|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: bolniška in dovoljenje na praznovanje!?
27.9.2010 13:39:04   
Taddy78
Sama sem bila na bolniški od 5.meseca naprej zaradi padca (ni imelo nobene veze z nosečnostjo). Ker sem mogla s temi papirji za podaljševanje nonstop letati k svoji zdravnici, sem v službi pred porodniško pokoristila ure in dopust.
Pa vam nekaj povem. Nekaj tednov pred porodniško sem bila v porodni sobi zaradi lažnih popadkov, imela probleme z otekanjem, otrdevanjem trbuha, celo odprta sem že bila, pa moj G niti na tiho ni omenil kake bolniške, kaj šele, da bi jo imela. Tako da je pomoje pisanje bolniških bolj odvisno od samega G...

(odgovor članu Arwenko)
Neposredna povezava do sporočila: 26
27.9.2010 15:17:17   
Anonimen
Jaz sem tudi ena tisti, ki so "nizko nosile" (beri: posteljica prekrila mat.ustje, se je pa do 28. tedna dvignila), imela sem tudi sladkorno, dieto, injekcije inzulina in 6krat dnevno pikanje v prste, pa mi tudi nihče ni predlagal bolniške, kljub temu, da sem po programu za nosečnice z gestacijskim diabetesom kar 2 glavna obroka (in 2 malici) prebila v službi, ker sem imela urnik od 10.0 do 18.00 - v tem času naj bi jedla 2 uravnotežena obroka, pa sem s tem imela tri težave

a) samo pol ure malice in samo en izhod
b) menza s klobasami za šoferje, odprta do 14.30
c) delo s strankami in prepoved hrane pri delu za pultom

Mojemu ginekologu na kraj pameti ni padlo, da bi mi predlagal bolniško zaradi tega, kljub temu, da diabetes ni bil urejen (le kako bi lahko bil, če nisem mogla sledit prehrambenemu načrtu?) tako, da sem na koncu koncev izkoristila čisto vse dneve dopusta in proste ure, da sem doma kolikor toliko uredila dieto.

(odgovor članu Taddy78)
  Neposredna povezava do sporočila: 27
27.9.2010 18:15:40   
Anonimen
Jaz pa sem prepričana, da bi bili stroški v zdravstveni blagajani precej manjši. Najbrž bi nekaj časa trajalo, da se naredi čistka, to res, vendar bi na koncu koncev na bolniški ležale samo tiste, ki jo res potrebujejo. Dolgoročno bi to bil vložek v velik prihranek.

Ja, na dolgi rok ziher - čeprav naj bi neizkoriščanje zagotovili z delom inšpekcije in ne ležanjem v bolnišnici, ki je prvič dražja možnost, in, kar je pomembnejše, odžira mesto in usluge tistim, ki jih potrebujejo.

ps. ne vem, zakaj je potrebna anonimnost user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 28
28.9.2010 20:22:24   
*tajda*
Draga anonimna,upam da si šla na praznovanje in se imela fino in da sedaj lepo uuživaš v zadnjih dnevih nosečnostiuser posted image  Pa da se obremenjuješ preveč.user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 29
30.9.2010 20:39:50   
JVJ
Če bi bilo "po pravici", bi morala biti vsaka nosečnica takoj doma in še najmanj tri leta po porodu. Brez neumnih opravičevanj ... Potem bi iz njihovih dojenčkov ne zrasli taki ljudje, kot se obešajo po forumih, ampak samozavestni, kreativni, ustvarjalni, ponosni, predvsem pa zdravi in samostojni ljudje. Ali ste zadovoljni s svetom, v kakršnem odraščajo vaši otroci? Če niste, je to zato, ker ste premalo DOMA. Že od začetka.
Pa srečno!

(odgovor članu Arwenko)
Neposredna povezava do sporočila: 30
10.10.2010 17:58:05   
Anonimen
sporočam, da sem šla na praznovanje.. in sicer smo pojedli kosilo, poklepetali in sem šla domov v posteljo. in veste kaj, ni mi žal..
moja bolniška je čisto upravičjiva, saj imam kar nekaj težav z zdravjem. med drugim visok pritisk in depresija. v moji službi je pa velik stres, fizični napor in 3izmensko delo. tako da sem bila od polovice nosečnosti naprej zoped na ad-jih, ker je bil stres v službi in mobing prevelik. ko sem ostala doma, se je tudi moje psihično počutje izboljšalo. moja mama, moja stara mama.. imajo anksiozno depresijo. tista, ki ne ve, kaj je to, ne bo nikoli razumela.. sem imela po prvem porodu tako hudo depresijo, da niti hodit več nisem mogla, pred očmi se mi je meglilo, v ušesih mi je šumelo in v prsih tiščalo, shujšala sem 20kg.. in to je trajalo pol leta, da sem prišla k sebi.. zdaj hvala bogu ni bilo tako hudo..
sama nimam občutka, da bi izkoriščala bolniško. sploh ne. sem počivala, delala stvari, ki so me sproščale ter bila doma. moja gin. mi je ponudila bolniško že na začetku nosečnosti, ko sem zakrvavela, pa zaradi visokega tlaka.. pa sem raje še delala, ko pa ni šlo več, pa pač ni šlo več..
v bolnišnici je pa že tako premalo postelj, ne da bi še vse ležale tam.. pa še velik velik strošek je. tudi po porodu več ne ležiš cel teden na oddelku, ampak samo 3-4dni, ker je med drugim ceneje. morali bi bolj nadzirati ginekologe in zdravnike, ki pišejo bolniške za vsak "drek". niso samo nosečnice problem..

malo še, pa grem rodit.
vse dobro vsem.
lep pozdrav.

(odgovor članu JVJ)
  Neposredna povezava do sporočila: 31
10.10.2010 20:03:27   
tasa_m
IZVIRNO SPOROČILO: *tajda*

Draga anonimna,upam da si šla na praznovanje in se imela fino in da sedaj lepo uuživaš v zadnjih dnevih nosečnostiuser posted image  Pa da se obremenjuješ preveč.user posted image
podpis!

Tudi jaz bi na tvojem mestu šla. user posted image

(odgovor članu *tajda*)
Neposredna povezava do sporočila: 32
11.10.2010 8:09:11   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen

sporočam, da sem šla na praznovanje.. in sicer smo pojedli kosilo, poklepetali in sem šla domov v posteljo. in veste kaj, ni mi žal..
moja bolniška je čisto upravičjiva, saj imam kar nekaj težav z zdravjem. med drugim visok pritisk in depresija. v moji službi je pa velik stres, fizični napor in 3izmensko delo. tako da sem bila od polovice nosečnosti naprej zoped na ad-jih, ker je bil stres v službi in mobing prevelik. ko sem ostala doma, se je tudi moje psihično počutje izboljšalo. moja mama, moja stara mama.. imajo anksiozno depresijo. tista, ki ne ve, kaj je to, ne bo nikoli razumela.. sem imela po prvem porodu tako hudo depresijo, da niti hodit več nisem mogla, pred očmi se mi je meglilo, v ušesih mi je šumelo in v prsih tiščalo, shujšala sem 20kg.. in to je trajalo pol leta, da sem prišla k sebi.. zdaj hvala bogu ni bilo tako hudo..
sama nimam občutka, da bi izkoriščala bolniško. sploh ne. sem počivala, delala stvari, ki so me sproščale ter bila doma. moja gin. mi je ponudila bolniško že na začetku nosečnosti, ko sem zakrvavela, pa zaradi visokega tlaka.. pa sem raje še delala, ko pa ni šlo več, pa pač ni šlo več..
v bolnišnici je pa že tako premalo postelj, ne da bi še vse ležale tam.. pa še velik velik strošek je. tudi po porodu več ne ležiš cel teden na oddelku, ampak samo 3-4dni, ker je med drugim ceneje. morali bi bolj nadzirati ginekologe in zdravnike, ki pišejo bolniške za vsak "drek". niso samo nosečnice problem..

malo še, pa grem rodit.
vse dobro vsem.
lep pozdrav.

edino pravilno, da si šla na praznovanjeuser posted image
Prav je tudi, da jemlješ AD-je in da se dobro počutiš, saj ima otroček od tega veliko več koristi, kost od depresije....nadaljuj tako tudi ko se bo rodil in se ne obremenjuj kaj si mislijo drugi!

Mirno in srečno!

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 33
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Pojdi na:

Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.
10 najpogostejših prvih znakov nosečnosti
Vsaka ženska drugače občuti prve znake nosečnosti, mi vam predstavljamo najpogostejše.

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?