Azzurra -> RE: Bakalar na belo (19.9.2010 11:11:50)
|
Na hitro in bolj po spominu: ribo namakaš čez noč, nato jo skuhaš do mehkega, odstraniš kožo in kosti, meso pa nadrobiš v posodo. Bolje je, da je posoda višja. Na 2 dl olja popečeš 5 do 7 strokov česna in ko dobijo zlato barvo, jih odstraniš, olje (po cvrtju česna je to olje rahlo aromatizirano) zliješ na kose ribe, soliš, popraš in pričneš tolči, najbolje z leseno "kuhalnico" - tako kot je tista za pripravo pireja - spodaj ploščata. Lahko dodaš tudi malo nasekljanega česna in spet tolčeš, tolčeš, tolčeš. Vmes dolivaš olivno olje - tukaj dolivaš malo po občutku oz. glede na to, kakšno maso želiš. Da bo bakala še bolj bel, lahko shraniš malo vode, v kateri se je kuhala riba in jo dolivaš medtem ko tolčeš.
|
|
|
|