Pozdravljeni! Sem v 28 tednu nosečnosti in imam krvno skupino 0- in bi mogla v tem tednu dobiti inekcijo,ampak jo nisem ker so odkrili da že imam prisotnost proti telesc v sebi.Sedaj me pa zanima ali je imela katera že take izkušnje in kako je vse skupaj potekalo.
lananai -> RE: RHD negativna (8.9.2010 19:54:29)
Meni so razložili, da če bi slučajno imela protitelesa, da ne bi rabila inekcije. Je pa to baje neka nova stvar. Dobro leto nazaj mi med nosečnostjo ni noben nič povedal o tem.
Taddy78 -> RE: RHD negativna (11.9.2010 9:35:11)
Tudi sama sem rh- in sem dobila inj. v 28. tednu in po porodu. Če imaš v krvi protitelesa je to razlog da je tudi ti nisi dobila (sicer za kaj podobnega še nisem slišala, ampak sigurno vejo kaj delajo).
Jaz sem dobila inekcijo v 28t. Dobila sem jo tudi po porodu vendar samo zato, ker je sin pozitiven (če bi bil negativen je ne bi dobila).
Za ta protitelesa pa jaz še nisem slišala.
dasha26 -> RE: RHD negativna (11.9.2010 18:15:32)
Ko so mi prvič vzeli kri so bili vsi izvidi negativni.Sedaj so mi pa spet vzeli kri so bili pa pozitivni in inekcija ne pride v poštev.V torek in četrtek sem bila v porodnišnici v lj in me je pregledal primarij Cerar in pravi da se to zelo redko zgodi.Samo ker sem v 15 tednu krvavela je prišlo do pomešanja krvi.Sedaj bodo pa spremljali kako bo vse to potekalo.V najslabšem primeru bodo dojenčku v maternici naredili transfuzijo krvi,ker se zna zgoditi da bo bil zelo zlabokrvn:((