TomTaylor -> RE: No, še to!!! Kača! (2.9.2010 14:46:35)
|
IZVIRNO SPOROČILO: puppa IZVIRNO SPOROČILO: ronja Gož ni nič bolj strupen od slepca, čerav je kača. Nima strupnikov in ne ugrizne (po domače: ne piči). To je čisto nenevarna kača, ki ti bo še preganjala kake bolj škodljive živalce, tako da se kača splača. Pusti ji odprto luknjo ali vrata, da bo lahko sama šla ven, pa verjetno ne bo stanovala pri vas, saj s kače na splošno plašne. Ronja, a si ziher? Meni so poznavalci povedali, da sicer ni strupen, da pa lahko (če se čuti ogrožen) napade in ugrizne (ob tem seveda ne spusti strupa, ker ga nima). Njegov ugriz pa ne popusti. In je nevaren samo zato, ker - prvič - nastanejo raztrganine, ko se želiš kače znebit, in drugič - ker ima v ustni votlini encime, ki povzročijo, da se rana zelo zelo težko zaceli. In imaš lahko potem celo sranje zarad tega. Tako da.... jaz ne bi bila baš prijazna do kače, pa četudi je "samo" gož. meni so tudi "poznavalci" povedali, da gož lahko kravo zadavi. Pol pa vedi. Lopata je najbolj ziher rešitev, samo merkat, da jo kača ne zagrabi... [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]
|
|
|
|