pa ne že spet te proklete UŠI (Polna verzija)

Forum >> [Skupnost RR] >> Čvekanje ... v tri dni ...



Sporočilo


tamiflu -> pa ne že spet te proklete UŠI (17.9.2010 15:50:16)

Groza me je spet tega. Komaj se je začel spet pouk, že mi hčera zdaj pove, da so na šoli že spet  te ..... Ne morem niti napisati te besede, ker me že vse srbi.




Colt -> RE: pa ne že spet te proklete UŠI (17.9.2010 16:33:00)

.....To me spominja na mukotrpne trenutke na začetku 80''s....ko so nas obupane mamice prale z dvema šamponoma, en je bil v zeleni škatli, drug pa v modri. In pol si tisto kemijo moral met na glavi ene pol ure. Obupni filing....brrrr....




valerija77 -> RE: pa ne že spet te proklete UŠI (17.9.2010 16:44:45)

kaj uške, sej so res nadležne, ampak so prisotne skoraj vsako leto. Moj je staknu pa impetigo ali krastavost in sm mogla it prav na net gledat kaj to je, nimam pa niti malo pojma kje bi to lahk staknu...[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]




sonček33 -> RE: pa ne že spet te proklete UŠI (17.9.2010 17:28:25)

Na šolo pokličite inšpekcijo. Uši so nalezljiva bolezen in osebi z nalezljivo boleznijo je vstop v šolo/vrtec prepovedan.




m_o_i -> RE: pa ne že spet te proklete UŠI (17.9.2010 20:07:44)

Milinor se mu je reklo[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

wiiiii men je pa full disal[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]

potem pa glavo nad bel papir nagnit in se je cesalo celo vecnost, da so popadale uske dol in jih je oma stiskala, da so pocrkale za ziher[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]




ŠpelaP -> RE: pa ne že spet te proklete UŠI (17.9.2010 20:50:03)

IZVIRNO SPOROČILO: sonček33

Na šolo pokličite inšpekcijo. Uši so nalezljiva bolezen in osebi z nalezljivo boleznijo je vstop v šolo/vrtec prepovedan.


Uši so razširjene po celi Sloveniji, skozi vse leto. Na začetku leta Zavod za varovanje zdravja po vseh šolah in vrtcih razpošlje in izobesi ukrepe ob pojavu uši, na začetnih roditeljskih sestankih se starše vsako leto ponovno opozori na pojav uši in kako je treba ukrepati.  Otrokom morajo glave pregledovati starši. Otrok ne sme hoditi v šolo / vrtec, dokler ima uši. Vrne se lahko šele, ko ima zdravniško spričevalo, da nima več uši. Učitelji ali vzgojitelji otrokom ne smejo pregledovati glav - to je naloga in odgovornost staršev. Šola v okviru svojih kompetenc naredi vse za zatiranje uši. Starši so tisti, ki morajo v primeru uši delovati odgovorno in se intenzivno lotiti zatiranaja uši.
Zakaj bi potem bilo potrebno klicati inšpekcijo na šole, saj uši niso zarejene po šolah, temveč po domovih (poleg glav tudi v posteljnini, kavčih, oblačilih...).





sonček33 -> RE: pa ne že spet te proklete UŠI (17.9.2010 21:02:13)

Špela, se strinjam, vendar navadno je v skupini otrok ali dva, katerih starši so neodgovorni in jim je popolnoma vseeno... in tako vsem ostalim prav nič ne koristi, da umivajo glae in zatirajo uši. Vem, da učitelji ne smjo pregledovati glav..saj zato inšpekcija... pride na šolo usposoblejna oseba in na vratih pregleduje glave..kdor ima uši - je poslan domov...in je doma dokler se jih ne znebi.




ŠpelaP -> RE: pa ne že spet te proklete UŠI (17.9.2010 21:17:22)

Sonček33 se strinjam, da bi bila inšekcija na tak način koristna. Samo tudi oni bi morali imeti soglasje staršev. In ko bi inšpekcija prišla, bi taki starši otroke lepo zadržali doma, drugi dan pa hajdi spet v šolo.
So pa baje uši začele postajat že odporne na vse te razne šampone.




Teni_ -> RE: pa ne že spet te proklete UŠI (17.9.2010 21:42:00)

Pol smo pa spet pri tem, da ti bolniška zaradi uši ne pripada in kak naj bo potem otrok doma, če ne dobiš bolniške. Mi npr. nimamo nobenega, da bi ju čuval, pokasirali sta jih ravno v času dopustov, da je še večja kriza v službi in ne moreš na dopust. Kaj naj potem narerdiš?
Meni je bilo logično, da tak otrok ne more v vrtec, na srečo sva ravno tako delala, da se je izšlo, da sta bli doma, ampak kaj pa bi naj drugače naredila. Povedali so mi pri zdravniku, da se glava opere in se gre naslednji dan normalno v vrtec, službo, šolo.  Vsi pa verjetno vemo, da moraš imet prekleto srečo, da se jih znebiš z enim pranjem.

Pri nas so tudi spet v vrtcu in samo upam, da jih ne privleče ta mala domov, ker smo potem spet pečeni.






tamiflu -> RE: pa ne že spet te proklete UŠI (18.9.2010 8:20:35)

Smo jih lansko šolsko leto meli parkrat. Pri  hčeri, ki mam malo daljše znucala šamponov, da me je že blo sram ponje v lekarno iti.
Na našem obmuočju je kar nekaj lekarn, pa so jim letos spomladi šamponi pri vseh zmanjkali, taki naval je bil naenkrat.Groza me je tega, res. Se že čoham[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]




tamiflu -> RE: pa ne že spet te proklete UŠI (18.9.2010 8:21:30)

IZVIRNO SPOROČILO: tamiflu

Smo jih lansko šolsko leto meli parkrat. Pri  hčeri, ki mam malo daljše znucala šamponov, da me je že blo sram ponje v lekarno iti.
Na našem obmuočju je kar nekaj lekarn, pa so jim letos spomladi šamponi pri vseh zmanjkali, taki naval je bil naenkrat.Groza me je tega, res. Se že čoham[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]


pa še tak poceni niso [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley19.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/hudicek1.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/hudicek1.gif[/image]




sonček33 -> RE: pa ne že spet te proklete UŠI (18.9.2010 8:21:41)

Teni, ja bolniška je problem, samo tako pač je. In če vam je zdravnik rekel, da greste po enem umivanju lahko v šolo, je pač "butelj". Na tak način pač ne moremo iztrebiti uši. In ko jih enkrat zarediš doma...se jih zlepa ne rešiš. Odgovornost je treba prevzeti. Poudarjam pa, da je navadno prvi ušiv otrok, ki ima slabo higieno in navadno je staršem tega otroka malo mar ...ta bo hodil v šolo, ostali boste pa prali glave svojim otrokom in jim pobirali uši in gnide iz lasišča. Za take poskrbi inšpekcija - domov-in vrni se v šolo, ko bo zdravnik izdal potrdilo, da uši nimaš več. Pika. V tem primeru je en starš na bolniški, v nasportnem pa straši celega oddelka ali celo več.




Eva* -> RE: pa ne že spet te proklete UŠI (18.9.2010 8:37:29)

A je katera probala, da otroka zjutraj malo nalakira z sprejem za lase? Ali to kaj pomaga?




s. -> RE: pa ne že spet te proklete UŠI (18.9.2010 9:07:10)

V šampon za lase dodajajte olje Tea tree ( čajevec) in ušk ne bo.




Colt -> RE: pa ne že spet te proklete UŠI (18.9.2010 10:09:52)

V nekaterih kulturah so ene 20 let nazaj otrokom prali glavo tudi z petrolejem. Če se malce pohecam....morda bi bilo dobro uporabit kerozin (letalsko gorivo), bi uške odletele daaleč drugam [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




ŠpelaP -> RE: pa ne že spet te proklete UŠI (18.9.2010 11:59:46)

Pa še en začaran krog pri ušeh je - uši baje gredo veliko raje na čiste kot umazane lase. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image]




mala zirafa -> RE: pa ne že spet te proklete UŠI (18.9.2010 12:15:43)

Pri nas so v vrtcu otroci z ušmi lahko komot prisotni.To je novost z letošnjim šol. letom, kar se mi zelo gnusi.Naj bi jim jih starši čim prej odstranili.To navodilo so dobili od MŠ-ja, ker pač ne gre za hudo bolezen.




Stran: [1]