6letnik (Polna verzija)

Forum >> [Otrok] >> Otroci

Sporočilo

leo**tia -> 6letnik (15.9.2010 22:26:40)

naš 6letnik hodi v malo šolo...vse vredu,le da ga je včeraj en fantek vlekel za lase...prav nikomu nič.danes ga je drugi v trebuh brcnil,seveda naš ne ostane dolžen pa ga je kar fajn porinil v eno omaro...in ga več ni nihče nadlegoval.kkako jih UČITE??jaz mojemu pravim ko te kdo udari,povrni nazaj,,,,,ker vem kako je meni bilo v šoli ko so bratca tepli ta pa se ni upal postavitizase,pa sem ga jaz branila...saj našega ni treba učit,on itak povrne takoj,ampak sem mu rekla da ni nič narobe če udari nazaj.........sem vredu ravnala??

Ribica ** -> RE: 6letnik (15.9.2010 23:09:26)

Moj je svojemu malemu rekel (tudi 6 let star), da naj se umakne oz. naj mu pove, da to ni ok in da se to ne dela (je tusi sicer precej "mocen" z besedami), ce ne odneha, naj gre do vzgojiteljice - ce on seveda ni nic kriv. Ko pa en fantek ni in ni odnehal, mu je pa rekel, da naj mu pa pac vrne. Sicer pa sva proti nasilju, ampak slej ko prej otrok itak sam enako nazaj odreagira [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] 

CUKRČEK -> RE: 6letnik (16.9.2010 6:31:48)

nekaj časa pravim, naj se pač umakne. ČE se pa ne neha, naj udari/porine/ugrizne nazaj .

Naja31 -> RE: 6letnik (16.9.2010 12:33:32)

Mi našega starejšega učimo, da mora rečt, da to ni prav, da mu to ni všeč. Če ne zaleže naj pove vzgojiteljici.

Tudi naša vzgojiteljica pravi, da otrok ne smemo učiti, da naj udarijo nazaj, ker nasilje rodi nasilje, samo kaj ko je potem nekdo vedno tepen. Tako, da sem tudi jaz še razdvojena glede tega kaj je prav. Še posebej ker potem moj otrok, ki je bolj umirjen, neagresiven, vedno nastrada.
Na srečo do zdaj nismo imeli veliko takih situacij.

Stran: [1]