pripada spremstvo? (Polna verzija)

Forum >> [Skupnost RR] >> Čvekanje ... v tri dni ...



Sporočilo


Aja1 -> pripada spremstvo? (19.9.2010 9:50:44)

Starejša hčerka je v bolnici. Pripada možu spremstvo, za dan, ko bo šla domov, glede na to, da sem jaz na porodniški za tamalo (drugo hčerko)? Dopusta ne dobi.




urška76 -> RE: pripada spremstvo? (19.9.2010 11:50:01)

Pripada mu po moje ne, ker je to bolniška. Midva sva imela tudi kolobocije. Kaj pa je z Nejo?




CatJa -> RE: pripada spremstvo? (19.9.2010 12:04:23)

Glede na to, da očetu, katerega žena je na porodniškem, ne pripada bolniška za starejšega otroka, predvidevam, da mu tudi spremstvo ne. Kurja logika sicer, ampak tako je. Naj si zrihta bolniško za sebe.




end1 -> RE: pripada spremstvo? (19.9.2010 15:59:07)

moj je dobil spremstvo starejše za starejšo, ko sem bila jaz na porodniški!




Aja1 -> RE: pripada spremstvo? (19.9.2010 19:50:54)

IZVIRNO SPOROČILO: end1

moj je dobil spremstvo starejše za starejšo, ko sem bila jaz na porodniški!


Kateri zdravnik da? Njegov? Pediater?

Urška, Neja ima bronhitis.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image]




Capyka -> RE: pripada spremstvo? (19.9.2010 21:48:10)

Pripada.
Sem bila že na porodniški, ko smo šli s tavečjo na odstranitev žrelnice. Pa je dobil partner brez problemov spremstvo na dan prihoda v bolnico in dan odhoda - vmes je imel pa dopust (nič ne pripada). Dobi pri svojem zdravniku, ne pa pri pediatru.

lp




Aja1 -> RE: pripada spremstvo? (20.9.2010 7:45:57)

Hvala. Sem klicala zdaj v ZD in je isto rekla. Pripada. :) Vsaj to.




petea -> RE: pripada spremstvo? (22.9.2010 9:32:51)

A mi lahko katera pove, na osnovi česa oče ne more biti na bolniški za starejšega otroka, če je mama na porodniški za mlajšega?
Se mi namreč res ne da raziskovati tega, naša družina pa tega nikoli ni koristila, saj smo se v primeru bolnih otrok med mojo porodniško posluževali pomoči starih staršev.

Zdi se mi namreč logično, da običajno mama ne more sama negovati starejšega bolnega, sploh pa ne kužnega otroka ali biti z njim v bolnici, vmes pa paziti in se ukvarjati še z dojenčkom, sploh, če mora biti starejši po možnosti še v karanteni.




vesna_b -> RE: pripada spremstvo? (22.9.2010 10:05:41)

saj če je otrok v bolnici, ti itak ne pripada bolniška... [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]
ti pripada postelja, če je še majhen otrok, ampak bolniška ne. kje je tukaj logika...




Sunny Morning -> RE: pripada spremstvo? (22.9.2010 10:20:55)

Logike ni nobene. Najbolj kretenska mi je ta, da ne dobi starš bolniške, ko je otrok v bolnici. Že res, da naj bi tam imel oskrbo ampak, saj nimajo samo tvojega otroka tam. Cel dan ga res ne moreš pustit samega, pa še vsi ful čudno gledajo, če je otrok tam sam. HB mi tega še nismo preizkusili in upamo, da nikoli ne bomo, ampak mi je pa hudo za vse starše, ki ne morejo biti ob svojem otroku, ker vsi nimajo takih služb, da bi si to lahko privoščili.




Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (22.9.2010 13:51:44)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]




vesna_b -> RE: pripada spremstvo? (22.9.2010 14:20:08)

[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley5.gif[/image]kaj me pa napadaš?
kdo je pa rekel, da bi bil moj otrok sam tam? še enkrat si preberi moj odgovor. povedala sem, kako je urejeno, ne pa kaj bi naredila jaz.
pomiri se malo. v bolnici bi bla itak večino jaz, mama kot mama, sam bi pa partner mogu vzet dopust, ker par mesecev starega otroka ne bi mela v bolnišnici cele dneve, sploh pa če bi imel starejši kako kužno bolezen. ti bi mela??? sedaj pa jaz tebe ne razumem.
je pa DEJSTVO - ne bi to naredila jaz, ampak tako je v naši ljubi državi, da ti za otroka, ki je v bolnišnici, NE PRIPADA bolniška

v glavnem, DIHAJ, pomiri se, in še enkrat preberi - mogoče boš celo uspela dojet, da si me obtoževala nečesa, na kar jaz še nikoli niti pomislila nisem... chill out




Aja1 -> RE: pripada spremstvo? (22.9.2010 21:16:05)

Tukaj so zadeve res neurejene.
Pri nas smo komaj skombinirali, da je bil skoz nekdo s starejšo v bolnici, smo se izmenjavali, tamalo sem imela pa večinoma časa jaz doma (se doji). Se mi je srce trgalo, ampak ni šlo drugače. Nisem mogla bit na dveh koncih hkrati. K sreči so stari starši vzeli malo dopusta, mož je hodil "spat" v bolnico in potem direkt v službo (dopust ni šans da bi dobil),... Ampak nekako je šlo, da ni bila nič sama.




vesna_b -> RE: pripada spremstvo? (23.9.2010 7:41:29)

ja, saj to je pa itak težko, če še dojiš. upam, da vam ne bo več treba preživljat tega... [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley31.gif[/image]





Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (23.9.2010 8:44:39)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]




vesna_b -> RE: pripada spremstvo? (23.9.2010 8:52:39)

ma saj mogoče sem premočno reagirala, sam... ko se gre o mojih otrocih, nema milosti...[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]
ne, ni mi logično, sam ministrom in tistim na oblasti očitno je

sam kaj, ko mi ne bomo nič spremenili, pa če se na glavo postavimo [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]




petea -> RE: pripada spremstvo? (23.9.2010 9:26:51)

A mi zna katera pojasniti, zakaj oče za starejšega otroka ne more dobiti bolniške, če je mama na porodniški za mlajšega otroka?

Sama ne vidim nobenega smiselnega razloga za to.




eva1 -> RE: pripada spremstvo? (23.9.2010 9:49:35)

IZVIRNO SPOROČILO: petea

A mi zna katera pojasniti, zakaj oče za starejšega otroka ne more dobiti bolniške, če je mama na porodniški za mlajšega otroka?

Sama ne vidim nobenega smiselnega razloga za to.

Ja tak je zakon,. če je doma mama(porodniška)  potem se ne da dobiti bolniške, ker se smatra da je za varstvo in nego bolnega poskrbljeno-žalostno res!
Jaz sem imela doma 2 mesečnico, ki se je izključno dojila in 2 letnika z rota virusom, meni se je dobesedno trgalo..nisem vedela koga naj prej v roke vzamem, al sina, ki je driskal po 20x na dan, ala tamalo da jo podojim..imela sem ju skoz ločeno, razkuževala sem se non stop, preoblačila, da nisem k tamali nosila viruse..mislim,res je bilo groza..potem 5 dan je tako pristal na infuziji v bolnici, in je ati vzel dopust pa je šel z njim...res človek ne ve kaj bi naaredil..




vesna_b -> RE: pripada spremstvo? (23.9.2010 9:53:44)

IZVIRNO SPOROČILO: petea

A mi zna katera pojasniti, zakaj oče za starejšega otroka ne more dobiti bolniške, če je mama na porodniški za mlajšega otroka?

Sama ne vidim nobenega smiselnega razloga za to.


no, ti je že eva odgovorila - nihče ne vidi smiselnega razloga, tako pač je. tak je zakon, starši se naj pa raztrgamo ali naučimo čarat




petea -> RE: pripada spremstvo? (23.9.2010 11:12:31)

Berem Pravila obveznega zdravstvenega zavarovanja, kjer med drugim piše:

Zavarovanec ima pravico do nadomestila plače za nego ožjega družinskega člana, če nege ne more zagotoviti zakonec, ki je nezaposlen, upokojen ali lahko zagotavlja nego brez zadržanosti od dela. ...


Kolikor mi je iz izkušenj znano, je porodniški dopust 24-urna služba, kjer si presneto zaposlen. Če moram skrbeti za dojenčka, ne morem varno in zbrano negovati še drugega otroka. Če to ne bi bila služba, zakaj staršem teče delovna doba in zavarovanje? In zakaj v tem času ne smemo opravljati nobene druge profitne dejavnosti, če to ni zaposlitev?
Spet varianta, ko gre za korist enega, se da porodniška tretirati tako, ko pa za korist druge strani, pa je razlaga drugačna?

In v čem je fora, da imaš do otrokovega 5 leta pravico brezplačno bivati z njim v bolnici, bolniške pa ne dobiš? A je to mišljeno, da greš zjutraj delat za 4 ure, v bolnico na kosilo in opoldanski počitek, potem spet za 4 ure delat, potem pa nazaj v bolnico na večerjo, spat in na zajtrk? Ali kako si to predstavljajo, da gre mogoče starš tja na dopust?

Ojej. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]




Aja1 -> RE: pripada spremstvo? (23.9.2010 20:50:08)

Samo tale zakon je res malo čuden. Kje pa recimo piše, da moram bit jaz s tamalo skoz doma? Kaj če bi šli recimo na neke počitnice (npr. v Egipt, ali kam drugam, od koder ne moremo takoj nazaj) in bi tavelika zbolela. No, saj ne bom nikamor šla s tamalo, ampak kaj storiti v takem primeru?




Pi-kica 1 -> RE: pripada spremstvo? (26.9.2010 17:34:26)

IZVIRNO SPOROČILO: vesna_b

saj če je otrok v bolnici, ti itak ne pripada bolniška... [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]
ti pripada postelja, če je še majhen otrok, ampak bolniška ne. kje je tukaj logika...


Na žalost je res tako. Smo si eni skusili na lastni koži. Moj sinko je bil v bolnišnici polne štiri mesece z nekaj vmesnimi odhodi domov. Ne vprašajte, kako je to izgledalo, da smo bili skozi ob njem, kar pa se je, mimogrede, pričakovalo. En fantek je bil sam v bolnišnici, pa so ga sestre prišle nahranit in previt, ostali čas je bil sam v posteljici. Je pa bil moj sinko takrat star leto in pol, ko je bil hospitaliziran.
Kasneje je bil premeščen v Ljubljano, pa so bile na srečo v tistem času ravno počitnice, sicer nimam pojma, kaj bi delali.




petea -> RE: pripada spremstvo? (1.10.2010 19:43:05)

dajem povezavo na drugo temo:
http://www.ringaraja.net/forum/O%C4%8Di_na_bolni%C5%A1ki/m_5385363/tm.htm




ninocka -> RE: pripada spremstvo? (1.10.2010 21:05:30)

Men je tudi to vse skupaj mimo...[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley19.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley19.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley19.gif[/image]
Kako bi pa bilo v primeru, ce je mama v bolnici z dojenckom, ki se se doji in ne je GH, doma sta pa se 2 bolna otroka??? Kdo pa takrat cuva tista dva in a spet ne pripada bolniska ocetu?
To se je lani skoraj nam zgodilo, samo potem na sreco sva bila z dojenckom zaradi prezasedenosti pedaitricne spuscena v domaco oskrbo. Sem mela pa od janurja do konec maja ene 60% casa vsaj 2 naenkrat doma bolana,  oz 40% casa kar vse tri - sama, seveda.




Stran: [1]