alergija na banane? (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Alergija

Sporočilo

biga -> alergija na banane? (19.9.2010 21:19:21)

Pozdravljeni, 6-mesečni hčerki uvajam gosto hrano in se ji je včeraj okoli ust proti ličkam in malo na ličkah pojavil izpuščaj. Gre za rdeča in suha flekca, na ličkih so pa pikice. Te je imela že vseskozi, ne glede na to, da sem bila na dieti brez mleka in jajc (zaradi suma na alergijo na KML in atopični dermatitis). Drugje ima čisto kožo. Včeraj sem ji dala banano. A je to pogosta alergija? Ne vem, kaj naj si mislim. Srbi je očitno ne, drugih težav ni. A naj ji še dam parkrat, da vidim, če se bo izpuščaj širil? Bi se praviloma razširil na druge dele telesa? Ne vem, kako naj se rešimo pikic po obrazu, ki jih ima že skozi. Drugje se je po dieti koža lepo sčistila, nima nikjer nobene pike ali izpuščaja ali suhe kože, le na obrazu vztrajajo. Testirali so nas le na mleko, sojo in jajca. Lahko bi bilo krivo tudi drgnjenje kože okoli ust, ko jo po hranjenju umijem z mokro krpico. Kaj pa vem. Ima kdo podobne izkušnje?

khurde -> RE: alergija na banane? (19.9.2010 21:32:09)

a jo umivaš s krpico in vodo ali s kakšnimi robčki?

biga -> RE: alergija na banane? (19.9.2010 21:48:49)

Po obroku jo umijem z mokro papirnato brisačko, vmes pa parkrat obrišem s slinčkom, ker ji dosti teče ven iz ust. Edino če bi bil kriv prašek ali mehčalec? Samo potem bi bila koža verjetno razdražena tudi drugod po telesu.

K_a_t_i -> RE: alergija na banane? (20.9.2010 8:35:07)

Banane pri nas ni dobro prenesel niti moj prvorojenec, niti je ne prenašam jaz in tudi malega je zvijalo, kadar sem jo jaz pojedla. Tako da - čisto možno!
Se pa take pikice našem naredijo po ličku tudi, če ga nosimo malo bolj "nerodno", da dlje časa drgne ob tkanino. Ali pa, če mu je vroče.
Predlagam ti (če ni imela prebavnih težav), da stvar z banano ponoviš pa boš hitro videla.

Stran: [1]