Porodniška (Polna verzija)

Forum >> [Partnerstvo] >> Finančne dileme starševstva

Sporočilo

IsabellaLana -> Porodniška (14.9.2010 7:49:55)

Zanima me, ali se regres za LD tudi upošteva pri izračunu porodniške?

livia -> RE: Porodniška (14.9.2010 7:51:21)

Mislim, da ne.

pomar*ANČA* -> RE: Porodniška (14.9.2010 7:59:01)

jaz pa imam v spominu da ja...

IsabellaLana -> RE: Porodniška (14.9.2010 8:02:20)

Tudi jaz nisem prepričana, čeprav mi je sodelavka rekla, da ja. Samo rada bi siguren odgovor.

bučkabb -> RE: Porodniška (14.9.2010 8:04:21)

ne, v obrazec se vpišejo samo zadnjih 12 izplačanih plač, kolikor jaz vem

zmajaz -> RE: Porodniška (14.9.2010 8:10:43)

NE - regres se definitivno ne upošteva, ker se od njega plača samo dohodnina, ne pa tudi prispevki, za porodniško pa štejejo samo tisti dohodki, ki so osnova za obračun prispevkov. Šteje se pa recimo kaka 13. plača ali božičnica, ker od te se pa morajo plačati prispevki.

kristinaj -> RE: Porodniška (14.9.2010 8:50:02)

ne

Erdbeere -> RE: Porodniška (14.9.2010 10:02:28)

v izračun gredo samo plače

zmajaz -> RE: Porodniška (14.9.2010 10:09:56)

IZVIRNO SPOROČILO: Erdbeere
v izračun gredo samo plače

Božičnica tudi - kdor jo pač dobi. Ker me je na CSD-ju še posebej vprašala, če jo slučajno dobim, ker se upošteva.

Pa NADOMESTILA plače isto (bolniška, porodniška, nadomestilo za brezposelnost).

rožica2 -> RE: Porodniška (14.9.2010 10:38:30)

meni so upoštevali regres

zmajaz -> RE: Porodniška (14.9.2010 10:49:31)

IZVIRNO SPOROČILO: rožica2
meni so upoštevali regres

V običajnih pogojih se regres ne upošteva, vem pa, da je neka caka, da če je regres višji od zakonsko določenega, se potem od njega plačajo prispevki, kakor hitro so od neke zadeve plačani prispevki, pa je ta lahko upotševana pri obračunu porodniške. To je ena možnost - druga je pa, da je prišlo do napake.

Sonček in poletje -> RE: Porodniška (14.9.2010 18:09:43)

Regres se načeloma ne upošteva pri odmeri porodniškega nadomestila.

To pa je zato, ker regres dobimo izplačan tudi, ko smo na porodniški. Če ti pripada dopust, ti pripada regres. In do višine, ki je v uredbi, delodajalec odvede le dohodnino, ne pa tudi prispevkov.

Je pa tako, da če je regres višji od 70% povprečne slovenske plače predpreteklega meseca, pa se tista razlika upošteva (kar je več od 70%), saj so od nje plačani prispevki.

Anonimen -> RE: Porodniška (14.9.2010 21:08:13)

IZVIRNO SPOROČILO: zmajaz

NE - regres se definitivno ne upošteva, ker se od njega plača samo dohodnina, ne pa tudi prispevki, za porodniško pa štejejo samo tisti dohodki, ki so osnova za obračun prispevkov. Šteje se pa recimo kaka 13. plača ali božičnica, ker od te se pa morajo plačati prispevki.

Točno tako - štejejo se vsi dohodki, od katerih se obračuna (in v nekaterih firmah ne plača [img]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/hudicek1.gif[/img]) pripevek za porodniško. Sem štejejo tudi razne redne ali občasne stimulacije, poleg naštetega.
Regres pa ti izplača delodajalec.

Stran: [1]