bučkabb -> RE: pita (9.9.2010 12:26:11)
|
se opravičujem, ker sem tako pozna, namreč doma trenutno nimam računalnika v službo sem pa pozabla vzet recepte, pa kot pravijo bolje pozno, kot pa nikoli! evo moj recept za pito, ki ga jaz delam od kar pomnim: 30 dkg moke 1 pecilni 1 jajca 10 dkg sladkorja v prahu 8 dkg margarine nekaj žlic hladnega mleka vanili sladkor limonina lupina kot sem pa že rekla, gnetem vedno na roke in nikoli margarino ne stopim, ampak narežem na tanke rezine in se pol z gnetenjem raztopi in razmeša(je testo bolj krhko) in vedno sladkor v prahu, limonina lupina pa je al pa jo ni, al pa samo par kaplic lim. soka potem pustim testo malo počivat (toliko da si pripravim nadev in sadje) in ga potem dobro polovico razporedim po pekaču kar na roke, nič ne valjam (lahko pa tudi če želiš), nadev in sadje nato pa z preostankom testa naredim mrežo povrhu in dam pečit. testo v tej količini sestavin zadostuje za manjši pekač, za pekač, ki ga dobimo ob nakupu zraven številnika pa potrebuješ dvojno maso (jaz vedno naredim tega) pa dober tek !
|
|
|
|