boleča menstuacija (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Naš vsakdan

Sporočilo

Klarissa -> boleča menstuacija (27.7.2005 12:40:06)

Punce na pomoč!
Prenehala sem z jemanjem KT, in je prišla M na 36.dan:ups:
sedaj pa te grozne bolečine, krči.:(( premišljujem, da bi šla celo prej iz službe, ker res ne morem nič.
kaj priporočate? tablete? čaje?
prosim za nasvete!!!! hvala

baguSka -> boleča menstuacija (27.7.2005 12:41:49)

ja men edin tablet pomaga

drugač pa zobe feeeeejst stisn pa počakam da mine

barbaw -> boleča menstuacija (27.7.2005 12:42:18)

topli obkladki

m jana -> boleča menstuacija (27.7.2005 12:43:22)

Spasmex forte!
LP

jazz -> boleča menstuacija (27.7.2005 12:44:10)

Nalgesin in v posteljo. Čimmanj bolečin želim!

KIRA -> boleča menstuacija (27.7.2005 12:58:36)

meni ni pomagalo nič, razen ketonal forte. sem sprobala vse, od čajev, do brufena, termoforja... sem pa imela tako boleče, da me je polival izmenično pot, izmenično me je zeblo do kosti, nevzdržne bolečine, glavobol, slabost, včasih bruhanje...
s ketonalom pa je bilo super, skoraj nič nisem čutila. ampak sem ga res jemala samo 1 in 2 dan, koje bilo najhuje.

po 1. poskusu IVF se je pa zadeva popravila in od takrat naprej so M bile neboleče. hvalabogu!

Rozika20 -> boleča menstuacija (27.7.2005 13:03:10)

Tekočino in tablet - nalgesin forte.

:rozica:

baguSka -> boleča menstuacija (27.7.2005 13:10:13)

Naklofen

kepica -> boleča menstuacija (27.7.2005 13:23:41)

klaram,tudi mene to čaka.Sem ravno nehala s KT in me je že zdej strah,pa bo :hudicek: prišla šele čez 3 tedne. Mene je že med M včasih bolela,kaj pa bo sedaj,si pa sploh mislit ne upam.
V glavnem,priporočam ti Ketonal.Meni pomaga.Samo,so pa na žalost na recept in jih verjerno zdejle nimaš pri sebi. Si jih pa priskrbi za drug mesec. Drugače pa nalgesin pa v posteljo,pa zamoti se z nečem.Mogoče z gledanjem televizije.Meni to pomaga,da ne mislim samo na to,kako me zvija.
Pa naj ti čimprej mine.

lp
kepica

Mimi* -> boleča menstuacija (27.7.2005 14:06:53)

Oooo,Kepica a si nehala s KT:bravo:

Sej veš,kaj mislim:).....:duda:

kepica -> boleča menstuacija (27.7.2005 14:15:26)

Ja,Mimi* :ups: Kmal bomo šli v akcijo. Kaj pa vi?

Mimi* -> boleča menstuacija (27.7.2005 14:18:28)

Kakšno leto za tabo:duda:
Najbrž.

kepica -> boleča menstuacija (27.7.2005 14:23:24)

Mi bomo pa kr pohitel,da ne bo preveč razlike.Nejc ful pogreša družbo,zato sva se tut odločila.Pa še jest pogrešam:nosecka: ker je tko luštno,pa imet enga :duda: je tut 9nebesa Komej čakam.Upam,da se bo kmal prjel.Mal me skrbi zarad KT.

metulj2 -> boleča menstuacija (27.7.2005 15:35:06)

Tudi meni pomaga edino in samo ketonal forte. Res je, da so na recept, ampak se je meni že zgodilo, da sem nepričakovano dobila menstruaicjo in nisem imela tablet pri sebi, pa sem taka cela bleda šla v lekarno in prosila, če jih lahko dobim, pa so mi jih prodali. Rekla sem, da res ne vzdržim, da tudi sicer jemljem ketonal forte, ampak da jih nimam zraven, ker sem v službi.
Klaram, vem kako svinjsko to boli:hudicek:, jaz sem že v nezavest padla od bolečin. Ampak ob ketonalu je precej boljše.

metuljčica:metulj:

erika -> boleča menstuacija (27.7.2005 17:02:22)

Jaz sem imela vedno zelo boleče menstruacije, tudi po obeh porodih. Pred časom pa mi je kolegica svetovala naj spijem "šilce" domačega brinjevca. Kljub temu, da nikoli ne pijem nobenih žganih pijač, sem poskusila in DELOVALO JE!!! Od takrat ga imam doma shranjenega samo zase in ga "uporabim" vsak mesec. Zeloooo pomaga.
Letos na morju me je pa M prehitela in nisem imela brinjevčka s seboj, sem pa spila vodko, ki je ravno tako pomagala. Baje tako močan alkohol razširi žile in sprosti pretok krvi.

Lp Tamara

Anonimen -> boleča menstuacija (28.7.2005 23:02:06)

Meni je pa Aspirin pomagal. Aspirin sicer redči kri in zato naj bi ga sicer med menstruacijo menda ne jemale. Ampak na začetku pa pomaga, ker je izgleda laže izločiti razredčeno kri, ko še vse skupaj še odpira. Vsaj tako ji jaz to predstavljam. Po porodu sicer več nimam bolečih menstruacij, prej pa do nezavesti. Ampak sem z Aspirinom poskusila čisto na koncu, pri zadnjih dveh pred zanositvijo, na primer. In je neverjetno pomagalo. Pa meni je pomagalo tudi, če sem ležala v postelji in dala noge na steno.

Stran: [1]