ronja -> RE: ikea-razočarali so me (3.9.2010 9:29:41)
|
lucika, pojdi v Lesnino! Resno, mogoče daš 20, 50 ali celo 100 E več, pa vsaj veš, da je večina pohištva pri nas narejena in da ga ne delajo nepolnoletni Kitajčki in Indonezijčki z nenormalnimi normami na uro. Pa če prišteješ bencin do tja, pa kombi, ki si si ga izposodila, pa možev dopust... te Lesnina ceneje pride, čeprav je kao dražja. Pa kadarkoli lahko greš tja, si v miru pogledaš, ker to narediš popoldne, prideš drugo popoldne kupit, v miru odpelješ (dostikrat celo zastonj dostavijo, lahko pa po kosih zvoziš, pa ni treba kombija najemat) in greste med dopustom rajši kam na izlet. KO vse skup sešteješ, se bolj splača - najbolj poceni ni vedno najceneje. Saj ne rečem, da nimajo v Ikei lepih stvari in nekatere tudi zelo poceni in ajde, če greš nekam blizu, pa še tja zaviješ... Ampak za take večje stari se pa ne splača posebej zato tja hodit. Ker ti pozabijo par šraufov zapakirat in zgubiš celo popoldne, ko iščeš vijake prave debelline in dolžine po vseh možnih bau-štacunah pri nas (zgodilo bratu, prijateljem,... precej ljudi ni dobilo čisto vsega, kar naj bi bilo v kompletu), potem včasih je kaka deska enostavno precej poškodovana - potem pa - a se boš zato vozila nazaj v Celovec? Pač imaš doma tako in te potem vsakič jezi (tudi poznam kar nekaj primerov). Pa včasih se kaj zlomi in moraš dejansko tja gor uveljavljat garancijo (tudi poznam primere). In na koncu prištej ceni 4x pot do tja in stvar sploh ni več poceni - je pa še vedno srednja žalost kar se kvalitete tiče. Za ta denar bi tu dobil že lepo stvar, za katero bi imel garancijo in se ti ne bi bilo treba vozit nekam v pm. Pri nas sta mami in brat na Ikeo mahnjena, pa bo brat kmalu zamenjal vse pohištvo v svoji sobi, kar ga še ni, ker enostavno razpada po par letih, midva pa vse, kar sva kupila ( je iz Lesnine in Slovenijalesa) vsak dan uporabljava, pa še vse lepo dela (pa tudi ni bilo kaj hudo drago, si lahko mislite;). Mami je v Ikei kupila gugalnico, ki po 3 obiskih že ni več ok, midva sva na morju naredila eno iz deske in okrogle palice in je po 2 letih še čisto ok, pa sta se malidve vsak dan guncali gor. Razlika je v tem, kako natančno so stvari sestavljene (in pri nenormalnih normah človek ne more bit natančen), pa v materialih - kovina in les sta precej boljša kot poceni plastike (dobre plastike so seveda super, samo tega v Ikei ni toliko). Igrače, ki smo jih dobili (in so bile kupljene tam), so vse, razen dveh pliškotov, pokvarjene - zvit tunel, strgan textil, itd... Tako da: če hočeš nekaj res dolgo imet, potem bi jaz rajši drugje kupovala. Za kake stvari, ki so pa potrošna roba (kuhinjska posoda, male prčkarije, deke, tudi blago imajo recimo dobro in res poceni proti našim)... je pa ok. Ampak mogoče so ti s tem naredili celo uslugo, da ne boš imela kuhinje, ki bi ti kmalu šla k vragu (če jo pač veliko uporabljaš - jaz recimo jo, mi je važno, da se vratca zapirajo tudi čez 3 leta, ipd...)
|
|
|
|