Oblat-hostja-kako ga prilepimo na torto (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Kuhajmo skupaj



Sporočilo


Pia67 -> Oblat-hostja-kako ga prilepimo na torto (8.9.2010 11:31:36)

Evo, konec je ustvarjalnega okraševanja RD tort. Naša deklica bi želela industrijsko natisnjeno hostjo (motiva raje ne omenjam[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley19.gif[/image]) na torto domače izdelave. In ker bo poleg od ubijanja jajc dalje, me zanima, da se nama torta ne bo "zjokala" in pustila usodnih posledic na hostji: kako pritrdimo oz. nalepimo omenjeno zadevščino na torto. Podlaga, kolikor vem je smetana, zanima pa me, če jo nalepim dopoldne (oz. zjutraj) pred popoldanskim paznovanjem ali pa lahko to naredim že dan poprej?
Pred dvemi leti sva okrasili toro z barvnimi bonbončki, ki so potem pustili simpatično mavrico [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image].




Petraa -> RE: Oblat-hostja-kako ga prilepimo na torto (8.9.2010 11:32:49)

Vsaj 3 ure pred jo daš gor. Daš jo na smetano in to je vsa umetnost




špelin@ -> RE: Oblat-hostja-kako ga prilepimo na torto (8.9.2010 11:34:27)

Jaz sem dala ta oblat par ur pred rezanjem torte gor in se je lepo "prijel". Barve se niso nič razlile oz. razlezle.




Ribica ** -> RE: Oblat-hostja-kako ga prilepimo na torto (8.9.2010 12:46:20)

Nam so v pekarni Vrhnika rekli, da ce je praznovanje popoldne, se jp da gor dopoldne oz. zjutraj - najprej se stvar naguba, potem pa zravna. Delovalo lani in letos na dveh tortah [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




oži -> RE: Oblat-hostja-kako ga prilepimo na torto (8.9.2010 15:00:13)

Tko kot so ti povedale predhodnice. dodala bi še sam da naj bo smetana vsaj pol prava in pol rastlinska da se hostija lepše zmehča. Če daš sam rastlinsko jo boš težko rezala.




Pia67 -> RE: Oblat-hostja-kako ga prilepimo na torto (9.9.2010 8:08:34)

Superca, zlate se. Hvala, hvala, hvala ...

Če ne bi vprašala, bi me kap, ko bi videla nagubano zadevščino[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley29.gif[/image], tisto o rastlinski+običajni smetani je tudi dober in nov podatek. Časovno pa tudi, da ne bi bila prepozna.




Stran: [1]