neplačila-kam obrniti (Polna verzija)

Forum >> [Skupnost RR] >> Čvekanje ... v tri dni ...



Sporočilo


filipina -> neplačila-kam obrniti (14.9.2010 12:19:18)

Moj brat je delal na ljudski univerzi, počitniško delo-pa mu po 3 mesecih še vedno nočejo plačati. Napotnica je bila izdana preko študentskega servisa, na ljudski pa se skozi izgovarjajo da nimajo denarja. Dolžni so mu nekaj okrog 700€. Pa vsakič ko jih kliče, mu obljubijo da bo nakazilo do konca tedna ( teh tednov je bilo že 5 ). Na servisu mu rečejo naj se pogovori z direktorico-ki pa vedno isto obljublja. Zdaj pa me zanima na koga se obrnit da bi dobil čimprej plačilo? Odvetnika, ali.....???




zvezdan -> RE: neplačila-kam obrniti (14.9.2010 12:25:57)

a ni načeloma tako, da študentski servis njemu izplača in potem šs sam terja ljudsko univerzo? Tako je ponavadi, ker je šs posrednik in oni potem vlagajo izvršbe. Povprašaj šs o tem.




filipina -> RE: neplačila-kam obrniti (14.9.2010 12:30:36)

IZVIRNO SPOROČILO: zvezdan

a ni načeloma tako, da študentski servis njemu izplača in potem šs sam terja ljudsko univerzo? Tako je ponavadi, ker je šs posrednik in oni potem vlagajo izvršbe. Povprašaj šs o tem.


Hvala za odgovor...bom še enkrat vprašala ja...ker tam mi vedno rečejo naj se z dolžnikom poskušamo pogovoriti.




ZmajTolovaj -> RE: neplačila-kam obrniti (14.9.2010 12:57:17)

V skrajnem primeru prek medijev.




krokos -> RE: neplačila-kam obrniti (14.9.2010 13:00:30)

Mislim, da bi moral ŠS to izplačati - saj "pogodba" je sklenjena z njim...




pomar*ANČA* -> RE: neplačila-kam obrniti (14.9.2010 13:21:13)

če je delodajalec na šs vrnil izpolnjeno napotnico potem šs izterja z svojimi odvetniki, če pa ni... potem pa lahko nastane problem. šs vedno opozarjajo, da je potrebno napotnico takoj izpolniti in vrniti, ampak se skoraj nihče tega ne drži in izpolnjeno napotnco vrne po opravljenem delu.

ko niso plačali meni, sem šla na šs kjer sem ponorela da naj izterjajo moj denar in so se potrudili in to tudi naredili kljub temu da napotnica ni bila vrnjena. ko se je pa to zgodilo mojemu bratu pa tega na šs niso dosegli, tako da je smo izterjali sami. ker je bratec že obupal sem mu malce pomagala in vsak dan klicala ter težila kdaj bo dobil, na koncu mi je začel groziti in sem mu zagrozila nazaj, da se bom obrnila na izterjevalsko službo. po dobrih 2h mesecih sem dosegla da mu je dal na roko  90% zneska, ostalo pa ni nikoli dobil.

jaz bi se obrnila na mogoče medije, na nekaterih šs imajo črno listo delodajalcev in bi zahtevala da dajo podjetje na to listo, in seveda na izterjevalca.




mini86 -> RE: neplačila-kam obrniti (14.9.2010 14:39:53)

kej dost nimajo za narest..
men je blo oz mi je neko podjetje še zmeraj dolžno in vem da nikakor ne bom dobila tega denarja..je sicer veliko manj kot 700€ ampak nihče nič ne naredi




Vijoličarka -> RE: neplačila-kam obrniti (14.9.2010 14:57:25)

Nekaj nasvetov najdeš na tej povezavi:

http://www.svetovalnica.com/index.php?Itemid=0&id=46&option=com_content&task=view

Mislim tudi, da bi moral tukaj študenstski servis več narediti. Mar niso 'nepogrešljivi' za dobro študentov?

Jaz bi neplačniku poslala dopis, da v kolikor do določenega datuma ne plačajo, jih bom prijavila inšpektoratu za delo. In če plačila do omenjenega datume ne bi dobila, bi jih tudi resnično prijavila.

Vsekakor pa bi na mestu tvojega brata poiskala drug študentski servis. Njegov očistno meni, da si je zasluži 10% provizijo samo zato, ker je izdal napotnico.




josephine27 -> RE: neplačila-kam obrniti (14.9.2010 15:43:38)

meni tud enkrat en delodajalec ni hotel plačat, pa je potem študenstki servis iztirjal od njega in meni plačal. sem pa dobila nakazano s par mesečno zamudo.




filipina -> RE: neplačila-kam obrniti (15.9.2010 9:12:46)

sem klicala na šs, pa so mi rekli, da če bi prej vedeli, da je to "državna" ustanova bi oni založili, pa bi oni terjali od dolžnika!! PRA...s..c...i...   saj pa so dobili vrnjeno napotnico, na kateri so bili napisani točni podatki dolžnika! Kak se norca delajo...barabe




zvezdan -> RE: neplačila-kam obrniti (15.9.2010 9:21:06)

ti kar pojdi še enkrat na šs in jim povej da glede na to da so dobili izpolnjeno napotnico nazaj so oni dolžni znesek izterjat. naj vložijo izvršbo!! Zakaj pa potem vlečejo procente...da vsakič ko je kaj narobe samo roke dvignejo. Zahtevaj denar, saj si njihova članica...oni naj vložijo izvršbo ker imajo vso dokumentacijo. Če pa tudi tako ne bo šlo pa naj ti dajo vso dokumentacijo (napotnice, račune...) in vloži izvršbo sama oz. lahko ti jo jaz. Ampak probaj prvo na to da jo morajo oni...kar je res!!! res so p..r..a..**i




Vijoličarka -> RE: neplačila-kam obrniti (15.9.2010 11:28:52)




IZVIRNO SPOROČILO: filipina

sem klicala na šs, pa so mi rekli, da če bi prej vedeli, da je to "državna" ustanova bi oni založili, pa bi oni terjali od dolžnika!! PRA...s..c...i...   saj pa so dobili vrnjeno napotnico, na kateri so bili napisani točni podatki dolžnika! Kak se norca delajo...barabe
 

Torej naj zdaj, ko so končno uspeli prebrati, da to 'državna ustanova' založijo denar in plačajo tvojemu bratu. A je še kakšen problem?

Za v bodoče pa naj brat izbere kakšen drug študentski servis, za katerega naj se dobro pozanima, kako in na kakšen način izplačuje.




Stran: [1]