|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  2 3 [4] 5 6   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Septembrke 2010
26.9.2010 10:25:05   
nenka7
no pa da se še jaz pofočkam, čeprav ne spadam še v vašo temo, ampak vseeno... mislim, da je res bolje, če smo sedaj tukaj združene, ker ste res v večini že vse rodile... razen zelo redkih izjem, ki pa upam, da bomo tudi kmalu šle v rim!!
user posted image za vse vas, ki imate težave in za vse nas, ki še vedno čakamo... ampak septembra bo tako ali tako kmalu konec, tako da upam, da se vam kmalu pridružimo tudi me!! pa ne bit hude, če tukaj pišemo še o težavicah pred porodom, sej jih verjetno ne bo veliko in prav dolgo se tudi ne morejo več vleči... ali pač? nobeden še ni ostal v buhiju... user posted image

(odgovor članu corfu)
Neposredna povezava do sporočila: 76
26.9.2010 10:30:13   
archie
Nenka7: ti kar pisi o tezavah user posted image saj jih imamo mi tudi user posted image

16.9.2010 se nama je spremenilo življenje... :)

(odgovor članu nenka7)
Neposredna povezava do sporočila: 77
26.9.2010 10:51:43   
corfu
Archie, kaj Teja je še vedno lenušček za jest?
Tinkatonka, jaz sem tudi slišala, da v primeru da daješ adaptirano mleko je potrebna tudi tekočina-čaj. Sicer pa naj povedo tiste, ki imajo izkušnje s tem.

Jaz pa upam, da bo septembra še kaj sončka, da bomo šli ven na zrak user posted image

Uživaj življenje...

(odgovor članu archie)
Neposredna povezava do sporočila: 78
26.9.2010 11:24:42   
Izabelina
doberdan!

se še js tukile prijavim... mam že eno uprašanje: adaptirano mleko, a ga je treba vsakič na novo naredit al se ga lahko pogreje? posebi za ponoči bi blo veliko bolj enostavno in hitreje, če bi ga lahko samo v topli vodi pogrela ne pa da čakam, da zavre voda in potem mešam in hladim... pa še to: a je 90 ml preveč mleka, ker imam občutek, da če ga spije manj je lačna, ne bi pa rada pretiravala...

drugače smo ka vredu, dojenje nam ne gre, pa gre, pa ne gre... sem si z električno črpalko pumpala mleko in so se mi bradavice tako povečale, da mi ne grejo nastavki gor, brez njih pa Eva noče vlečt... pa še bradavica mi je zakrvavela včeraj ponoči in je spila še malo moje krvi preden sem opazila... sem zamenjala nastavke za manjše in je mleko lepo teko in Eva celo nekaj spila... dojke so me tako bolele, da sem si jih izčrpala zdaj pa taproblem z bradavicami... noooro...

drugače je pa kar prida lepo spi, ponoči v svoji košarici podnevi pa kar pri nama v postelji...

uglavnem tole z dojenjem moram še malo pogruntat pa bo!

Naj tvoje srce razposajeno zazvončklja,
kot mu je usojeno!

(odgovor članu corfu)
Neposredna povezava do sporočila: 79
26.9.2010 11:42:19   
archie
Corfu, jp, se vedno je lenoba. Sedaj jo podojim, preden ji dam flasko (z mojim ali umetnim mlekom). mogoce bo to malo pospesilo nastajanje mleka...

Izabelina: jaz prekuham vodo, jo dam v termovko in jo imam za nekaj casa. Ko jo rabim, jo samo nalijem v flasko, shladim, dodam mleko in se malo shladim in ponudim Teji.

pa se glede kolicine: meni spije vcasih 90 ml, vcasih samo 40 ml... ful razlicno...

jaz ji caja zaenkrat se ne dajem. trenutno dobi cca. pol mojega mleka, pol adaptiranega. patronazna mi ni nic rekla, da ji moram dodajat caj.

< Sporočilo je popravil archie -- 26.9.2010 11:44:38 >

(odgovor članu Izabelina)
Neposredna povezava do sporočila: 80
26.9.2010 12:10:53   
brezcopatka
Evo, da se še jaz tukaj prijavim:)

Danes je pa Gal Svit spal celo noč v svoji posteljiciuser posted image user posted image user posted image . Kr ne morem verjet. Spi sicer zelo nemirno, spušča glasove, punka, se trudi kakat, ampak učk pa ne odpre. Mu je pa po dojenju že ene trikrat mlekec nazaj ven pritekel. Zdaj pa ne vem, če je to bruhanje ali polivanje?

Eno vprašanje: čaj za dojenje: koliko tega ve spijete? Ker jaz pijem samo čaj in to ene 2,5-3l. Pa sem nekje zasledila, da samo kakšno skodelico?

Aja, še eno vprašanje: poporodna čišča, pr men že dva dni nč več, pa je šele 12 dni od CR. Je to normalno?

(odgovor članu archie)
Neposredna povezava do sporočila: 81
   [Brisano sporočilo]
26.9.2010 12:15:48   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu archie)
  Neposredna povezava do sporočila: 82
   [Brisano sporočilo]
26.9.2010 12:17:40   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu brezcopatka)
  Neposredna povezava do sporočila: 83
26.9.2010 12:44:29   
Anonimen
Benika: jasno mi je, da ko kriči na vse pretege in ko se zvija, da ga boli... ampak to ni vedno... včasih samo jamra... in ko ga vzamem v roke zaspi... no meni izgleda kot da me micek občasno vleče za nos user posted image
vsekakor pa mu jutri grem po kapljice, ker kot sem že rekla ima krče tut...
pa kot si sama rekla, mamice tut boli zraven... če bi šlo bi vsak krč vzela nase, ker sem itak že vajena vsem mogočim bolečinam
ne vem kak si ti mene zastopla ali vzela... res da mi je tut prvi otrok in še marsičesa ne vem in se učim sproti... torej če se otrok zvija, napenja, joče zraven, kaj je potem to? sploh ko občasno slišim, da ga zašraufa in prdne... no meni to zveni podobno mojim črevesnim krčem... ti pa ne trajajo celo večnost ampak mogoče kako uro dve, dokler se človek pošteno po domače povedano, ne sprdne
no upam, da ti je zdaj malo bolj jasno, zakaj pravim, da ga občasno res zvija, občasno pa je pomoje političen user posted image

tak, zdaj pa šibam kosilo kuhat, ker sem se pred eno uro komaj zbudila... je bila nočna služba, micek mi je bruhal, se zvijal in jokal na polne hamre...user posted image

se oglasim kasneje kaj...
user posted image

(odgovor članu Brisani uporabnik)
  Neposredna povezava do sporočila: 84
26.9.2010 12:49:05   
Anonimen
aja pa glede čišče: v petek je blo 3 tedne od poroda, pa me še skos neki heca... prav jezna že na njo, ker občasno že zgine, pol pa spet nazaj user posted image

čaj za dojenje: mam od celjskih mlekar in zelišč, piše gor do pet skodelic po 2 dcl, se pravi sam do en liter na dan... jaz sem včeri eno skodelico spila, nikad više user posted image
joške so se mi skoraj razpoknile user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 85
26.9.2010 14:20:41   
benika
torej če se otrok zvija, napenja, joče zraven, kaj je potem to? sploh ko občasno slišim, da ga zašraufa in prdne... no meni to zveni podobno mojim črevesnim krčem.

Če je otrok neutolažljiv, tudi ko ga vzameš v naročje, če zavrača dudo ali dojko, potem so to krči. Če se umiri, ko ga vzameš v roke, potem je potreben bližine in crkljanja.

Čišča...jaz je 3 tedne po porodu nimam več user posted image

Adaptirano mleko...lahko ga narediš vnaprej in ga potem pogreješ. Pogretega potem zliješ proč, če ga otrok ne popije. Tudi v P je mleko pripravljeno vnaprej.

Tinka...jaz bom s hranjenjem delala tako kot si ti napisala. Prevreta voda v termoski, zraven steklenička hladne prekuhane vode (če bo v termoski krop), potem pa imam merilno posodico in notri namerjene merice mleka.

Čajček...jaz ga Manji ne dajem, ker ga tudi noče pit.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 86
26.9.2010 14:39:32   
corfu
aaaaaaaa, napišem cel spis potem me pa vn vrže user posted image

Uživaj življenje...

(odgovor članu benika)
Neposredna povezava do sporočila: 87
26.9.2010 14:41:16   
corfu
smo superuser posted image

Tinkatonka, upam da se hitro pozdravite user posted image

Archie, super ideja da se najprej dojite in nato flaškate, mislim, da bo tvoja Teja še veselo vlekla pri tebi user posted image

Uživaj življenje...

(odgovor članu corfu)
Neposredna povezava do sporočila: 88
26.9.2010 14:41:57   
corfu
čaj za dojilje ne pijem, ker imam že tako prsa kot tempirane bombe user posted image

Uživaj življenje...

(odgovor članu corfu)
Neposredna povezava do sporočila: 89
26.9.2010 16:34:26   
lillchy123
IZVIRNO SPOROČILO: laliela

aja pa glede čišče: v petek je blo 3 tedne od poroda, pa me še skos neki heca... prav jezna že na njo, ker občasno že zgine, pol pa spet nazaj user posted image

čaj za dojenje: mam od celjskih mlekar in zelišč, piše gor do pet skodelic po 2 dcl, se pravi sam do en liter na dan... jaz sem včeri eno skodelico spila, nikad više user posted image

kater čaj je to in kje se ga kupi?

moje sanje so se uresničile dvakrat- 6.2.2008, in 7.9.2010

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 90
26.9.2010 19:16:30   
Anonimen
lilchy: gor piše Čaj za doječe matere, Zdravilni čaj, Galenski izdelek
delajo pa ga celjske lekarne user posted image
pospeši pridelovanje mleka in ugodno deluje na prebavo user posted image
cena pa je slabih 5 eur...

(odgovor članu lillchy123)
  Neposredna povezava do sporočila: 91
26.9.2010 19:20:29   
archie
jaz ze od srede spijem po 1 l caja za dojenje na dan in 1 l navadnega caja, pa mi nic ne pomaga...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 92
26.9.2010 19:30:07   
Anonimen
archie, pol pa ti dam jaz svojo zizo na posojo za kak mesec...user posted image
poskusi mogoče kaj druga... če pa nede šlo, pač ne bo... ne se sekirat user posted image
otrok bo lih tak zrasto pa če bo tvoje al adaptirano mleko user posted image

(odgovor članu archie)
  Neposredna povezava do sporočila: 93
26.9.2010 19:33:26   
archie
mah, malo bom se pocakala, ker naj bi bil naval mleka okoli 14. dneva (do 3 tednov). Ce v tem casu ne bo nic bolje, gremo na umetno.

A mogoce prehlad vpliva na moje izgube mleka?

Ker v P sem imela fuuul trde in polne dojke (bolele me niso nic). Domov sem prisla s tako velikimi, da so mi bili modrci komaj prav veliki... pa so se naslednji dan hitro spet zmanjsale... in se vedno so take...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 94
26.9.2010 19:41:48   
malecka_mateja
ojla!

evo glede čišče jaz jo imam še vedno kr malo ja malo ne tako da tako je user posted image

čajeka jaz mojemu dajam ker sem ga tudi Tjaši. Dajem pa komarčka ampak to nekje 20 ml na dan. recimor če g acuka ali pa sedaj ko je bolj suh zrak.... pač to je odločitev vsake od mamic. vsaka ima svojo teorijo.
glede adaptiranega je fajn če imate v termovki enega prekuhanega in vročega eno pa prekuhano in ohlajeno in se zmeša je hitro in enostavno. jaz mam od aventa eno tako skodelico ki ima prav za adaptirano mleko tri predalčke in si lahko merice not nardiš za tri obroke in potem pokrov obrneš na stran ki rabiš in vsipaš ven in maš točno merico za pripravit. upam da sem razumljivo napisala majo jo pa v šparu tud in v baby centru. ...praktično res.
tinka je pisala da ji premočijo plenicev mislim, naj ti povem da jaz sem zelooooo zadovoljna z hoferjemi so mehke zeloooo vpojne in pa imajo elastične trakce. res presenečena sem meni so super. še boljše od mullerjevih. poskusi.

morem povedat da je sezam za mleko zakon jaz ga imam že od prej ampakk sedaj jem sezam in mam ful naval res. pri prebavi pa mi žal ne pomagauser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image tako da imam donat če bo pomagal. upam.

tiste ki imate probleme z krčki poskusite otročke dat na trebuh ležat ne jih na trebuhu nosit ampak jih dat ležat. nam fulll pomaga in se takoj umiri. drugače pa sej prerastejo. ampak pravijo da so krči samo če je blato zeleno če ni krčev ni in je pač samo bližina. tak da jaz takoj vem kdaj so krčki.

tiste ki še čakate na rim pa čimprej naj vam mine in čimlažjo pot.

Otrok najbolj potrebuje tvojo ljubezen takrat, ko si jo najmanj zasluzi!!!
Tjaša je dobila brateca po imenu Tin

(odgovor članu archie)
Neposredna povezava do sporočila: 95
26.9.2010 19:46:28   
malecka_mateja
archie sej to če so uplahle to ne pomeni da ni mleka ker jaz tudi nimam trdih in napetih pa je mleka na izvoz ker to je normalno da so na začetku trde in napete potem pa se normalizira stanje, tak da poskusi še sezam. res meni je ful naval prišel ampak nisem v trdoti ziz čutila mapk na bezgavkahuser posted image user posted image user posted image sam jaz ga ne skuham ker mi  je pol ogaben ampak ga eno do dve žlici prevekam fejst prevekam in je tudi napredek.

Otrok najbolj potrebuje tvojo ljubezen takrat, ko si jo najmanj zasluzi!!!
Tjaša je dobila brateca po imenu Tin

(odgovor članu malecka_mateja)
Neposredna povezava do sporočila: 96
26.9.2010 20:31:55   
NiNiBo
quote]IZVIRNO SPOROČILO: lillchy123

IZVIRNO SPOROČILO: laliela

kater čaj je to in kje se ga kupi?

Lillchy123 V Lekarni Domazale so ga imeli vcasih, verjetno se vedno. In sicer v tisti nasproti Merkatorja v SPB-ju, vem da smo ga sami mesali (ne me vprasat, kaj je notri ker se ne spomnim vec in ne vem, ce ga se mesajo), dobil se je pa tudi ze v filter vreckah. Poklici jih in vprasaj, da ne bos zastonj dol s hriba hodila user posted image .

Jutri pa srecno, aja ce bos vzela zdravila proti bolecinam, ti priporocam da jih vzami ze predno gres na operacijo (eno) in takoj po in ne cakaj, da najprej inekcija popusti. Pa seveda, ne vzami aspirina v tem primeru. Na ta nacin bos preprecila, krizo med casom ko lokalna inekcija popusti in ti tableta po operaciji prime. Jaz sem tako naredila, ko so mi korenine lansko leto stimal in je bilo super. Sicer pa pripravi si se mrzle obkladke, ker bos verjetno zatekla po operaciji, tako da si bos lahko hladila. Hladis si pa veckrat na dan, samo po par minut. SRECNO!!!   

...tudi jaz se pofockam se tu, pa en lep nedeljski vecer!! 

< Sporočilo je popravil NiNiBo -- 26.9.2010 20:37:56 >

(odgovor članu lillchy123)
Neposredna povezava do sporočila: 97
26.9.2010 20:49:04   
Anonimen
jaz ko imam oring trde zize, pol mi kaplja že ven hehe in je zadnji čas, da priklopim sesalec gor (beri: našega mikeca) user posted image
mislim pa da prehlad tut vpliva na mlekec... ker ko je človek prehlajen ma slabši imunski sistem, je posledično tut pod stresom, kam pa stres vodi, pa itak vemo... v glavnem archie ne se sekirat, bo boljše, pa kakorkoli user posted image

čišča: kot sem že rekla, mam prek tri tedne, ampak mene zgleda neke drugo matra... pričel me je bolet trebuh ko svina... tak me je ponavadi bolelo pred menstruacijo user posted image

krčki: naš mišek je tut mel zeleno blato... danes sem že opazla, da je bolj rumenkasto... nama je pa od včeraj pričelo uspevat podirat kupčke kot ma biti, tak da bo menda počasi šel ves zrak ven, ki ga teži...

pa še eno vprašanje iz moje strani: a mogoče ktera ve, če dojilje lahk jejo gobe? men se jih namreč hudo lušta v juhici user posted image

(odgovor članu malecka_mateja)
  Neposredna povezava do sporočila: 98
26.9.2010 21:36:33   
benika
pa še eno vprašanje iz moje strani: a mogoče ktera ve, če dojilje lahk jejo gobe? men se jih namreč hudo lušta v juhici user posted image

Mi smo jih v KR 3 leta nazaj dobili v rižoti in čorbi, tako da po moje ni nič narobe če jih ješ, vendar količinsko po pameti.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 99
26.9.2010 21:49:45   
tannya
Ojla punce,

mi smo danes naredili prvi izlet in sicer na Koroško k bicam in dedanuuser posted image . Živa je skoraj cel dan prespala, kar je neverjetnouser posted image , sem imela pa s starejšo več dela...čisto čisto nič me ne uboga in mislim, da to sploh ni povezano več z mlajšo sestrico.

Čišča: meni je zginila že teden po porodu, pa se je vrnila, zdaj pa imam vsak drugi dan za kakšen vložek krvi...se tolažim, da je tudi to normalnouser posted image .

Čaj za dojenje: jaz ga pijem, ker mi je fajn okus in imam tudi sicer rada čaje. Pijem različne znamke, najbolj dober pa mi je Mulllerjev. Kolikor se spoznam na čaje, jaz več kot 1.5 l ne bi spila, je to čisto dovolj. Seveda pa potem še kakšno drugo tekočino zraven.

Tinka: upam, da se kmalu pozdravite in prihranite na ušesih. Naša Ajda je tudi prehlajena in upam, da se ostali izognemo. Se pa pozna, da je jesen...naše se smrklji tudi sezonsko držijo.

Almera: midve imava tudi vsaj eno serijsko dojenje na dan ali pa je na vsako polno urouser posted image . Mleka imam veliko in ko bi se Živa zgolj malo crkljala, jo čisto znervira, ko se vlije mleko in ful ful joče. Sem kar nekaj časa porabila, da sem ugotovila za kaj se gre. Zdaj nas malo rešuje duda.

Benika: Super, da se je Manja tako lepo poredilauser posted image user posted image user posted image .

Lepo bodite, Tanja

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 100
Stran:   <<   < Prejšnja stran  2 3 [4] 5 6   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  2 3 [4] 5 6   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kakšna je prava postelja za dojenčka in ot...
Ko se odpravite v trgovino z otroško opremo, osupli obstanete: koliko različnih posteljic in zibelk! Le katera bi bila n...
Tako izgleda partnersko življenje z dojenčkom
Te zabavne ilustracije novopečenega očka vas bodo nasmejale do solz.

So vaše menstruacije boleče?
пеперутка16

Zadnje čase imam tako boleče menstruacije, da se celo onesvestim..nujno je, da mi da injekcijo in to je to..In zdaj, ko se staram, ko se staram. Stara sem 29 let, še nisem rodila itd.