kruhomat vzhajanje (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Kuhajmo skupaj

Sporočilo

NEA_TEJA -> kruhomat vzhajanje (6.9.2010 10:08:24)

Punce kaj vam piše na programu da vam samo gnete in vzhaja.Jest sm danes dala na program cake kot piše v navodilih pa mi je zraven še peku[img]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/img]Ali bi mogla dat na program bake.

urška -> RE: kruhomat vzhajanje (6.9.2010 10:30:30)

če hočeš da naredi samo testo in kruh potem sama spečeš mora pisati dough.

NEA_TEJA -> RE: kruhomat vzhajanje (6.9.2010 10:34:53)

urška tega mi nikejr ne piše kar mi pa piše v navodilih je pa očitno vse narobe[img]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/hudicek1.gif[/img]

NEA_TEJA -> RE: kruhomat vzhajanje (6.9.2010 10:51:19)

Evo našla sem šla gledat še enkrat avtomat in na njemu piše in tudi sngleška navodila sm našla ko pa gledam prevedena v slo.je pa vse pobrkano.No pa sm vrgla en konc tedta v smeti upam da bo sedaj ok sem dala gnesti in vzhajati.

ronja -> RE: kruhomat vzhajanje (6.9.2010 11:33:10)

Ne, dat moraš na program: dough (kar pomeni testo). Program cake peče pri nižji temperaturi, ker se sladka testa pečejo na manj stopinjah, da se sladkor ne zažge.

NEA_TEJA -> RE: kruhomat vzhajanje (6.9.2010 12:25:37)

Punce hvala sedaj vzhaja a pol testo takoj vzamete vn k je končan progrem al še mal počakate

Freya88 -> RE: kruhomat vzhajanje (6.9.2010 13:32:47)

IZVIRNO SPOROČILO: NEA_TEJA

Punce hvala sedaj vzhaja a pol testo takoj vzamete vn k je končan progrem al še mal počakate

Ko meni kruhomat zapiska da je konec, enostavno odprem, zvrnem ven kruh in ga prekrijem s kuhinjsko krpo. Brez kompliciranja...!:)

ronja -> RE: kruhomat vzhajanje (6.9.2010 14:06:07)

Lahko vzameš takoj ali pa še počakaš. Če bo zelo fejst vzhajalo, potem ti lahko gre čez, amapk navadno se pa to ne zgodi. Če dam delat testo za pico v kruhomat, ga pa dam vedno že prejšnji večer (če se spomnim;) in ga potem pustim not, dokler ga ne rabim - testo je še bolj voljno potem. Za pico je to fajn, za kake druge kruhe pa lahko narobe hodi - odvisno kak efekt hočeš. Vendar na splošno ni problem, vse rata: če takoj ven vzameš ali pa če pustiš. Treba pa vsekakor ni pustit, je dovolj vzhajano, ko kruhopekec zapiska.

NEA_TEJA -> RE: kruhomat vzhajanje (6.9.2010 14:08:32)

Ronja po katerem receptu pa delaš testo za pizzo

ronja -> RE: kruhomat vzhajanje (6.9.2010 16:57:25)

jaz dam 3,5 dl mleka, pol kile moke, 21 g kvasa, žlico ali dve olivnega olja (če ne pozabim), žličko sladkorja in 1-2 žlički soli.

NEA_TEJA -> RE: kruhomat vzhajanje (6.9.2010 19:00:54)

hvala

Stran: [1]