polma -> RE: kako bi ravnali? (16.9.2010 14:55:04)
|
IZVIRNO SPOROČILO: biga ... če bi vaš 3-letnik na obisku udaril mlajšega bratranca (in se že prej cukal z njim) , ker mu ta ni želel dati svoje igračke? Seveda tudi bratranec ni vedno nedolžen, tudi udari prvi, a tokrat je šlo za mojega otroka, ki je začel. ... če bi vaš 3-letnik na obisku pri istem bratrancu po večerji pomazal ostanke špagetov po mizi in zraven polil preostalo pijačo? Žal me ni bilo zraven, mi je sestra povedala, ki pa ni želela ravnati na svojo roko. Pa še tole. Kaj bi storili: ... če bi vaš 3-letnik vsakič ob obujanju prosil, naj mu zapnete ježke (oz. pomagate pri tem), sicer dobi histeričen izpad? Prosi pa seveda tako milo, da to ni res. Se je vredno zato prepirat, vztrajat, da zna sam, ali popustit in mu pač zapet, čeprav v vrtcu zapnejo sami? Jaz sem v obratni situaciji in, ko noben ukrep, kazen, nič kar so nečaku rekli, ni zaleglo, sem mu pač še jaz povedala da:s tem, ko tepe mlajšega bratranca, mu jemlje stvari iz rok, se zaletava itda., ga uči obnašanja, ki ga bo mali posnemal in da mu ne bo všeč. in res-naš se je začel branit, ga cukat, ne dovoli mu igrač. Vidiš, zdaj pa imaš, tega si ga naučil TI, zdaj pa se poboljšaj, pa se bo še tamali. Ker je zeeelo bister poba, nobena kazen pri njemu ni uspešn, no-takole prigovarjanje z moje strani je zaenkrat še najbolj palilo. Ne razumem pa , zakaj ni sestra ravnala na svojo roko. Moja otroka točno vesta, da tam kjer se čuvata, tista pravila veljajo, če mene ni zraven. glede ježkov-jaz mislim, da je vedno vredno vztrajat v stvereh, ki so za otroka koristne, jasno. Ampak, če se sicer v vrtcu obuva sam, sse pravi, da se zna obut in je sicer priden-mogoče pa hoče ko ti prideš ponj le čimprej ven iz vrtca, se mu mudi, pa zato hoče da mu ti zapneš? v tem primeru bi jaz zapela ježke in šibala iz vrtca.
|
|
|
|