Spet o vozičkih! (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Kaj potrebujem za novorojenčka?

Sporočilo

medvedek -> Spet o vozičkih! (27.7.2005 9:48:14)

Žal vas zopet mučim z vozički. Toda z dragim sva se počasi lotila zbiranja vozičkov in izbira je res ogromna že pri nas, kaj bo pa šele v tujini. Tako, da res ne vem za katerega bi se odločila. Pa tudi z branjem vaših sporočil o vozičkih sem vedno bolj v dilemi saj ene jih hvalite druge pa imate polemisleke. Sedaj pa naj vem za katerega se naj odločim.
Midva sva gledala peg-perego in pa chico, na teh straneh pa sem našla še ogromno drugih firm in modelov.
Obstaja mogoče na teh straneh lestvica modelov vozičkov po tem kako so starši zadovoljni?
No sedaj sem pa res že malce zatežila toda ne bi se rada zafrknila pri nakupu vozička - sploh pa ker niso ravno najbolj poceni.
Mi lahko prosim malce pomagate z vašimi predlogi.

Hvala in LP Mami

alenkica -> Spet o vozičkih! (27.7.2005 10:01:03)

Svetujem ti, da se odločiš na podlagi tega, za kaj ga boš potrebovala. Sama vem, da ga bom veliko vozila po makadamu, zato sem vzela štirikolesnik z negibljivimi kolesi. Sem že vozila vozičke z majhnimi kolesci, ki se vrtijo in so katastrofa, že po cesti, kaj pa še po makadamu. Voziček s fiksnimi kolesci gre lepo v eno smer, ko zaviješ, ga samo narahlo privzdigneš.

Seveda, ti pa svetujem, lahkega, da ga boš lepo prenašala gor pa dol po stopnicah, itd.

Upam, da boš zadovoljna z vozičkom, ki ga boš izbrala.

SaaS -> Spet o vozičkih! (27.7.2005 11:59:11)

Tudi vozičke z gibljivimi kolesi lahko zablokiraš. Jaz imam štirikolesnika z gibljivimi sprednjimi kolesi, ki pa jih enostavno zablokiram in so fiksna, če hočem. Sem se pa odločila za štirikolesnika z napihljivimi gumami iz istih razlogov kot alenkica.
Jaz sem iskala tudi to, da se sedež obrne, da prvih nekaj mesecev ti gledaš otroka. Pri šestih mesecih pa sem ga obrnila, da zaj on gleda naprej.
Želela sem tudi, da se naslonjalo spusti v vodoraven položaj, da je voziček uporaben že za novorojenčka. Ker dokupovanje košare se mi zdi samo dodaten strošek (ne tako zelo majhen) za prve tri mesece. Jaz sem kupila zimsko vrečo (rodila sem novembra), ki jo daš v voziček in otročka položiš vanjo in ni nič na slabšem kot v košari.
Kupila sem tudi lupinico, ki jo lahko kombiniram z vozičkom. Snamem sedež in vstavim lupinico. Zelo vredu zadeva, kadar ti otrok zaspi v avtu in ga nočeš buditi s prestavljanjem v voziček.
Predvsem je pa važno, da si ti zadovoljna z vozičkom ne glede na to kaj pravijo drugi. Saj si ti tista, ki ga boš uporabljala ves čas.

naniplus4 -> Spet o vozičkih! (27.7.2005 12:33:51)

Mi smo za vse 3 novorojenčke jesenčke kupili pegota, ker imajo absolutno naj košaro, seveda je pa najbolj važno, za kaj ga boš rabila - kolesa. Tista, ki se spredaj zablokirajo niso nikoli tako trdna kot fiksna. Pri gumah je pa tako, da smo mi razmišljali in se odločili proti napihljivim po tem, ko je kolegici v soboto popoldan na terenu počila guma in ker maj bolj štiri leve roke, se niso upali sami lotit flikanja in so bili do ponedeljka brez ... Je pa vse napisano važno samo, če voziš še kje drugje, kot po mestu.

medvedek -> Spet o vozičkih! (27.7.2005 13:01:58)

Hvala za hitre in obširne odgovore. Saas zanima me samo katero firmo vozička imaš to, ker tudi jaz namreč pričakujem otroka novembra in ne bi rada preveč zapravljala za nakup vozička.
Že vnaprej hvala za odgovor.

LP MAMI

nana 27 -> Spet o vozičkih! (27.7.2005 21:41:21)

Se popolnoma strinjam s Saas. Tudi jaz sem se pri izbiranju odločala glede na to, kdaj bo tu dojenček (oktober), kje se bom vozila, da se ga da kombinirat (najprej otroček obrnjen proti tebi in nato stran), da se da ležišče dati v vodoraven položaj in ga čez, da ima velika kolesa (moja so napihljiva), da se da z njim super "manevrirat" in delat ovinke (v trgovini poskusi voziček v akciji in naredi ovinek - nekateri so res nerodni!), da je enostaven za zložit v avto, da ni pretežak in ja, pomembna je zavora na kolesih, da ga fiksiraš, če se ustaviš na neravnem terenu :zmeden:.

Jaz sem kupila Haucka v Arielu, ko je bila akcija. Imam trikolesnika, ki ima zadnji dve kolesi napihljivi. Prvo ni. Zraven sem dobila še zimsko vrečo. Košare ne bom kupovala, bom pa kupila lupinco, ki se jo da namontirat na voziček.

Si kaj gledala vozičke Hartan, ki jih prodajajo v Sloveniji? Imajo tudi svojo spletno stran. Meni so bili zelo všeč, ampak sem izkoristila akcijo v Arielu. veliko jih pohvali quiny-je. Zelo podobni so jim še vozički Jane, ki so ravno tako kombinirani (na začetku imaš voziček in je otrok obrnjen proti tebi, kasneje pa ga spremeniš v športni voziček); pri nas ga prodajajo v Pikapolonici (glej sistem Matrix)

Svetujem ti, da v trgovini obvezno poskusiš z vozičkom narediti kakšen krog. Meni štirikolesniki niso odgovarjali, ampak trikolesniki so res super, čeprav imajo baje tudi pomanjkljivosti. Pa še nekaj imej v mislih (na to me je opozorila prijateljica), da nekateri otroci (redki, a obstajajo) ne marajo vozičkov, zato sem raje kupila malo cenejšega.

nana 27 -> Spet o vozičkih! (27.7.2005 21:44:21)

vidim, da ne odpira strani...

glej pod www.pikapolonica.com (prodajni program, Jane, sistem Matrix)

Veliko užitkov pri nakupovanju in vožnji! :rozica:

nana 27 -> Spet o vozičkih! (27.7.2005 22:10:29)

ne vem, kaj mi je, da ima toliko energije :bravo: še nekaj sem se spomnila..

Splača se ti spremljati akcije v Arielu in Baby Centru. Prihaja avgust. Mogoče bodo pa imeli kakšen voziček v akciji. Cenovno ugodna je za vozičke tudi Avstrija (za Italijo ne vem), ampak v Toysu imajo zelo luštne vozičke za kar zmerne cene. Dobro je, da si jih najprej pogledaš pri nas in ga greš nato smao še iskat gor..

www.toysrus.at

No, zdaj bom pa nehala...me že moj :love: hecno gleda

SaaS -> Spet o vozičkih! (28.7.2005 10:53:27)

Jaz imam I'coo (proizvajalec Hauck), ki pa je ekstremno težek. To je edino kar me moti, ko ga zlagam v avto. Vedno snamem sedež, ko ga zložim. To razstavljanje in sestavljenje pa je zelo enostavno. Voziček prodajajo v arielu, samo je zelo drag. Meni so ga pripeljali iz Nemčije, pa še popust je bil..
Res se ti splača mal gledat okoli in čakat na kakšno akcijo, če imaš čas.
Pa še to ti svetujem. Preden kupiš voziček, prosi v trgovini, če ga lahko probaš zložit in pospravit v avto. Jaz na primer imam zelo majhen prtlažnik in mi je bil to tudi velik problem.
Hvalijo pa zelo tudi Quinije, ki jih prodajajo v Baby centrih. Kolesa se obračajo, sedež, meni se zdi, tudi. Če se prav spomnim, gre pri štirikolesniku naslonjalo čisto dol, pri trikoesniku pa ne.
Malo je treba pogledat, pa kar probat peljat in zlagat v trgovini.

wawa -> Spet o vozičkih! (29.7.2005 12:21:49)

Lahko ti povem le to da se ubadam z enakim problemom kot ti in da sem do danes ugotovila le nekaj stvari, ki so ti jih napisale že zgoraj:
-naj bo voziček lahek, da se ne boš pretirano mučila, računati moraš tudi da v težo vozička pride še otrokova teža
-fino je da se da ročaj obrnit
- poskusi ga voziti in ugotovi kateri ugaja tvojim predstavam o tem kako upravljiv naj bi bil voziček
-še vedno pa lahko odustaneš od kake izmed svojih zahtev in kupiš tistega ki ti je enostavno lep....

Jaz trenutno izbiram med Pegpregovim sistemom in Quinnyjem, pa nimam pojma......tebi pa želim veliko sreče pri izbiri.:)-:)

k1 -> Spet o vozičkih! (29.7.2005 16:58:10)

če ne drugega, si lahko vozičke na netu ogledaš na strani spletne sončkove trgovine

www.soncek.si

mogoče pa tam najdeš kakšno idejo?? :zmeden2:

Stran: [1]