prehrana in 7 mesečnik (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Uvajanje goste hrane

Sporočilo

julia -> prehrana in 7 mesečnik (27.7.2005 18:27:22)

Ojla!

Svetujte mi kaj naj naredim, ker moj sedem-mesečnik noče jest zelenjave, sedaj poskušava tudi piščančje meso ampak kot vidim mu tudi nekaj ne diši.
Lahko mu dajem v usta, ampak sploh ne pogoltne hrane, ki jo ima v ustih, med tem ko sadje ni problem ali pa kakšna kašica, ki se meša z vodo. Prosim povejte mi kaj naj naredim?

LP :kuza:

leah -> prehrana in 7 mesečnik (27.7.2005 19:45:36)

Ja probaj mu v zelenjavo vmiksat kako maslo ali kislo smetano....ti garantiram,da bo jedel.pa seveda na sol ne pozabi.Vsaj malo mu pa lahko soliš;)

jazz -> prehrana in 7 mesečnik (27.7.2005 20:17:42)

Če ne bo druga palilo mu kakšen korenček zmešaj med ostalo sadje, se bo že navadil. Sicer pa imajo itak kar naprej neke muhe! L.P.

Pikapolonica -> prehrana in 7 mesečnik (27.7.2005 22:19:18)

Julija,

men je enkrat, ko sem na podoben način kot zdaj ti obupovala tudi jaz, al bina rekla, da če ji kuham kakšno "sprdačino" sigurno ne bo jedla.

Sem se malo zamislila in potem začela kuhati na olivnem olju, majčkeno soliti, dodajati kislo smetano... in sčasoma je postalo boljše. Predvsem pa ne prehitevaj, otroku daj čas. Mi smo se mučili tri!!!! mesece in zdaj nam je končno uspelo. Mleko pije samo še zjutraj in zvečer, drugače pa je gosto hrano. Tudi zelenjavo in meso, na takšen in drugačen način.

Saj bo!

Lp, :pika:

SaaS -> prehrana in 7 mesečnik (28.7.2005 15:15:11)

Kako mu pa pripravljaš? Jaz sem mu prvič (samo enkrat) samo skuhala in bljak.. ni maral. Ne zamerim, tudi meni ni dobro!
Zdaj mu vedno skuham kot bi sebi, skoraj no.. Na olivnem olju prepražim malo čebule, dodam zelenjavo, malo popražim, zalijem toliko, da voda pokrije in pokuham. Čisto malo tudi solim. Parkrat pa sem dodala tudi malo bazilike. Če delam s krompirjem, skuham kar skupaj. Če pa kombiniram z rižem ali makaroni, te skuham posebej.
Recepte pobiram tudi iz knjige Zdrava kuhinja za dojenčke in malčke, Lizzie Wann.

lidia -> prehrana in 7 mesečnik (28.7.2005 23:37:23)

kuhaj na pari, da zelenjava obdrži okus, začini s kislo smetano, pa svežimi začimbami, npr. peteršilj, drobnjak...

Stran: [1]