|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   ne čutim gibov
7.9.2010 11:10:26   
Anonimen
že nekaj dni čutim gibe manj kot ponavadi.zvečer ko sem seulegla je brcala 100/h zdaj pa skoraj nič...se čuti nekaj vendar izrazito manj...sem pa v 33tednu
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: ne čutim gibov
7.9.2010 11:14:36   
tanjusi
Kolikor sem čula je treba štet gibe in če jih je manj kot 10 na dan je treba k zdravniku ...

ne hodi pred menoj, morda ne bom sledil,
ne hodi za menoj , morda ne bom vodil.
hodi ob meni in mi bodi prijatelj.
(a camus)

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
7.9.2010 11:15:27   
Andromeda
Ja, sicer pa se gibi umirjajo zato, ker ima dojenček čedalje manj prostora za brcanje.

(odgovor članu tanjusi)
Neposredna povezava do sporočila: 3
7.9.2010 11:17:32   
Anonimen
naj potem še počakam ali grem G???včeraj jih je bilo manj kot 10...sem že zaskrbljena...

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
7.9.2010 11:17:55   
vesna_b
že res, da jim zmanjkuje prostora, sam... čutit jih je treba...
če je gibov malo oz se jih skoraj ne čuti, bi jaz na tvojem mestu poklicala G in vprašala. že zaradi sebe, ker če boš ti živčna, to vpliva tudi na otročka.
moje mnenje je, da škodit ne more, če preveriš pri G...

upam pa, seveda, da je vse ok

(odgovor članu Andromeda)
Neposredna povezava do sporočila: 5
7.9.2010 11:18:46   
Alex01
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen

naj potem še počakam ali grem G???včeraj jih je bilo manj kot 10...sem že zaskrbljena...

Nočem delat panike, ampak jaz bi šla!!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 6
7.9.2010 11:19:27   
vesna_b
tudi jaz bi šla. ali pa vsaj pokliči

(odgovor članu Alex01)
Neposredna povezava do sporočila: 7
7.9.2010 11:24:00   
janjja
Verjetno ni nič in je samo dete preveliko da bi brcalo na vse pretege, ampak jaz bi se šla pokazat, tako da boš vsaj pomirjena. PA to takoj in ne čakat, sporoči, upam da je vse okuser posted image

(odgovor članu vesna_b)
Neposredna povezava do sporočila: 8
7.9.2010 11:40:14   
m_o_i
ce se se nisi sla pokazat h G ali v P - P O J D I !!!!

Elias je pridrvel k nam 11.05.2010 ob 11.07
11.05.2010 - 2070 g 45 cm
07.10.2011 - 9960 g 80 cm

(odgovor članu janjja)
Neposredna povezava do sporočila: 9
7.9.2010 11:41:57   
janapan
pokliči ginekologinjo....jaz sem proti koncu nosečnosti tudi komaj komaj naštela 10 gibov na dan in ni bilo ničnarobe....znanka pa je dva dni pred rokom rodila mrtvega otročička : (

(odgovor članu janjja)
Neposredna povezava do sporočila: 10
7.9.2010 11:45:43   
Taddy78
IZVIRNO SPOROČILO: Andromeda

Ja, sicer pa se gibi umirjajo zato, ker ima dojenček čedalje manj prostora za brcanje.

Ne se zanašat na take izjave.
Velika sem 158cm, sin je imel 4kg in še brcal med porodom in to konkretno. Gibi se morajo šteti ravno zaradi komplikacij, do katerih lahko pride (tudi jaz sem 1x šla zaradi tega v P).
Boljše 10x iti brezveze na CTG in UZ zaradi nenaštetih gibov, kot pa da pride do najhujšega.

Neposredna povezava do sporočila: 11
7.9.2010 11:47:18   
Naja31
IZVIRNO SPOROČILO: Taddy78

IZVIRNO SPOROČILO: Andromeda

Ne se zanašat na take izjave.
Velika sem 158cm, sin je imel 4kg in še brcal med porodom in to konkretno. Gibi se morajo šteti ravno zaradi komplikacij, do katerih lahko pride (tudi jaz sem 1x šla zaradi tega v P).
Boljše 10x iti brezveze na CTG in UZ zaradi nenaštetih gibov, kot pa da pride do najhujšega.

Se strinjam. Kar pojdi do G.

(odgovor članu Taddy78)
Neposredna povezava do sporočila: 12
7.9.2010 12:17:59   
lananai
Pojdi takoj!

(odgovor članu Naja31)
Neposredna povezava do sporočila: 13
7.9.2010 12:28:24   
Najaa
Kar h zdravniku. Gibi se ne smejo umirit, ampak se samo spremenijo. Niso več tako "brcajoči" ampak sam premikajoči, no ne vem kak naj drugače opišem to. Ne sme pa jih bit manj. Za vsak slučaj se pojdi pokazat.

(odgovor članu lananai)
Neposredna povezava do sporočila: 14
7.9.2010 12:37:56   
nadka30
meni se je to pojavilo v 37t in ja nisem čakala in sem šla takoj v P, kjer so me priključili na ctg in preverjali če je vse ok, hvalu bogu ej bilo vse ok sem pa ostala v P dva dni, vmes sem iemla trikrat na dan ctg + ultrazvok da so se prepričali da je vse ok.Jaz en bi čakala ampak gasa v P

(odgovor članu Najaa)
Neposredna povezava do sporočila: 15
7.9.2010 13:23:49   
mini86
js bi takoj letela ne pa se sprašvala kaj narest..
pr men je blo tud tko..cel popoldan sm ga zlo mal čutla pa zvečer skor nč..ponoč tud zlooo mau..in sva z mojim zjutri popokala in sva šla v P.. no na poti do tja se mu je začelo kolcati in sm bla pomerjena..samo sm vseeno rekla če sva že na poti tja se greva pokazat-bolš brezveze kokr pa ne jt..no in prideva v P-bla je nedelja zjutri in itak nobenga tm..čakala sva ene 15 min-ves čas se mu je kolcalo pa premikat se je začeu tko da sva samo ustala in šlauser posted image

Opazujem te kako mirno spiš, te pobožam in ti že stotič preštejem vse prstke...In šele, ko tvoja dlan leži v moji, opazim, kako zares majhen si. Tako majhen si-pomeniš pa mi ves svet!

(odgovor članu nadka30)
Neposredna povezava do sporočila: 16
7.9.2010 13:28:09   
Andromeda

IZVIRNO SPOROČILO: vesna_b

že res, da jim zmanjkuje prostora, sam... čutit jih je treba...
če je gibov malo oz se jih skoraj ne čuti, bi jaz na tvojem mestu poklicala G in vprašala. že zaradi sebe, ker če boš ti živčna, to vpliva tudi na otročka.
moje mnenje je, da škodit ne more, če preveriš pri G...

upam pa, seveda, da je vse ok

Kolikor sem jaz razumela, pravi, da gibe čuti, samo manj. Torej jih čuti. Sicer pa res ni odveč, da se gre pokazat h G ali v P, da bo bolj pomirjena. Kakor sem jaz spomnim, sem tudi kakšen dan manj čutila gibe, sploh, če sem bila telesno bolj aktivno, sem pa imela amgel sound, da sem "preverila", kako je z njim.

(odgovor članu vesna_b)
Neposredna povezava do sporočila: 17
7.9.2010 13:37:20   
Anonimen
Uleži se na levi bok in boš v pol ure začutils 10 gibov garantirano!Dejstvo je da mamice niso toliko pozorne na gibe čez cel dan,ko pa so se jim pa zdi da gibov ni.In dokler čutiš otroke je vse ok.otrok pač ne more vedno tako intenzivno brcat

Neposredna povezava do sporočila: 18
7.9.2010 13:37:55   
vesna_b
poznam punco, ki je par dni pred rokom šla rodit mrtvega otroka. imela je ctg, popoldne so se gibi umirili, zvečer in ponoči otroka ni čutila. naslednji dan je šla nazaj, in na ctg-ju ni blo nič... popkovina ovita okoli vratu in otroček (fantek) se je zadušil, rojevala pa je 12 ur - da je na koncu vsa izmučena lahko pogledala (in pokopala) svojega prvorojenca

ok, mogoče strašim, sam... naj zdravniki preverijo in potrdijo, da je vse ok
glede otroka niti najmanj ne bi pomišljala, ampak bi takoj letela k G.

daj javi nam, kaj si izvedela. pa eno user posted image  za srečo...

Neposredna povezava do sporočila: 19
7.9.2010 13:44:16   
tinkatonka
Joj vesna zdaj si prestrašila vse nosečnice tukaj gor. Dejstvo je, da če otroka ne čutiš dobro, da se greš pokazat. Brez strahu, tud če bodo v P neprijazni, ve ste naredile vse, da ste preverile, če je z otrokom OK in ste lahko pomirjene. Tudi sama sem ša enkrat v P zaradi tega. No ampak tako žalostne zgodbe (žal tudi sama poznam punco z identično zgodbo, kot si jo sama napisala) se zgodijo in če je bil puncin CTG dopoldne še OK, zvečer pa se ji je otrok umiril in umrl, tega punca ni mogla vedt ne preprečit. In samo odmislit je treba take črne scenarije in upat in verjet, da je z vašim otročkom vse OK, le da je malo bolj zaspan ipd, pa se pejte ravno zato raje pokazat.

Ponosna mamica Aneju in Jakobu.
--------
Vsaka mama je prava mama, dana za srečo in veselje. Prava. In ena sama. Za vse življenje.
(T. Pavček)

(odgovor članu vesna_b)
Neposredna povezava do sporočila: 20
7.9.2010 14:10:54   
vesna_b
ma saj zato nisem takoj napisala, ampak je bila pa kriza, ker sem bila takrat ravno na polovici nosečnosti...

no, če bi  čisto takoj prišla, bi kao še lahko naredil carski rez, in otročka rešil, tako pa... še danes nima otrok, pa bo 3 leta od tega...

sem takoooo spremljala vse brcike - sam naša je bla norček živi, se mi je cel trebuh premikal, tako da so vsi videli, kdaj je brcnila user posted image

(odgovor članu tinkatonka)
Neposredna povezava do sporočila: 21
7.9.2010 20:12:37   
m_o_i
ekzekli - jaz sem tudi zato imela urgentni carski rez. najprej manj gibov, zato sem se sla pokazat h G, ki me je v ponedeljek (ce bo med vikendom enako oz. manj gibov) poslala v P na kontrolo.
gibov je bilo enako, ampak sem ostala v P, ker je bil zahirancek, kar je ugotovila na zadnjem pregledu; v ponedeljek vse OK, v torek prvi CTG OK, drugi cez tri ure (po zajtrku) tudi OK-prve pol ure. potem se je pa zacelo dogajat, da sploh nisem vedla, za kaj se gre, samo to sem slisala, da otroku pada utrip!
na ta drugi CTG sem sla ob 10ih, sedem minut cez enajsto je bil mulc rojen.
in ce ne bi bila v P, je vprasanje, kako bi se koncalo...pravzaprav ni vprasanje, ampak dejstvo, da bi bil konec moje nosecnosti precej drugacen...

me pa zanima-a ti/vam G nic ne rece, kdaj se je treba prit pokazat k njej ali v P!? sploh takole proti koncu nosecnostiuser posted image

Elias je pridrvel k nam 11.05.2010 ob 11.07
11.05.2010 - 2070 g 45 cm
07.10.2011 - 9960 g 80 cm

(odgovor članu vesna_b)
Neposredna povezava do sporočila: 22
8.9.2010 13:42:30   
Anonimen
sporočam da je imela včeraj popoldne zopet borbe po materniciuser posted image user posted image user posted image je nadoknadila za vse nazaj...vseeno hvala vam za mnjena in nasvete
srečnouser posted image

(odgovor članu m_o_i)
  Neposredna povezava do sporočila: 23
8.9.2010 13:45:12   
mini86
a jooooj..k se nis javla sm mislna da si že rodilauser posted image user posted image no sam da je vse ok..drugič pa nč ne čaki takoj pokazat v P

Opazujem te kako mirno spiš, te pobožam in ti že stotič preštejem vse prstke...In šele, ko tvoja dlan leži v moji, opazim, kako zares majhen si. Tako majhen si-pomeniš pa mi ves svet!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 24
8.9.2010 15:07:20   
vesna_b
joj, super. sedaj ji pa kar povej, da te (nasuser posted image ) ne sme več prestrašit...

(odgovor članu mini86)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?