Bakalar na belo (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Kuhajmo skupaj



Sporočilo


Bizibee -> Bakalar na belo (17.9.2010 16:59:06)

Ma kej ma kdo recept za bakalar na belo? Preverjen seveda?

Se najlepše zahvaljujem [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




tajtaja -> RE: Bakalar na belo (18.9.2010 18:13:40)

Moj recept je: grem v Interspar in prosim 10 dag[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]. Njamsi[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image], pa brez zamere prosim.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]




mateyka -> RE: Bakalar na belo (18.9.2010 18:37:44)

čisto tako, off topic, obskurno vprašanje - a je še kake druge barve bakalar?
mislim, če mu je ime na belo, potem obstaja še tudi kake druge barve? ker potem bi lahko bil samo bakalar in se ve, da je bel?..
samo vprašam [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




Sibil_ -> RE: Bakalar na belo (18.9.2010 20:04:18)

Mateyka - bakalar na belo je z maslom/margarino in je bel. Obstaja še na rdeče, ta je v omaki iz paradižnika ali vina. Zato je na belo. Točnega recepta sicer ne vem, vem pa, da če hočeš da je dober ga moraš tolčt, ne samo zmiksat. Jaz ga drugače tudi kupim v trgovini...[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]




hrchy -> RE: Bakalar na belo (18.9.2010 21:11:27)

jaz sem ga delala dolgo nazaj, ampak ce se dobro spomnim, se da koscke ribe skupaj s cesnom, zacimbami in olivnim oljem v posodo in potem tolces (kot v enem moznarju)- ful dolgo casa - dokler dejansko cisto vseh vlaken ne razbijes in rata tak lahen, puhast.
bolj natancnega recepta pa na zalost ne vem.

evo, tole sem nasla:
http://www.recepti.hr/recepti/jela/bakalar-na-bijelo/
http://max.tportal.hr/Bakalar-na-bijelo-Video_6252.aspx




Azzurra -> RE: Bakalar na belo (19.9.2010 11:11:50)

Na hitro in bolj po spominu: ribo namakaš čez noč, nato jo skuhaš do mehkega, odstraniš kožo in kosti, meso pa nadrobiš v posodo. Bolje je, da je posoda višja. Na 2 dl olja popečeš 5 do 7 strokov česna in ko dobijo zlato barvo, jih odstraniš, olje (po cvrtju česna je to olje rahlo aromatizirano) zliješ na kose ribe, soliš, popraš in pričneš tolči, najbolje z leseno "kuhalnico" - tako kot je tista za pripravo pireja - spodaj ploščata. Lahko dodaš tudi malo nasekljanega česna in spet tolčeš, tolčeš, tolčeš. Vmes dolivaš olivno olje - tukaj dolivaš malo po občutku oz. glede na to, kakšno maso želiš. Da bo bakala še bolj bel, lahko shraniš malo vode, v kateri se je kuhala riba in jo dolivaš medtem ko tolčeš.




Stran: [1]