IrenaO. -> Dan (29.7.2005 9:22:32)
|
Z možem se že nakaj časa trudiva zanositi. Po raznih pregledih pri ginekologu je vse o.k. Imam nekaj pvrašanj: 1.Merjenje BT. Ko se temperatura občutno poveča, pomeni, da je prišlo do ovulacije. Ali je po tem že prepozno imeti spolne odnose, da pride do zanositve? 2. Opazovanje sluzi. Ko se pojavi sluz, je znak ovulacije. Ali je tudi v tem primeru že prepozno. 3. Kakšen je smisel merjenja BT in opazovanja sluzi, saj sem iz odgovorov razbrala, da morajo biti spolni odnosi 12 ur pred ovulacijo? Ko pa opaziš sluz oz.ugotoviš povišano temperaturo je očitno že prepozno? 4. Če imava spolne odnose vsak drugi dan (zaradi kvalitete sperme) ali ni možnost zanositve zelo majhna?? -12 ur pred ovulacijo!!?? 5. Zakaj vpliva oz. zakaj je ovira za zanositev prevelika želja po otroku, kar sem že kar nekajkrat zasledila?? Ali ne bi potem bil tudi strah pred zanositvijo dobra kontracepcija? Hvala in lep pozdrav. odgovor: Ovulacija in zanositev avtor: mag. Frenk Krištofelc, dr.med. datum: 17.03.2003 23:30 Spoštovani, 1. Ob povečanju BT ni prepozno za spolne odnose; največja možnost zanositve je pa približno 12 ur pred dvigom BT. Dvig BT je že posledica ovulacije, ne njen predznak. 2. Ne ni prepozno; sluz pomeni, da se je ovulacija že zgodila; ne pa da se šele bo zgodila. 3. Dobro vprašanje; če ugotovite vzorec pojavljanja dviga BT in sluzi skozi več ciklosov boste lahko naslednjič morda ugotovili, kdaj je ovulacija še preden boste to potrdili z BT in sluzjo. Nikoli nisem napisal (ali pa prebral v strokovni literaturi), da sta BT in pojav sluzo zveličavna dogodka za določitev časa spolnih odnosov!!! To je le ena od možnosti, ki jo lahko napravite sami doma, brez velikih stroškov in/ali posegov v telo. 4. Ne razumem, kaj sprašujete; možnost zanositve pri 15 odnosih na mesec ni majhna. 5. Prevelika želja po otroku po meni znanih podatkih in dostopni literaturi NI(!!) ovira za zanositev; tega podatka gotovo niste zasledili v strokovni literaturi! Če bi bil strah pred zanositvijo oblika kontracepcije verjetno ne bi bilo nezaželenih nosečnosti; še zlasti ne med mladoletnicami, ki se nosečnosti prav zares zelo, zelo bojijo. Lep pozdrav Punce preberite si zadnji stavek, da prevelika želja po otroku ni ovira in jaz se strinjam, kajti vsaka ženska, ki načrtuje otroka se obremenjuje,čisto logično, no do neke mere in mislim da jih je veliko zanosilo kljub načrtovnju,kaj menite,lep dan:kuza:
|
|
|
|