Vprašanje glede varnosti lupinice (Polna verzija)

Forum >> [Otrok] >> Otroška oprema



Sporočilo


Anonimen -> Vprašanje glede varnosti lupinice (6.9.2010 16:13:12)

Eto sem pred eno dilemo oz. mislim, da vem kaj mi je storiti, samo prepričala bi se še rada:
Skratka MC lupinico smo za v avto uporabljali do 11. meseca, od takrat naprej pa jo ima tamala v dnevni kot fotelj, da v njej zvečer pogleda risanko in spije svoje mleko ... no včeraj sem se pa odločila, da je jo dokončno pospravim v klet, da počaka morebitnega naslednjika. No pa sem snela preleko in jo dala prat, lupinico pa postavila v kot. V trenutku nepazljivosti pa je tamala zagrabila tisti stiropor na hrbtišču, ga potegnila in striropor je počil navpično, ravno po sredini hrbtišča. Razpoka je lepa in noben košček ne manjka ... no sedaj pa je moj rekel, da važno da je plastika cela, stiropor bomo pa polimali, dali prevleko čez in bo lahko počakala na morebitnega naslednjika ... jaz pa nisem tako prepričana in mislim, da poškodovana lupinica ni več primerna za prevažanje otroka ... Kaj menite? Jo zalepim in pospravim v klet, ali počakam na prvi kosovni odvoz?




blak -> RE: Vprašanje glede varnosti lupinice (6.9.2010 16:41:15)

Jaz mislim, da je ta stiropor samo za to, da otrok ne sedi direkt na plastiki, recimo da je bolj "mehko".
Al se motim[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]?

Našemu sedežu 9-18 je tudi začel pokati ta stiropor kar sam, ampak je bil sedež že star in smo ga menjali, ker smo kupili večjega.




Petraa -> RE: Vprašanje glede varnosti lupinice (6.9.2010 18:05:10)

Stiropor pa res ni važen . Lahko daš tudi novega [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




Najaa -> RE: Vprašanje glede varnosti lupinice (6.9.2010 18:33:51)

Nima veze stiropor. Važno, da plastika ni nikjer poškodovana.




Anonimen -> RE: Vprašanje glede varnosti lupinice (6.9.2010 18:55:56)

No pa potem šeeno vprašanje ... kolko pa je ena življenjska doba ene lupinice ... mislim naša je letnik 2006 ali 2007 pa zdaj prej ko v enem letu še sigurno ne mislimo imet še kakega otročka ... a je 5-6 let stara lupinica sploh še varna v smislu, da je plastika še vedno tako kvalitetna kot takrat ko je nova in da ni preperela ali kaj podobnega ... pač v  mislih imam svoje stare pancarje, ki so mi med smučanjem praktično razpadli na nogi, pa so bili stari max 5 let.




emma83 -> RE: Vprašanje glede varnosti lupinice (6.9.2010 19:05:05)

Mislim, da sem nekje prebrala, da je življenjska doba avtosedežev tam okoli 5 let. Jaz bi ti v vsakem primeru svetovala nabavo nove lupinice, če ne misliš imeti še enega otroka zelo kmalu.




hubi -> RE: Vprašanje glede varnosti lupinice (6.9.2010 21:19:40)

Samo je razlika, če ti lupinico uporabljaš npr. 10 mesecev, potem ti pa miruje 4 leta in čaka na drugega, kot pa da se še te 4 leta uporablja za npr. sosedovega otroka.  Stara je pa pač 5 let. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image]




Anonimen -> RE: Vprašanje glede varnosti lupinice (6.9.2010 21:33:20)

V čem je razlika? V prvem primeru je pač lepše ohranjena, v drugem pa slabše, samo material je pa isto star.




Najaa -> RE: Vprašanje glede varnosti lupinice (6.9.2010 21:37:49)

Otika, ti bi rada za novega člana novo lupinico a ne? [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley2.gif[/image]

O starosti ne bi vedla, se pa strinjam, da če stoji 4 leta, da ni obrabljena. Kar razpadla pa tudi ne bo. Ne moreš je primerjat s pancerji, ki so pri vsaki uporabi mokri.




emma83 -> RE: Vprašanje glede varnosti lupinice (6.9.2010 21:38:29)

Po moje je stvar v starosti plastike, nisem pa zihr. Najboljše bo, da vprašaš še koga bolj podkovanega. Mogoče se bo pa še kdo tukaj oglasil.




Anonimen -> RE: Vprašanje glede varnosti lupinice (6.9.2010 21:53:32)

IZVIRNO SPOROČILO: Najaa
Otika, ti bi rada za novega člana novo lupinico a ne? [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley2.gif[/image]

Nebi se je branila, samo tudi te je ok, le da mi nekdo ki je malo bolj podkovan pritrdi, da je še ok ... no itak je pa do novega člana je še doooooolga pot [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley2.gif[/image]




Najaa -> RE: Vprašanje glede varnosti lupinice (6.9.2010 21:59:09)

Glede na to, da nobena od nas ni ziher, pejdi v BC ali kakšno trgovino pa mal vpraši. Ali pa na AMZS pošlji mail s tem vprašanjem.





Naja31 -> RE: Vprašanje glede varnosti lupinice (6.9.2010 22:16:56)

Stiropor vsekakor je pomemben, ne se hecat no. In sigurno ni tam samo zato, da otrok ne bi sedel na plastiki, ampak ima tudi pomembno funkcijo, da ublaži udarce.
Jaz takšne lupinice ne bi uporabljala, ampak bi končala na kosovnem odvozu. Stiropor ne sme biti počen.Mi so ravno zaradi tega stran vrgli 2 leti star Romerov sedež 9-18kg in za mlajšega otroka kupili novi sedež.
Glede "trajanja" avtosedežev se tudi jaz spomnim, da sem nekje prebrala, da je 5 let. Bodi pozorna tudi na tip nalepke o homologaciji, ki je zalimana na lupini sedeža. Na tej nalepki so tudi letnice. In poišči če je sedeže s temi nalepkami sploh še dovoljeno uporabljati.




Anonimen -> RE: Vprašanje glede varnosti lupinice (6.9.2010 22:23:03)

Lahko jo še uporabljaš, ampak samo kot ležalnik v stanovanju.

Funkcija stiropora je, da absorbira energijo, ki nastane ob trku in če je stiropor počen, ta energija ne ostane v njem. Jaz si celo tako predstavljam (lahko tudi narobe), da po tisti dolžini, kjer poči stiriopor, poči tudi plastika. POtem si predstavljaj naprej, kam se počene plastika zarine. Tako da tako lupinico v avto - nikakor ne!




Anonimen -> RE: Vprašanje glede varnosti lupinice (6.9.2010 22:29:26)

Naja in Miljonarka ... saj v tem smislu sem tut jaz razmišljala ... in ja odločila sem se, da jo bo tamala pogurala še za fotelj v dnevni potem jo bomo pa dali na kosovni odvoz ... samo so pa te MC lupinice res zakon ... tamala je stara skoraj 22 mesecev pa visoka je okoli 87cm pa še vedno najraje v njej zleknjena risanke gleda ... tako da mi res ni jasno ko ene jamrajo, da je 6-mesečni otrok prevelik zanjo [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]




Anonimen -> RE: Vprašanje glede varnosti lupinice (6.9.2010 22:30:51)

Otika, očitno je odslužila slabe tri povprečne dojenčke - in ji je namenjen počitek [img]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/img]




Anonimen -> RE: Vprašanje glede varnosti lupinice (6.9.2010 22:52:55)

V bistvu 4 ... jo je uporabljal prej še tamalin bratranček [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]




ZmajTolovaj -> RE: Vprašanje glede varnosti lupinice (6.9.2010 23:11:13)

Jaz bi tudi kupila novo. Ziher je ziher.




MAŠKA -> RE: Vprašanje glede varnosti lupinice (7.9.2010 1:40:17)

IZVIRNO SPOROČILO: Otika

V bistvu 4 ... jo je uporabljal prej še tamalin bratranček [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]


Otika ta je že svoje odslužila. Najboljš bi bilo, da kupiš mojo, jo bom čez kakšen mesec prodajala.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image] Ohranjena kot nova, uporabljala jo je samo naša mala 6 mesecev. No, čimprej zrihtajte naslednjika[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]




kristinaj -> RE: Vprašanje glede varnosti lupinice (7.9.2010 10:44:57)

ma kej paničariš....... stiropor ne vpliva na varnost, važna je plastika in pasovi, je samo dodatek za mehkejše sedenje... ni panike...




tinkamarinka -> RE: Vprašanje glede varnosti lupinice (7.9.2010 12:28:27)

Primer DELAVSKA ČELADA: vsaka je A testirana. Po 4 letih v trgovini na polici se mora zavrečt, ker je material (plastika) star in A test več ne velja. Seveda jih marsikje še prodajajo, ker ljudje tega ne vedo.

Enako je pri avtosedežih, mogoče je le obstojnost daljša, to ne vem. Zato je pri nakupom avtosedeža dobro pogledati tudi leto izdelave, ker ti ne pomaga "nova lupinica", ki je že tri sezone v trgovini.




Stran: [1]