Anonimen -> že 1000-krat obdelana tema... (plenice štorklja) (27.7.2005 10:31:01)
|
Mi imamo racmanke. To je praktično isto. Mi smo z njimi zeloooo zadovoljni. Perem jih 2x tedensko. Ponoči uporabljamo plastične plenice (Huggies), čez dan pa bombažne. Razen seveda če kam gremo, dam gor plastične. Otrok je toliko v mokrih plenicah kot smo bili mi, ko smo bili majhni. Torej?! Za ritko ni potrebno nobenih posebnih mazil. Včasih je tudi ne namažem, pa nimamo problemov. Medtem ko pri plastičnih moram vedno ritko namarat, sicer je rdeča. Imam pa 20 kompletov (plenička, vložek), potem 2x prekrivne hlačke (velikosti M), tetra plenic ne porabiš nič več kot če bi imel plastične pleničke. Je pa res, da na začetku, prve dva meseca otroci bolj pogosto lulajo, zato sem veliko uporabljala prekrivne hlačke. Sedaj jih dam gor bolj poredko, saj ne lula tako pogosto. Široko povijanje s temi plenicami ni potrebno, ker je že samo po sebi bolj široko. Je pa mogoče res bolje da jih prej sprobaš, kako bodo pasale tvojemu otroku, saj sem že slišala, da jih nekateri, ki so malo bolj občutljivi, ne prenašajo najbolje. LP Tash
|
|
|
|