di111 -> Izguba službe v času porodniške - še kdo? (10.9.2010 22:44:05)
|
Pozdravljene! Sem na porodniškem dopustu s štirimesečno hčero in sem pred kratkim izvedela, da sem ostala brez službe. Zopet. Kot prvič, ko sem bila na porodniški s starejšo, sedaj štiriletno hčerko. Obakrat sem bila namreč zaposlena za določen čas, zato se zavedam vseh pravic, ki jih sicer zakonsko ima delodajalec, in seveda svojih - nepravic. Poznam ZDR in vem, da mi delodajalec ni dolžan podaljšati pogodbe, če mi je le ta potekla, kljub temu da sem na porodniški. Ampak, punce, se vam zdi to prav????? Torej, če bi sedaj bila v službi in ne na porodniški, bi imela službo še naprej, ker pa doma skrbim za otroka in za nataliteto naroda, za katero se država tako bori in jo skrbi (na tak način???), pa delodajalcu nisem koristna, zato adijo. Celo v dopisu, ki sem ga prejela domov, so mi poslali sklep o prenehanju delovnega razmerja zaradi porodniškega dopusta. Si lahko mislite? In to v javni upravi. Žal nisem edina. Tudi sodelavka ima enako situacijo. Pa kolegica, ki dela v gospodarstvu, tudi. Ja, da ne bi bilo pomote, vsem nam so obljubljali, da nas bodo vzeli nazaj v službo, ko nam poteče porodniška, oziroma, da nam bodo podaljšali pogodbo. Pa iz tega nič. Torej, se je tudi vam zgodilo kaj podobnega? Poznate koga? Povejte! Pa bomo povedali naprej! Nekaj je potrebno storiti na tem področju, saj je danes služba za nedoločen čas že prava tombola. Poznam vrsto kolegic, ki čakajo na takšno pogodbo, zato ne upajo zanositi, njihova biološka ura pa teče in teče. Vse pa vemo, da se po trideset___em letu lahko pojavijo večje težave v nosečnosti, težja zanositev ipd. In potem se marsikdo sprašuje, zakaj se rodna doba zvišuje. Menim, da je ravno naša zadeva, torej zaposlitev za določen čas in strah pred izgubo službe največji razlog. Predlagam, da stopimo skupaj in povemo naglas, da tako ne gre več naprej. Naj se zakon spremeni. LP
|
|
|
|