|
RE: U, sranje (osrednja SLO) 19.9.2010 2:41:35
|
|
|
|
Kerensa*
|
Glede na to, da moj najboljši prijatelj živi v samem centru najbolj ogroženega ljubljanskega območja (Vič - Mali Graben) in glede na to, da se mi popoldan ni javil na telefon, nisem niti za trenutek razmišljala, ampak sem se samo obula in šla na Vič. Pravzaprav celo tako hitro, da sem v vsaj svoji zmedenosti obula škornje s petkami in doma pozabila dežnik! Tržaška cesta, smer Dolgi most, zaprta že pri Iliriji oz. Šestovi ulici. Obvoz po Gerbičevi in Jamovi ulici, ampak Jamova, pri mostu pred InterSparom, zaprta. Poskusim obvoz po Koprski ulici, pa da bi se ušvercala čez industrijsko cono - no way. 30 cm vode že ob ograji. Obrnit'' in na Cesto v Mestni log - zaprta ob uvozu na Tbilisijsko ulico. Gasa na Barjansko ulico in na obvoznico, pa poskusit'' z druge strani priti na Tržaško cesto. Malo morgen - zaprt izvoz Vič z obvoznice, pogled z mostu pa grozljiv - vse poplavljeno! Izvoz Brdo na srečo odprt - čez Vrhovce dol, pa beden poskus priti do Tržaške ceste. Zagazili v vodo z avtom vred že na Cesti na Vrhovce, mostički zaprti, Fajfarjeva ulica pod vodo, do Viške ulice se ni dalo priti. Spet cel krog nazaj do Koprske ulice - voda ne več samo v infustrijski coni, temveč že na ulici. Sekirat varnostnika pred Intersparom, da me je spustil naprej. Parkirišče pod vodo, Interspar zaprt, zunaj protipoplavne vreče, mimo mene peš dva moška s čolnom v roki. Lilo je kot iz škafa. Zapirali so območje pri Hoferju, škornje so razprodali (ja, hot''la sem jih kupit''),... In tako sem Tomažičevo ulico lahko gledala samo od Interspara, dokler še tam niso dali varovalnega traku. Aleluja, no, potem sem vsaj prijatelja dobila na telefon. Živ in zdrav, ampak ujetnik v hiši. V njegovi ulici meter in pol vode, klet poplavljena (celo dopoldne so reševali, kar se je rešiti dalo), avto plava zunaj na ulici, odklopili so jim elektriko, on pa v 1. nadstropju hiše in razmišljal, ali bi skočil skozi okno in šel plavat''. Vse to, kar sem videla v cca. dveh urah, je bilo, za moje pojme, grozljivo.
< Sporočilo je popravil Kerensa* -- 19.9.2010 2:42:10 >
|
|
|