prvi in drugi porod (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Naš vsakdan

Sporočilo

mtd -> prvi in drugi porod (27.7.2005 9:50:57)

hojla
a je res, da gre drugi porod še hitreje kot prvi?
ker naš Samo se je rodil po uri in pol v porodni sobi
a je torej možno, ko bom drugič :nosecka: , da bo dojenček kar v sekundi skočil ven8):)-:zmeden2:
no, resno me zanima, če je drugi porod krajši
aja, pa kaj bistveno lažji pa ni, ne? vseeno boli:(
hvala in lp

m jana -> prvi in drugi porod (27.7.2005 9:59:17)

Prvic sem bila v porodni ca.6 ur drugic pa je bilo od prvega popadka pa do poroda slabe 1,5 ure! Bolecine?
Nekje tam - priblizno enako - morda drugic malo bolj!
Pricakujes drugega :duda:?
LP

sanja k -> prvi in drugi porod (27.7.2005 10:00:21)

Drugi porod naj bi bil lažji in hitrejši, vsaj pi meni je bilo tako. Res pa je da ne čakaj predolgo na drugega:duda: saj če mine veliko let vmes se vse vrne v prvotno stanje recimo 7 let in je po mojem enako kot pri prvem porodu. Pravijo da manjša je razlika v letih med prvim in drugim porodom lažji je porod. Ne vem tako pravijo in kar nekaj takih primerov poznam.

LP

kepica -> prvi in drugi porod (27.7.2005 10:05:15)

mtd,kdaj gresta v akcijo,če ni skrivnost?
Ja,kar pa sprašuješ,pa tudi mene zanima.Čeprav se mi zdi,da je spet pri vsaki drugače in da tukaj ni pravila.

india -> prvi in drugi porod (27.7.2005 10:05:58)

Hehe, jaz sem punce dosti težje rodila kot fanta :)-:)-:)-:)-, prvi porod je trajal 31 ur, tako, da sem bila že čisto izčrpana, zadnji pa od prvega do zadnjega popadka dobro uro :bravo::bravo:

kepica -> prvi in drugi porod (27.7.2005 10:08:45)

Ojoj,Miška. Hvala za tolažbo:(( 31 ur:zmeden::zmeden:
Jaz sem Nejca 6 ur,pa sem mislla,da me bo konc.

gamini -> prvi in drugi porod (27.7.2005 10:14:45)

Prvi porod je trajal 22 ur:zmeden2:,
končal se je s CR.

Drugič in tretjič sem rodila s CR in
je bilo zame veliko veliko lažje kot prvič.

LP

mtd -> prvi in drugi porod (27.7.2005 10:23:20)

uuu, hvala vsem:bravo:
deteka še zaenkrat ne pričakujeva, bova pa kmalu šla v akcijo:ups::sloncek: (takrat ko jaz v šolo, haha)
tako da naj bi bila razlika ene 2 leti,
po vaših podatkih pa bom menda rodila kar doma, če bo tk hitr:)-:)-:)-:)-
hvala še 1x

piščanc -> prvi in drugi porod (27.7.2005 10:23:30)

pri meni je bil drugi težji in bolj zakompliciran, dolžina pa približno enaka

TARA in MAJ -> prvi in drugi porod (27.7.2005 10:23:35)

prvi porod 10 min. isto drugi ali še manj tretji pa je že lezel vn ko smo prišli do Kranja;)
vsi skupaj niso trajali več kot 20 min.

Tiki -> prvi in drugi porod (27.7.2005 11:13:04)

Pri meni je bil tudi drugi porod veliko lažji in hitrejši, pa še presredek je ostal cel :). Pri prvem sem imela pa cel kup težav, pa mi ni vzelo poguma.

kofetek2010 -> prvi in drugi porod (27.7.2005 11:16:13)

moja tašča mi je enkrat rekla, da je mojega :love: najlažje rodila, bil je prvi pa še 5 kg je imel, medtem, ko je tretjič najtežje rodila, čeprav je imela ta mala samo 2,5kg :zmeden2:

zase upam, da bo v drugo res lažje, ker težje že ne gre več :(

Mateja* -> prvi in drugi porod (27.7.2005 12:24:26)

Rodila sem trikrat. Prvi porod 2 uri, drugi 1,5 ure, tretji 1 uro. Vendar je bilo pri meni tako, da je bil zadnji pa najbolj boleč. Je pa res, da sem sedaj nazadnje rodila fantka, prej 2 punčki, in tale naš fant je bil res korenjak 4570 g in 57 cm, glavica 38 cm. Pošteno sem se namatrala, da sem ga spravila ven. Prišla sem odprta 3 cm iz amnio brez popadkov. So mi umetne naštimal, po 5 min so bili noro močni, po 20 min sem bila odprta 9 cm in čisto mehak vrat, pol pa samo še akcija.

LP

pravljica -> prvi in drugi porod (27.7.2005 20:18:35)

hmm, prvič je blo vse umetno, trajalo 11 ur (od prvega popadka do konca) in se ni preveč bolelo...tokrat je blo od prvega popadka do odhoda v porodnišnico 12 ur, tam pa v 5. urah konec...bolela je samo zadnja ura...ampak res kot :hudicek:...bi pa šla zdaj še enkrat 9nebesa

Abby -> prvi in drugi porod (28.7.2005 16:34:11)

Načeloma je prvi nsjdaljši, ni pa nujno. Čeprav v mojem primeru je to držalo. Prvič je trajalo 7 ur, drugič pa eno uro. Glede bolečin pa ni bilo bistvene razlike; drugič je pač bolelo vsega slabe pol ure, ker je bil toliko krajši porod.

Stran: [1]