Kerensa* -> RE: Hrvaško državljanstvo (7.9.2010 8:42:06)
|
IZVIRNO SPOROČILO: metulj333 IZVIRNO SPOROČILO: Naja31 Tu poglej http://www.mvpei.hr/hmiu/tekst.asp?q=05oi-oi01 izpolnjujes pogoj "podrijetlom". Pa nisem čisto prepričana, veš? 1. moja starša v času svojega rojstva nista bila državljana Hrvaške. Moj oče je Slovenec, s slovenskim državljanstvom, moja mama pa je bila, v trenutku svojega rojstva, po očetu Slovenka, po materi pa Hrvatica (ampak moja babica je živela v BiH). 2.) Jaz nisem rojena na Hrvaškem. 3.) Ko sem se rodila, sta bila oba moja starša slovenska državljana, živeča v Sloveniji. V bistvu mi je bolj všeč odstavek "prirođenjem": - sem polnoletna in mi ni odvzeta poslovna sposobnost - slovenskemu državljanstvu se najverjetneje ne bi odrekla, ampak vem, da se mi tudi ni treba, saj imam lahko dvojnega (glede na to, da nisem vojaški obveznik) - 5-godišnji boravak me malo je*e, ker ga pač nimam - znam hrvaško (govorit' in pisat' - mešam sicer z ostalimi ex YU jeziki, ampak... no, ja) - všeč mu je hrvaška kultura in na Hrvaškem nisem naredila nobene nelegalne piz*arije Ah, ja...
|
|
|
|