Hope2
|
IZVIRNO SPOROČILO: natasarobi Pozdrav! Imam 1,5 mesečnega sina, ki mi počasi srka vso energijo. Mali noče spati (ponoči je za 1xvse ok). Zjutraj vstanemo, ga podojim, potem se pa počasi začne jok in jok, če ni na rokah, predvsem pa na dojkah. Na rokah in joški zaspi, čim ga dam v posteljico je pa jok, da ga ni za poslušat. Duda ne pomaga, občasno pomaga sesanje prsta. In tako je iz ure v uro..... Mali visi takorekoč cel dan na joški ali pa ga nosim po rokah (čeprav je po določenem času tudi tu protest). Mleka nimam v izobilju, tako, da ga potem počasi zmanjka, mali v jok (mu dajem pa flašo). Kaj naj storim, ker cel dan ga pa ne morem imet na rokah in joški? Rada bi tudi, da spi, saj menim, da bi moral spati vsaj 2x po 2-3 uri čez dan...... Srce se mi para, ko ga vidim, ko joče. Ko ima dober dan je zelo dobre volje, zadovoljen in se zelo smeje in gruli.... V sanjah ali pa če imaš srečo . O takih urah bi lahko mi samo sanjali, pa o takem nočnem počitku, kot ga imate vi. Ponoči se je zbujel na 3 ure, proti jutri že na 2 ali 1. Čez dan spal parkrat po par minutk. Dojil na 30-60 minut. Če sem ga prav zamotila tudi na 2 uri. Da ne bi bil skoz na rokah, sva se selila iz sobe v sobo, iz podlage na podlago, hodila sem večkrat na dan na sprehod, enkrat voziček, drugič štorklja. Včasih sem ga kar doma dala v štorkljo, nosila, pela, tolk da je zaspal in se potem vsedla, spočila. Jaz sem ga tudi kar spakirala in se zapeljala v šoping center, se tam vozičakla, tudi po 2-3x na teden. Meni je dobro delo, da ni skoz eno in isto, k njemu v voziček pa tudi bacili ne skačejo kar tako, gledal je lučke na stropu... (roke sem si razkuževala, zbolel ni nikoli). Če je zaspal sem si še kavico lahko privoščila. Kasneje on flaško, jaz kavico . Razbij vsakodnevno monotonost, pejta kam ven, pejta na obisk k sorodnikom ali prijateljicam, povabi obiske k vama (tega jaz nisem hotela, ker potem sem mogla še njih pedenat ). Med tem ti ga lahko malo prevzamejo. Zvečer si privošči kak izhod, čvek s prijateljicami, vročo kopel.... pa naj ga mož prevzame. Vse kar ti lahko rečem je, da mine, do takrat pa si zrihtaj ali pomoč ali pa se znajdi kako drugače. Mine če ne prej, ko začnejo puzat A si mogoče kaj ugotavljala zakaj in kdaj joče oz kdaj je dobre volje. Naš je veliko prejokal zaradi krčev, najhujši so bili dnevi, ko sem jedla čebulo-v kakršni koli obliki in cvrenje oz hrano z maščobo, slane in mastne prigrizke. Takrat ga je še 2 dni metalo . pROBAJ UGOTOVIT ZAKAJ JOKA- hrana, dolgčas, bližina tebe...
< Sporočilo je popravil Hope2 -- 17.9.2010 15:41:19 >
|