Reklamacija čevljev (Polna verzija)

Forum >> [Skupnost RR] >> Čvekanje ... v tri dni ...

Sporočilo

tofsi -> Reklamacija čevljev (15.9.2010 22:19:11)

Na razprodaji sem v Massu kupila čevlje. Nosila sem jih malo, ker so jesenski. Zadnjič jih obujem in ugotovim, da je na obeh čevljih počen podplat (guma je reljefna in na obeh podplatih je polkrožna razpoka). Računa žal ne najdem. Imam pa originalno škatlo na kateri je koda artikla. V trgovini priznajo, da gre za napako v marerialu a jih brez računa ne morem reklamirati. Jaz se s tem ne strinjam. Ima katera kakšne izkušnje oziroma nasvet, kako bi čevlje reklamirala?

m_o_i -> RE: Reklamacija čevljev (15.9.2010 22:42:22)

ce si placala s kartico, jim nesi odrezek-na osnovi tega morajo izdati kopijo racuna.

na ta nacin sem jaz sicer reklamirala sencnik za vozicek (pa niti embalaze nisem imela vec).

ce pa si placala z gotovino...tu pa nimam ideje[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image]

Sandra_26 -> RE: Reklamacija čevljev (16.9.2010 6:20:52)

Če so prodajalke prijazne, se da menjat tudi brez računa, če ne pa žal druge čevlje nabaviti

vesna.com -> RE: Reklamacija čevljev (16.9.2010 6:22:04)

Ravno zadnjič sem brala, da reklamacija velja tudi brez računa, če je iz artikla razvidno da je kupljen v določeni trgovini.

filipina -> RE: Reklamacija čevljev (16.9.2010 8:02:09)

IZVIRNO SPOROČILO: tofsi

Na razprodaji sem v Massu kupila čevlje. Nosila sem jih malo, ker so jesenski. Zadnjič jih obujem in ugotovim, da je na obeh čevljih počen podplat (guma je reljefna in na obeh podplatih je polkrožna razpoka). Računa žal ne najdem. Imam pa originalno škatlo na kateri je koda artikla. V trgovini priznajo, da gre za napako v marerialu a jih brez računa ne morem reklamirati. Jaz se s tem ne strinjam. Ima katera kakšne izkušnje oziroma nasvet, kako bi čevlje reklamirala?

Zahtevaj kopijo računa-so ti jo dolžni izdat in tako jih lahko reklamiraš. Fajn pa je da vsaj veš približno datum kdaj si jih kupila, ker drugače se prodajalki nebo dalo iskat računa-žal.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]

K_a_t_i -> RE: Reklamacija čevljev (16.9.2010 9:07:55)

Moja izkušnja pri 'menjavi sončnih očal v Clarusu, brez računa, je rahlo drugačna - namreč - domov prinesem očala in ugotovim, da je okvir čisto spraskan. Takoj naslednji dan jih nesem nazaj, ampak žal je račun šel neznano kam. Imela sem pa odrezek od BA kjer je bila gor koda. Denarja mi niso hoteli vrniti, so trdili, da ne morejo izdati kopije računa, očala sem pa lahko zamenjala samo za identična, cenejša (ker povsem enakih niso imeli). Tudi menjava za druge, dražje ob doplačilu ni bila mogoča. Dobila sem celo komentar, da kako lahko tega nisem videla na dan nakupa?!
No, za nova očala so mi obljubili, da mi naknadno pošljejo račun po pošti, pa ga do danes (cca. 2 meseca) nisem videla. Tako da - če bo kaj narobe jih spet ne morem lekramirat.

So mi kršili pravice?

Oceania -> RE: Reklamacija čevljev (16.9.2010 11:54:55)

IZVIRNO SPOROČILO: K_a_t_i

So mi kršili pravice?

Kati se hecaš? Jaz bi jih še na davčno prijavila pa še kam... katastrofa kakšen odnos trgovcev je to?

Anonimen -> RE: Reklamacija čevljev (16.9.2010 11:57:39)

IZVIRNO SPOROČILO: Oceania

IZVIRNO SPOROČILO: K_a_t_i

So mi kršili pravice?

Kati se hecaš? Jaz bi jih še na davčno prijavila pa še kam... katastrofa kakšen odnos trgovcev je to?

Se strinjam.

Salja -> RE: Reklamacija čevljev (16.9.2010 13:29:57)

Zahtevaj da ti v bazi najdejo računa, se da to naredit če veš približno kdaj si kupla in imaš kodo artikla[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/hudicek1.gif[/image]

m_o_i -> RE: Reklamacija čevljev (16.9.2010 14:47:11)

sploh na osnovi listka o placilu s kartico ti MORAJO izdat kopijo racuna[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/hudicek1.gif[/image] 

Taddy78 -> RE: Reklamacija čevljev (16.9.2010 16:27:03)

Jaz sem poklicala inšpektorico in se je ona pogovorila z njimi (v Baby centru niso hoteli sprejeti reklamacije ker nisem imela računa, čeprav je ob nakupu rekla,da je reklamacija možna z reklamacijsko knjigico).
Takoj naslednji dan so me klicali, naj streho od vozička prinesem tja.

tofsi -> RE: Reklamacija čevljev (16.9.2010 17:47:22)

Žal ne vem, kateri dan sem kupila čevlje. Iz škatle se da razbrat cena artikla, a ker so bili v času razprodaje različni popusti mi pravijo da ne vedo za ceno artikla v času nakupa. Sama vem, da so bili čevlji znižani 50% in tudi ceno (50% je bil maximum za ta artikel). Vem tudi mesec nakupa, a ker so prodali kar nekaj teh čevljev računa ne bodo iskali. Ali se lahko kam pritožim? Najbrž bom rekla samo v Mass nikoli več!!!

Stran: [1]