prvič torta (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Kuhajmo skupaj

Sporočilo

čaki -> prvič torta (8.9.2010 19:58:44)

za vikend bom prvič pekla torto. kar tako- da vidim kako mi bo ratal. sem že kupila okrogel pekač, zdaj pa nobenga enostavnega recepta.
mi pomagate? ampak res enostavni. pa kaj naj not namažem?
pa še to: tako se meša maslo in čokolada jedilna? pol pol? ali več čokolade? kolko dam za 200g čokolade masla?

blaža -> RE: prvič torta (8.9.2010 20:12:15)

bolj enostavna kot Nutella torta je ni, ker se krme ne kuha, pa še dobra je večini.

http://www.kulinarika.net/recepti/3603/sladice/torta-nutella/

al1* -> RE: prvič torta (8.9.2010 20:15:55)

Enostaven recept za testo:

Biskvitno testo:
4 jajca
13 žlic sladkorja
13 žlic olja
13 žlic mleka
13 žlic moke
1 pecilni prašek (Regina)
1 čokoladni puding
Biskvitno testo: Jajca razdelimo in iz beljakov stepemo sneg. Rumenjake stepemo s sladkorjem, da se spenijo, dodamo mleko, premešamo, nato dodamo olje, premešamo, dodamo moko s pecilnim praškom in čokoladnim pudingom ter ročno premešamo. Nazadnje primešamo sneg beljakov in vse skupaj vlijemo v pomaščen model za torte. Pečemo 15-20 min. na 180 stopinj. Ohlajeno prerežeš, navlažiš in namažeš.

Za kremo: pol litra smetane - segreješ, dodaš 5 dag čokalade, da se stopi. Smetano ohladiš v hladilniku in naslednji dan zmiksaš in s tem namažeš torto.
Ali pa recimo poljubno sadje (banane, ananas, jagode,...I in stepeno smetano

čaki -> RE: prvič torta (11.9.2010 11:49:46)

s kom naj namažem če ne bom dobila smetane? pozabla sem jo kupit, v trgovino, ki je  daleč se mi pa ne da...
mogoče lahko samo z marmelado? al pa sam z nutelo??

loremi -> RE: prvič torta (11.9.2010 12:01:32)

Imaš mleko, puding in maslo?

Jaz bi puding skuhala v 4 dcl mleka, maslo sobne temperature fejst stepla s sladkorjem in potem dodala še kakšno žlico nutelle, potem pa fejst zmiksala poleg še ohlajeni puding.

Stran: [1]