Felicita -> RE: Kuhanje fiziološke (20.9.2010 10:10:35)
|
IZVIRNO SPOROČILO: 2ursae tudi jaz ne prekuhavam kakšnih steklenic, pustim tekočino kar v loncu. Itak na tri dni delam frišno. Sicer pa tudi jaz pustim vreti 15-20 min, mi je tako svetovala sestra pri P. upam da ne, ko je že sol noter [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] ker potem to tut slučajno ni prava koncentracija, ampak je čisto previsoka... sicer pa 15-20 min je totalno brezveze in brez potrebe. vačina bakterij pocrka že pri 60 stopinjah. sicer pa upam da je lonec pokrit. fiziološka je sicer super ''gojišče'' (ok, prov velik nimajo od tega, preživijo in množijo se pa, kar je najbolj pomembno) za mikrobe in predvsem plesni, zato je fajn da je v zaprti steklenici (majhna površina za dostop MO) in v hladilniku (težje razmere za MO).
|
|
|
|