enkratna -> RE: stanovanjski kredit (17.9.2010 19:11:18)
|
ajataja, ko sem dejala, da naj jo bodoča služba ne skrbi, je bilo to napisano v smislu birokracije/papirologije z novo službo - ne pa v smislu, kaj bo s samo službo. V novi službi sploh ne rabijo vedeti za kredit do točke, ko bodo trgali od plače ji toliko, kot lahko zakonsko. UIP bo namreč izpolnjena v moževem podjetju, bodoče podjetje pa bo UIP dobilo od banke (če bo anonimna123 sporočila po 1.10. menjavo delodajalca), ali pa niti ne bo opazilo, da sama odplačuje kredit (in da ni trgano od novega delodajalca, katerega naziva/naslova zavestno in mimo pogodbe ni sporočila v banko). Predvidevam, da se v takšno "operacijo" ne bi spuščala, če ne bi imela dobrega ozadja (možev dohodek), v primeru če bi ostala brez dohodka. Kot sem jaz razbrala iz posta anonimne123, ona službo ima - trenutno ima pogodbo za nedoločen čas že 3 oz. 4 mesece (v moževi firmi). In ravno zato želi kredit vzeti zdaj, pred pričetkom v novi službi ko še ima vse OK prikazano (solidno plačo, nedoločen čas). Kasneje dobiti kredit (in "solidno cifro") bo težje najmanj iz razloga nižje plače, če bo pa zraven še pogodba za določen čas, pa kredita sploh ne bo dobila. Vsi moji odgovori izhajajo iz vidika, v katerem je ona (želi stanovanjski kredit, ker raje plačujeta kredit kot najemnino, ki jo ravno tako morata plačevati, pa če ona ima službo ali ne, oziroma oba, ali pa letita ven). Tudi sama sem bančnica in vem, da ljudje pač prikrijejo ali prekrojijo podatke, da sploh dobijo kredit... In dokler ga bosta lepo odplačevala, bo vse OK... ko pa se pojavi prva, druga zamuda, bo pa štal(c)a.
|
|
|
|