Moj polbrat (Polna verzija)

Forum >> [Skupnost RR] >> Čvekanje ... v tri dni ...



Sporočilo


Kerensa* -> Moj polbrat (13.9.2010 4:26:18)

Ker je iskanje Džovane Rodič trenutno v uradnih rokah, imam spet čas, da se malce ukvarjam s svojo družino. Kakor veste, sem eno vejo svoje družine že našla, zdaj je pa čas, da začnem intenzivneje brskati še po ostalih vejah. In po tej logiki je prvi v vrsti moj polbrat.

No, načeloma niti ni moj polbrat - vsaj po krvi ne. Je pa sin drugega moža moje mame (moja mama je bila po njem vdova). Bistvo je, da je zame moj polbrat (kar naj bi, tudi uradno, na nek način še vedno bil, saj se moja mama od njegovega očeta ni ločila).

Ime mu je Alfred Gharip.

Po narodnosti je pol Egipčan, pol Italijan, po državljanstvu pa je (bil nazadnje) Italijan. Je 4 leta starejši od mene, torej je rojen leta 1974 (morda konec 1973 ali začetek 1975). Nazadnje sva se videla, ko sem bila jaz stara cca. 7 let. Spomnim se ga kot črnolasega fantiča s črnimi očmi in polnimi ustnicami. Osnovno šolo je obiskoval v Trstu (vendar ne vem, katere), kjer smo nekaj časa tudi vsi skupaj živeli. Ko je njegov oče umrl (pokopan je nekje v Italiji), sva izgubila vse stike, saj se je moja mama (ne vem, v čigavo korist) odpovedala vsej dediščini in se, z mano vred, vrnila v Slovenijo. Alfredova mama je Italijanka in kolikor se spomnim, je živela v Trstu. Ime ji je (bilo) Valentina, priimka pa ne vem. Spomnim se je kot visokorasle, suhe, rdečelase ženske z orlovskim nosom. Kam je odšel (oz. bil poslan) Alfred, ko sva se midve z mojo mamo vrnili v Slovenijo, nimam pojma. Lahko, da k svoji mami nekam v Trst, lahko pa, da k sorodnikom po očetovi strani, v Egipt. V Trstu je živela tudi njegova babica, Maria (prava italijanska črnolasa matrona, debela in z očali), za katero mislim, da je bila še živa, ko je umrl Alfredov oče. Danes zagotovo ni več (če je, ima pa 100 let, po mojem).

Skratka - stric Google in FB ne najdeta nič oprijemljivega. Glede na vsa ostala iskanja zdaj sicer že vem, da se lahko, v skajni sili, obrnem na uradne organe, ampak preden to storim, bi rada poskusila še na vse ostale, neuradne načine.

Da bi telefonirala vsem Gharipom v Egiptu... to bi bilo nekako tako, kakor, da bi telefonirala vsem Džovanam na svetu. Šivanka v senu, torej. V italijanskem telefonskem imeniku ga ni. Na message-boardih po Italiji in Egiptu tudi ne. Italijansko ne znam, arabsko pa samo dve kletvici.

Vse, kar imam, sta torej ime in priimek, letnica rojstva in ena njegova fotografija iz otroških let - ob prvi priliki jo lahko skeniram na Internet.

Help! [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

P.S. Vse tiste, ki ste me preko e-maila prosile za pomoč pri iskanju sorodnikov in prijateljev - n'č bat'. Imam vas v malih možganih (veliki so mi že zdavnaj odpovedali), vendar upam, da ne boste zamerili, če dam prednost svoji družini.




pety78 -> RE: Moj polbrat (13.9.2010 8:46:20)

No, pa da vidim, koga boš prej našla, polbrata, ali Kristusove potomce. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]

Sorry, hec. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image] Kaj ti naj drugega rečem, kot pa da ti želim veliko sreče. Pomagam ti pa bolj težko, ker imam probleme že s samim iskanjem ključev od avta...[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]




alda -> RE: Moj polbrat (13.9.2010 9:38:01)

In če se obrneš na Šolske sestre v Trstu?
V njihovem šolskem centru , ki je hkrati tudi dom starejših za ženske se obrne veliko ljudi, in ttudi ene sestre so že kar častitljive starosti, tako da lahko katera od njih kaj ve.
Imam pa ene znance v Trstu-so zamejski slovenci, pa če želiš, ti lahko dam njihov naslov, če bi ti oni lahko dali kake koristne informacije.
Sesetre pa so zelo prijazne in vem da ti bodo z veseljem priskočile na pomoč!




alda -> RE: Moj polbrat (13.9.2010 9:39:57)

Sem pozabila prej napisat: pri sestrah sta trenutno dve egipčanki-mladi punci, ki se "uvajata" v svet redovništva in se šolata pri njih.
Poskusi!




Frodo Bisagin -> RE: Moj polbrat (13.9.2010 11:47:43)

IZVIRNO SPOROČILO: Kerensa*
Bistvo je, da je zame moj polbrat (kar naj bi, tudi uradno, na nek način še vedno bil, saj se moja mama od njegovega očeta ni ločila)


Ni tvoj polbrat - nimata skupnega starsa, niti sta njegov oce ali tvoja mama otroka drugega uradno posvojila.

Po narodnosti je pol Egipčan, pol Italijan, po državljanstvu pa je (bil nazadnje) Italijan.


Veleposlanistvo Italije - naj pogledajo v registre.

  sva izgubila vse stike, saj se je moja mama (ne vem, v čigavo korist) odpovedala vsej dediščini in se, z mano vred, vrnila v Slovenijo.


Register umrlih - podatki, s temi podatki na sodisce izvedeti kdo je dedic ... ko zves kdo je dedic... si zadosti pametna.

  Glede na vsa ostala iskanja zdaj sicer že vem, da se lahko, v skajni sili, obrnem na uradne organe, ampak preden to storim, bi rada poskusila še na vse ostale, neuradne načine.


Zakaj pa to?





Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (13.9.2010 14:10:24)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]




Kerensa* -> RE: Moj polbrat (13.9.2010 14:42:20)

Pety - hvala. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

Alda - ne vidim povezave, pri čem bi mi lahko pomagale redovnice (ne glede na narodnost). Kolikor se spomnim, nihče ni bil kaj pretirano veren.

Frodo - saj sem napisala "na nek način". Drugače pa mene ne zanima, kdo je (bil) dedič. Zakaj neuradno? Zato, ker do uradnih inštitucij kljub vsemu ne čutim nobene posebne ljubezni. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] Tja grem, ko je nujno in zdi se mi, da tukaj še ni.




Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (13.9.2010 14:44:11)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]




Kerensa* -> RE: Moj polbrat (13.9.2010 14:51:37)

****, ja... spremljam blog. Bom povprašala.

Zakaj pa mi cenzurira njen nick? [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]




alda -> RE: Moj polbrat (13.9.2010 14:59:01)

Kerensa: ker so tam otroci in starejši ne glede na starost, veroizpoved ,....
je pa tam tudi bilo včasih kot eno "postajališče", po potrebi tudi pribežališče za vse slovence, italijane,tujce ,..ki so rabili kakšno koli pomoč, ali pa samo se prišli družit, al pa pomenit v materinem jeziku rabili kako strokovno pomoč ,...tam imajo tudi danes še bogato kulturno , zdravstveno , šolsko dejavnost




Kerensa* -> RE: Moj polbrat (13.9.2010 15:01:57)

IZVIRNO SPOROČILO: alda
Kerensa: ker so tam otroci in starejši ne glede na starost, veroizpoved ,.... je pa tam tudi bilo včasih kot eno "postajališče", po potrebi tudi pribežališče za vse slovence, italijane,tujce ,..ki so rabili kakšno koli pomoč, ali pa samo se prišli družit, al pa pomenit v materinem jeziku rabili kako strokovno pomoč ,...tam imajo tudi danes še bogato kulturno , zdravstveno , šolsko dejavnost

Imaš morda njihov naslov ali e-mail?




alda -> RE: Moj polbrat (13.9.2010 15:03:39)

ja imam v službi!
ti bom jutr po epošti posredovala!




Kerensa* -> RE: Moj polbrat (13.9.2010 15:05:04)

Hvala.




alda -> RE: Moj polbrat (14.9.2010 18:33:21)

Gmail mi šteka[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]
takoj ko bo mogoče oddam obljubljeno!




Kerensa* -> RE: Moj polbrat (14.9.2010 22:05:41)

Počasi, pa ziher. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




Stran: [1]