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley9.gif[/image] Zdajle bi požrla celo glavo soparjene cvetače z zeliščnim maslom, mmmmmmmmm [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/ocala.gif[/image] Ti pa raje kar navadno maslo in sama daj notri zelišča, ker v kupljenem zeliščnem je sol [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley2.gif[/image]


Ti pa se tudi raje zbrcaj in si ga naredi doma[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]. Je bolj okusen. Ko ga narediš, odreži prozorno folijo, na njo daj maslo v obliki klobase, zarolaj in stisni, da bo ja kompaktna klobasa in v zmrzovalnik. Vsakih odrežeš kolikor rabiš, ostalo nazaj. Jaz dam not stisnjen česen, nasekljan drobnjak, baziliko, 1-5 lističev rožmarina (odvisno kolk masla). Tole maslo pride fajn tudi na pečeno meso. Ne rabiš solit ali pa malo soliš, našpikaš meso, not porineš maslo in daš pečt[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image], pa na testenine tudi paše (bel vinček, šitake, zeliščno maslo)[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




Stran: [1]